Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

  • 76 601
  • 810
  •   1
Отговори
# 15
  • Добрич
  • Мнения: 795
Благодаря! Надявам се да потръгне,че освен кошерите,вложихме пари и в селска къща,където да сложим пчелина,въобще съвсем от никъде тръгнахме.

# 16
# 17
  • Мнения: 11
По мои груби изчисления от преди малко искам да започна нещо, което да ми носи по около 200 лв на работен ден. С идеята ми за шкжла това май няма да стане колкото и ваучера да продам.  Sad Вие как мислите? Досещам се, че трябва да са закуски или павильон (и то на много комукативно място) за да изкарвам толкова.

# 18
  • Мнения: 3 634
200лв оборот или печалба?

# 19
  • Мнения: 241

Да имаш пекарна не е ли много голяма инвестиция, дори и да закупиш употребявани машини?

Мисля, че не. Горе-долу около 20-25 000 ще са достатъчни.
Чета в един сайт хлебарство, напр. една такава обява дава представа за това, което е задължително необходимо.

Сега, да имаш пекарна на "оживен ъгъл" е скъпо занимание. Първо наема ще е висок, второ ще трябва да наемеш в пъти по-голямо помещение, трето да му смениш статута, а за капак си "вързана" за адреса — клиентите ще знаят "хубавите закуски на онзи ъгъл", а не "онази с хубавите закуски".  Ако разделиш работилницата от "гишето", ще ти е много по-евтино и удобно. Първо, ще може да стартираш само с едно евтино гише — малко помещение, без смяна на статути и другите производствено-административни бюрократщини. Така ще си провериш пазара, количество, покупателна способност, периодичност... всичко, дори може да местиш "гишето" в различни райони. Ще можеш лесно да сменяш асортимента (просто поръчваш "от другите банички"), както и да поръчваш собствени модели закуски. Второто предимство е, че ако се стигне до собствена фурна, тя ще е на отделно място с нисък наем и други "дреболии", а при разрастване, ще може да наемаш "гишета" където си поискаш, както и да работиш с магазини в твоя район.
Другия вариант е да сложиш едно огромно стъкло между фурната и салона с клиентите, и самото правене на закуските да стане атракция, нещо като запазена марка. Тогава наистина ще ти се наложи да крадеш отлични майстори-ситничари.

# 20
  • Мнения: 11

Ами печалба, че да има за заплати и режийни.  Embarassed  Да знам, че е смешно да се започва да се мисли колко ще ми трябват на ден. Малко е отзад напред, но така май ми се изядняват повече нещата.
Тъй като често се споменава, не вярвам в България смянятя ня статус на търговски обект да е много скъпа. Може би е по-скоро размотаване и бавене.

# 21
  • Мнения: 3 634
Малко е отзад напред, но така май ми се изядняват повече нещата.

Не е, но школата и баничарницата са напълно различни дейности. Не си представям, че разходите им са еднакви или съпоставими. Баничарница не съм имала, но с школата беше лека и блага работа.

# 22
  • Мнения: 11
  Simple Smile Благодаря за бързия отговор. И мен това ме притесняваше, коренната разлика в естеството на работата. А защо говориш за школата в минало време? Сега като се замисля, ако заплатите са по-малки за 3 човека ще се справям и с много по-малко.

# 23
  • Мнения: 3 634
А защо говориш за школата в минало време?

Защото вече не съществува. Имах проблеми с наемодателя и някои други събития промениха приоритетите ми. Но с удоволствие бих се захванала отново с нещо подобно.

# 24
  • Мнения: X
Чета, чета и се сещам през цялото време за вече много популярната пекарна "Слънце и луна". С правилно място, продукт и позициониране, обслужване и страхотен ПР, станаха супер популярни и съм сигурна, че им върви добре.

Просто проучете този бизнес модел. Аз, ако ще правя пекарна в друг град, бих се запознала със собственика на такъв тип пекарна за евентуална съвместна работа. Ако не се разберете, поне ще ти даде безценни съвети.

# 25
  • София
  • Мнения: 384
Отдавна не съм влизала в темичката ми и с огромна изненада и удоволствие виждам,че вече сте на 18!
Аз вече се ориентирах, работата потръгна и се надявам оттък нататък да е все по-добре.ю
Жялая и на всички вас да успеете, да вярвате в себе си  и да не се предавате!

  bouquet

И малко встрани от това, но все пак свързано- Честито на Данчо Йовчев- пример за всички нас и цяла България!

# 26
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
На нас ни се върти идея вече и за магазин   newsm78
Не по големите градове.
Как стои въпросът с поставянето на павилион на определено място? Наем на общината ли се плаща? Как се оправят хората с подвижните сергии?

# 27
  • Мнения: 570
и аз се записвам. Безценни идеи и съвети давате   bouquet

# 28
  • Бургас
  • Мнения: 6 975
Запис.

# 29
  • Мнения: 11
 Харесва ми атмосферата в темата!   bouquet Дано да ни върви на всичките!  Hug
Окти може ли да споделиш, koе беше най-голямото предизвикателство (в лошия смисъл), освен наемодателите, докато имаше школа?
 Хубаво е хората, които са писали тук преди и са се захванали с нещо да драснат по един ред как върви. Спомням си, че някой искаше да прави детективска агенция. Просто ми е любопитно, дали отвори и дали върви.  Simple Smile
 Някои хора от темата ми липсват, но може да са на море и за това да не пишат.

Общи условия

Активация на акаунт