"Черешката на тортата" - 2 сезон - 5

  • 56 371
  • 972
  •   1
Отговори
# 915
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Мен не ме вълнува особено какви готвачи са ''елита'', а по-скоро как се представят в домашна обстановка, общуване, усет за напасване с непозната компания, домовете им...ей такива клюкарски  неща. Simple Smile
Да, да, точно това вълнува и мен.
Като цяло обаче съм много разочарована от известните ни личности на екран.

# 916
  • Мнения: 15 263
Мен не ме вълнува особено какви готвачи са ''елита'', а по-скоро как се представят в домашна обстановка, общуване, усет за напасване с непозната компания, домовете им...ей такива клюкарски  неща. Simple Smile

Все пак и ако могат да готвят или поне да влагат старание и малко емоция. Grinning Да шибнеш две тарелки замръзени сърца в тенжера ..... . Не, че имам против сърцата, но колктото и да ми повтарят любоФ, не ми с връзва с това.

# 917
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 441
Е, да, няма да е лошо и да готвят, но даже и да не могат, не ми пречи. Тамън ще злорадствам.  Mr. Green
Гледам на предаването като шоу, съвкупност от  риалита, а не на кулинарно толкова. Не че не си открадвам рецепта, но не го гледам заради манджите. Понякога се улавям, че си казвам тоя буламач не бих го направила, още преди Манчев да е гъкнал. Simple Smile

# 918
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Хареса ми вечерта на Румен, защото не ме натовари с нищо. Само накрая адски ме учуди как реагира. Толкова искаше той да вземе плакета! Елена веднага каза, че е кавалер, той замълча. После след Карла Цецо пак каза, че като кавалер Румен отстъпва плакета, та и той тогава се обади. Направо ме досмеша.

Г-н Претенция пак намери какво да критикува. Разсмях се, като каза, че Цецо много зле се е представил на хорото, а самият той се носеше с пластичността на тáраба.  Wink

Румен много се постара, много чисто готви, счупи яйцата отделно и др. подробности, на които един профан в кухнята не би обърнал внимание.

Цялата полза от тази седмица лично за мен е, че ми станаха симпатични Цецо и Румен. Карла ме разочарова, а много я харесвах. Елена ме очарова. Гого за мен е герой от комикс, който сам си е написал и се повтаря по инерция от всички.

# 919
  • Мнения: X
Като изключим факта, че готви не в дома си, вечерята на Румен биваше.

А аз очаквам от участниците, ако не да могат да готвят, то поне да имат представа от добра храна.
Все пак повечето от тях се хранят на най-различни места, ходят навън.....Най-малкото очаквам да не залагат на кисело зеле и сьомга като на най-атрактивни за специални гости.
Затова ми допадат тези, които наистина полагат усилия, предлагат ако не различни продукти, то поне нестандартни ястия.
От първия сезон освен Денди, който ми е фаворит, много ми хареса и представянето на Ива Екимова.
Много се постара, направи интересни рецепти.
Всеки може да сложи чинии, нож и вилица на масата.По-важно е какво ще има в чиниите.   Grinning

# 920
  • Мнения: 2 792
За седмицата на мен Елена Бозова е фаворит, направи разнообразно и нетрадиционно безмесно меню, което всеки любител чревоугодник би опитал с удоволствие. Тази жена е страшна в кухнята, има всичко и усет, и опит, и талант. Другите участници не ме впечатлиха като готвачи. Общото ми впечатление е, че беше симпатична седмица с неадекватно оценяване.

# 921
  • USA
  • Мнения: 7 335


А аз очаквам от участниците, ако не да могат да готвят, то поне да имат представа от добра храна.

Не,че съм разочарована,но съм силно изненадана от така наречения Елит на България.
Тези хора не са чували/яли миди Сан Жак,не знаят какво е Пастис,за първи път чуват за тилапия.
Връх на кулинарията за тях са сьомга,скариди,айсберг,ризото,рикота,каперси,червен ориз,артишок,разни сирена и т.н....все неща,които се ядат от години по света и са толкова банални продукти.
Дори менюто на Левон звучи на повечето Уаууу,върха на върховете,а си е едно стандартно меню(изключвам тук аржентинските стекове/трюфели,които определено са висока гама продукт)
И не говорим тук за Кирчо и Сийка от Каспичан,а за хора,които обикалят по света,имат определени финанси,повечето се хранят по ресторанти....абсолютна ограничена обща култура по отношение на гастрономията.Думи нямам.

Аз тази седмица не мога да избера победител,средно ниво показаха всички и не видях новост,освен зеленчуковата пита. Като оригинално меню - Елена.За старание и желание - Румен.Изненадата му беше разкош - ансамбъл Българе.

И аз си спомням вечерята при Екимова.Предложи наистина различни рецепти.

