Разни рецепти

  • 43 350
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 152
"Сочно свинско а ла Нели"

1кг.рибица
другите мерки са но око
горчица
бекон или салам
кашкавал
2 кис.краставички
500 гр.бяло вино(става и с бира)
подправки

Свинското се разрязва,като се внимава да не се разполови
Намазват се всичките "джобчета" с горчица и се "пълнят" с парче салам или бекон,парче кашкавал и ивичка кис.краставичка
Поръсва се с черен пипер,чубрица,лют пипер и соев сос.
Полива се с част от виното или с бирата и се пече в загрята фурна на вентилатор 180 градуса за около 45 мин-1 час.От време на време се полива с виното/бирата.
Соса е мнооого вкусен.
baby_neutral
И порция

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 16:57 от Neli4ka

# 16
  • Мнения: 152
"Яйчени мъфини"

За 6 бр.мъфини:
4 яйца
2 кис.краставички
6 ивички бекон
кашкавал
няколко листа спанак
сол и подправки на вкус

Във форма за мъфини слагаме първо ситно нарязаните краставички,след това бекона и кашкавала(рендосан).Разбиваме яйцата заедно със ситно нарязания спанак и изсипваме върху другите продукти..Да не е до ръба,защото бухват и прелива.Най-отгоре се поръсва с червен пипер.
П.П.Снимките са правени с телефон и се извинявам за качеството. Embarassed
И със соса-кис.мляко,майонеза,горчица,лют пипер,чесън на прах и копър

# 17
  • Мнения: 152
"Запеканка със пил.сърчица"

Продукти:

400 гр.пил.сърца
200 гр.гъби
1 глава лук
дом.пюре
1/2 кис.мляко
1 яйце
100 гр.кашкавал
подправки

Дробчетата,гъбите,лука,дом.пюре размито с вода и подправките се смесват в йенката тенджера.Вода и олио не съм слагала.След,като се всичко се свари и соса се сгъсти се заливат със смес от 1/2 кис.мляко и 1 яйце и се запича.Най-накрая се слага рендосаният кашкавал.Оставя се да се запече за около 10-15 мин.(зависи от фурната)
Приятен апетит.

# 18
  • Мнения: 152
"Противогрипна пилешка супа"

Продукти:
5 пил.пържоли
2 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 люти чушки
1 глава лук
50-100 гр.фиде
1 бульон,черен пипер,лют пипер,магданоз и сол.

За застройката:
2 с.л.кис.мляко
1 яйце


Сложих един бульон в около 2 литра вода да заври,а през това време нарязах всички продукти и ги добавих към бульона.След,като омекнат и водата заври се слага фидето за 8 мин./прави се застройката,като се изчаква около 10 мин.да поистине супата,за да не се пресече засторойката.Това всички го знаете,де. Laughing
Сервира се с магданоз,оцет и лют пипер.
П.П.Не ползвам олио/зехтин по принцип.Месото си пусна достатъчно мазнина.

П.П.2-За тези,който се чудят,защо има и люти чушки и лют пипер ще кажа,че просто не сядам да ям,ако не е люто ястието.Обожавам. Two Hearts

# 19
  • Мнения: 152
"Чушките на Неличка"

Продукти:
6 зелени чушки
400-500 гр.кайма(моята беше телешка)
1 глава лук
около 200 гр.кашкавал
1кофичка кис.мляко
3 яйца
черен пипер,лют пипер,копър и сол

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с лука,1 яйце,2 с.л.кис.мляко с връх и подправките.Чушките се разрязват на две и отгоре се слага каймата.Долива се 1 пръст вода и се пече около 25 мин.в предварително загрята фурна.След това се прави заливка от останалото кисело мляко,2-те яйца,копъра и солта.Залива се и се пече още 15 мин.на най-горната решетка.След като се запече се поръсва с рендосания кашкавал и отново се запича до златист цвят.
Мойте чушки бяха ГИГАНТСКИ Laughing и използвах само три.За сравнение вижте снимката с най-големият ми нож. Laughing
Бон апетит.  