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 02:45 от Coquelicot*

# 922
  • Viena
  • Мнения: 3 591
Много искам да има бг мама формат на Черешката на тортата,още от миналия сезон ми е е мечта.  chef  chef  chef

# 923
  • Мнения: 9 209
ми човека си каза във втория ми дом ще посрещам гостите .....нямам време а и изненадата му беше един път къде в тях да събере 15 човека българе !!
сам каза 100 пъти всички са добри готвачи аз немога да готвя и неготвя какво да искаме ...
да ама не хленчеше като маса наши представителки аууу мяууу ,,,, поне  имаше весело настроение супер изненада и чисто приготвяне на храната /без облизване ;дегустриране и лигня/ за мен си беше ок
другата седмица смятам да пропусна -сори ма компанията ми е гнусна

# 924
  • Мнения: 0
Имам мечта да видя всички елитни готвачки от темата  Peace

Сега ще видим какъв готвач ще е внукът на тато..

Пийнал.

# 925
  • Мнения: 4 300
Вие пък ме умаряте с очаквния:)
Какъв елит чак толкова, поне две трети от тях нямат никакви предпоставки да обикалят света, т.е. не повече от който и да е друг средностатистически българин. Румен Луканов или Елена Бозова, или Ива Екимова например, като имена от последната страница.
 Да не говорим, че според мен това им изяжда главата понякога, когато решат са приготвят нещо суперхай, а се окажат нечули, неразбрали, неможещи или го комбинират абсурдно.
А и както се вижда, не това дава отношението към храната или готварските умения. Няма лошо да приготвиш просто, популярно, евтино или национално ястие, стига да го направиш добре.
 Аз лично съм разочарована от мненията и блогпостовете на много от хората с претенции за кулинария  Rolling Eyes Не може да пишеш за популярни блюда в световен мащаб, да изразяваш възмущение и претенции, а дори да не си си направил труда да прочетеш малко за самото ястие, за начина на приготвяне и за историята му. Мърлява работа. Дори Камелия Воче миналия сезон, която имаше и опит, и умения, и желание, бухна гордо бакпулвер в пандишпана.

# 926
  • софия
  • Мнения: 2 915
Вечерята при Румен ми хареса!И менюто ми хареса,не виждам нищо лошо в замразените продукти!Изненадата му беше очарователна!

# 927
  • Мнения: 221
И според мен вечерята на Румен беше добра.Изобщо тази седмица участниците се представиха долу-горе на едно ниво-никой не блесна с кулинарни способности,но пък бяха много приятна компания и се забавляваха.

# 928
  • Мнения: 9 865
Аз пък имам против замразените продукти, повечето от тях са абсолютно безвкусни и нямат добър вид. Специално Румен използва замразени карфиол, моркови, това преобладаваше в сместа, може да е имало броколи, но това са си най-нормални зеленчуци, които се намират на пазара в суров вид и не коства повече време или усилия тяхното приготвяне.

Не знам кой колко и как обикаля света, да се информираш не боли и дори не се налага да мърдаш от "село".

Между другото, вечерята на Дони от първия сезон беше обявена за пълен провал, но на мен лично ми беше страшно интересна, защото показа и разказа за друга култура, непозната за мен и това беше ценно, нищо че гостите му останаха гладни Mr. Green. Предпочитам да гледам такива вечери пред сърчица и сьомга с кисело зеле (макар че и това си е цяла една неоткрита вселена...).

# 929
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Артишока освен, че се готви изключително лесно е един много вкусен, полезен и интересен зеленчук. Доколкото си спомням все още никой не му е обърнал внимание.
В този сезон има нещо силно натрапчиво, което ме дразни и ме кара да бъда толкова критчно настроена и сякаш не бе така навиращо се в очите в първи сезон, а това е безпардонната и нахална реклама на... хора. Също така участниците се държат така сякаш това е нещо, което просто трябва да се свърши - да минава и да заминава.
Колкото и да не е кулинарно предаване, аз не мога да не го приема за такова, защото все пак всичко се върти около храната и е нормално да изберат хора, които обичат да правят и това, и са там да ни покажат уменията си, да ни разкажат по нещо, да ни покажат друго, да посрещнат гостите си и т.н.
В първия сезон това сякаш повече го имаше (поне това, което аз видях). Всеки колкото може, но все имаше старание за по-интересно представяне, беше по-разказвателно сякаш. Сега просто се отбелязва присъствие. Не знам колко седмици минаха, но само 2-ма да се откроят е безобразно.
Ако не са заснели всичко се надявам да се постараят повече, защото на финала ще си готвят сами Левон, Рут, може би и Андрей.

Не ми допадна вечерята на Румен, не бих хапнала нищо от приготвеното - как не го досрамя да намаже неразмразена риба с "бульонче" Маги и да я пъхне във фурната ей така, не знам. Палачинки без масло на 4-5 часа - палачинки ли са изобщо, а салатата едва ли е ставала за ядене, след като обилно бе залята с балсамов оцет направо от бутилката...
А, който си мисли, че Гого е приготвил плакия не съм изненадана, че толкова не се харесва това ястие. Това и аз не бих яла.

Общи условия

Активация на акаунт