И порция
Същата рецепта,но с люти чушки

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 18:03 от Neli4ka

# 20
  • Мнения: 152
"Запеканка с кайма"

Продукти:
400-500 гр.кайма
1/2 глава лук
2 яйца
3 сварени яйца
1 печена чушка
4-5 кис.краставички
100-тина грама кашкавал
1 с.л кис.мляко
подправки по ваш вкус

Каймата се омесва с лука,1 яйце,1 с.л кис.мляко и подправките.В тавичка се слага ред кайма,ред с чушката,ред с 3-те варени яйца,ред от кис.краставички и пак ред кайма.
Пече се около 20 мин. и се поръсва с кашкавал.Запича се за още около 8-10 мин.и готово. Laughing

И порция

# 21
  • Мнения: 152
"Пуешко с прясно мляко"

600 гр.пуешко месо от бутчетата
1 голяма глава лук
2-3 скилидки чесън
150 мл.прясно мляко(моето е обезмаслено)
50 гр.кашкавал(при мен беше лайт,но с чедър ще е още по-вкусно)
мащерка и въобще подправки по ваш вкус
150 мл.вода

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки,лука на едро,чесъна на дребно или на който,както му харесва. LaughingВсичко се слага в тавичка с незалепващо покритие.Добавя се млякото,водата,подправките и се обърква хубаво.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.След,като  месото попие млякото и изври водата се настъргва кашкавала и се запича за още 5 мин.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 19:50 от Neli4ka

# 22
  • Мнения: 152
"Кюфтета от пилешки дробчета"

1 кг.пил.дробчета
5-6 стръка пресен лук
3 яйца
1 с.л.кис.мляко
50 гр.овесени трици
100 гр.кашкавал
30-40 гр. кашкавал чедър
и много малко прясно.мляко
кимион,чубрица и сол

Начин на приготвяне:

Във вряща вода за 2 мин.се варят дробчетата.Нарязват се,пасират се,и се смесват с другите продуктите без чедъра и 2 от яйцата.Омесва се хубаво каймата след,което всяко от кюфтетата се потапя в другите две разбити яйца и се пекат на тиган с незалепващо покритие,ако са на фурна се пекат върху готварска хартия за около 15 мин.След,като станат готови се слага чедъра и се допичат.
Соса е от кисело мляко,горчица,копър,чесън на прах и лют пипер.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 19:18 от Neli4ka

# 23
  • Мнения: 152
"Вкусни диетични кюфтенца със сос"

Продукти:

500 гр.тел.кайма
3 сварени яйца
2 люти чушки от големите или 1 нормална Laughingдемек да не е люта
50 гр.кашкавал
1/2 глава лук
1 яйце
1 с.л.кис.мляко
черен пипер,,кимион и сол

За соса:

2 яйца
1/2 кис.мляко
копър,дом.пюре и сол

Начин на приготвяне:

Каймата се смесва с лука,яйцето,супената лъжица кис.мляко и подправките.Омесва се много добре,след,което яйцата се разрязват на две,кашкавала на тънки парчета и чушката така,че да покрие яйцето.Яйце,кашкавал,чушка така се завиват в каймата и се поставят в тавичката със 1 пръст вода.
Пекат се до готовност.През това време за размивате 1.с.л.дом,пюре в хладка вода,разбиват се яйцата с киселото мляко и се смесва с размитото пюре плюс подправките.Изваждат се кюфтетата,а водата от кюфтетата се смесва с приготвените за соса продукти,като се бърка непрекъснато,както при застройка,за да не се пресече.Разпределяте кюфтетата на порции и заливате със соса.
Естесвенно,всико това без олио/зехтин.
Приятен апетит Peace

# 24
  • Мнения: 152
"Домашна пастърма"

Правих пастърмата по рецептата на Пеп-40,за което благодаря. bouquet
Няма да пиша рецептата,а направо ще дам линк към нея.
Не мисля,че е удачно да я преписвам/копирам или присвоявам. Naughty
Само,че аз след,като я подсуших я намазах с олио,но много малко,за да залепнат по-добре подправките.

Ето и моята от свинско месо,а телешката ще покажа след две седмици,понеже до тогава ще се суши. Sad

# 25
  • Мнения: 152
"Туршия"

Продуктите са ми на око:
6-7 червени камби
около 800-900 гр.моркови
2 средно големи карфиола
1 л.оцет
4 с.л.захар
4 с.л.сол
8 скилидки чесън
4 аспирина

Всичко нарязваме на дребно и редим по бурканите,като добре притискаме.Моите бяха 4 по 1,5 литра.
На дъното сложих по два на стрити аспирина и чесън.В тенджера се изсипва оцета плюс солта и захарта.Бърка се,за да се разтворят солта и захарта.След,като кипне се разпределя на равни части по бурканите,заливат се до горе със вряла вода,затварят се и се обръщат.Държат се на хладно и проветливо място.И на втората седмица става за ядене.
Хрупакава и много вкусна.



# 26
  • Мнения: 152
"Кашкавал пане-Neli4ka"

Продукти :
500 гр.кашкавал
Филаделфия с босилек (за мазането)
7-8 парчета пил.салам,филе или каквото имате
2 яйца за панировката
брашно на око също за панировката
чубрица

олио/зехтин
Приготвяне:
Нарязвате кашкавала на равни парчета,намазвате с Филаделфията,слагате салама/филето и слепвате.Топвате в яйцето,брашното пак в яйцето и пържите в нагорещена мазнина.
Бон апетит Peace


Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 15:35 от Neli4ka

# 27
  • Мнения: 152
Лучник "Змей"

Правих го по рецептата на Ева Тонева само в плънката има промяна-лютите чушки,за това я и прекръстих  Joy
Поствам нейната рецепта и линк към блога и
 http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … sto&Itemid=10
Хиляди благодарности.

Продукти:
20 гр прясна или 7 гр суха мая
250 мл топла вода
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
450-500 гр брашно
2 с.л. зехтин /олио/

Плънка:
3 с.л. зехтин /олио/
300-400 гр лук
1 домат
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица

1яйце за намазване - разбито

Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в половината топла вода.
Покрийте и оставете на топло да втаса 10 минути.
В купа пресейте брашното и солта.
Направете в средата кладенче и в него изсипете втасалата мая и останалото количество вода.
Замесете меко тесто, като в края прибавете мазнината и омесете добре.
Поставете оформеното тесто на топка в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема – около час.
Почистете лука, измийте го и нарежете на дребно.
Загрейте мазнината, задушете в нея лука до омекване.
Добавете нарязания на дребно домат, подправете на вкус със сол, червен, черен пипер и чубрица.
Втасалото тесто изсипете на работния плот.
Разделете го на 2 равни части.
Едната разточете или разтеглете с ръце на кора с диаметър 35 см.
Поставете я в намазнена тава с диаметър 28 см, като краищата излизат извън тавата.
Равномерно разпределете върху нея половината плънка.
Останалото тесто разделете на 2 еднакви части и всяка разточете на кора с диаметъра на тавата.
Върху плънката поставете кора, отново следва плънка и накрая покрийте с останалото тесто.
Прехвърлете краищата на най-долната кора върху лучника.
Намажете с разбитото яйце.
Поставете в студена фурна, за да може да втаса.
Печете на 180 градуса до златисто, около 20-25 минути.
Готовият лучник намажете със зехтин /олио/ и оставете покрит с кърпа 15-20 минути.
и още един по рецептата,но с повече месене и втасване.




Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 21:06 от Neli4ka

# 28
  • Мнения: 152
"Панирани жабешки бутчета"

Продукти:
20 бр.жабешки бутчета
1 кис.мляко
3-4 скилидки чесън
2 яйца
галета на око(около 10 сухара)
копър,лют пипер,копър+сух копър,чесън на прах и сол

Приготовление:
Пресовете чесъна и го смесвате със киселото мляко,пресния копър.Слагате бутчетата в сместа и оставяте да престои една нощ в хладилника.Приготвяте панировката-разбивате двете яйца,галетата омесвате с чесъна на прах,копъра и солта.Яйце,галета и пак яйце.Пържите в смес предварително загряти  кр.масло и зехтин/олио за по няколко минути и от двете страни.Поръсвате с лимон.
Приятен апетит...ква,ква
 4uu bite Joy

И снимка с любопитко Hug

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 18:29 от Neli4ka

# 29
  • Мнения: 152
"Вкусна зеленчукова запеканка"

Продукти:

15-20 бейби картофчета или 4-5 нормални
200 гр.грах
100-150 гр. моркови
100 гр.течна сметана
20-30 гр.кр.масло
кашкавал за настъргване
чубрица,черен пипер,лют пипер,чесън на прах или още по-добре 2-3 скилидки пресен
и сол.

Приготвяне:
Зеленчуците се сварят.Внимателно отцеждате без да разкашквате зеленчуците и изсипвате в тавичка с незалепващо покритие или върху готварска хартия.След това се наръсва с подправките равномерно върху зеленчуците,сипва се сметаната,а най-от горе на 4-5 места по няколко бучки масло.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.След,като са почти готови се рендосва кашкавала и се за пича за по-сигурно 8-10 мин.за да стане "златна" хрупкава коричка.

За гъбения сос:
800 гр.гъби по ваше желание(ситно нарязани)
1 скилидка чесън
щипка градински чай
зехтин
1-2домата(белени,без семките и ситно нарязани)
Сол,черен пипер,босилек и бяло вино(на око)
Гъбите,доматите и чесъна се запържват.След това се долива бялото вино.
Вари се 15-20 мин.на слаб огън.Повече от сместа пасивате и смесвате с другата част,така,че да се виждат гъбките.Осолява се и се добавя черният пипер.
В тавата
Без сос
И със соса

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 21:14 от Neli4ka

Общи условия

Активация на акаунт