ВМ-НВХ рецепти

  • 467 428
  • 533
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 16 874
Торта


Заквасена сметана и маскарпонето на котлона, да се смесят хубаво. Аз добавих замразени ягоди и оставих още малко време. Желатинът вътре в сместа, 1 пакетче приготвено според указанията му.

За цялата тава настъргах едно блокче 90% шоколад Линдт

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 19:44 от ЗлаВещица

# 481
  • Мнения: 27 623
Много ми напомня на пана кота този начин на приготвяне. В рози смисъл, не знам защо са го кръстили "торта". Може би има загряване, за да отпуснат плодовете от вкуса си в сметаната...🤔 Иначе и аз не използвам подсладител (достатъчно сладко ми е на вкус без да подслаждам още) и често си забърквам подобни десертчета (но обикновено ги консумирам като отделно хранене).🙂
Една грозна снимка на нещо, което беше вкусно и малко по-зелено на живо.😃

Разядка от авокадо и извара с червен лук, лайм, сол, малко зехтин, чесън на прах.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 08:10 от dolce miele

# 482
  • Пловдив
  • Мнения: 14 079
Моля, задавайте си въпросите и обсъждайте вариантите на готвене в темата за режима. Тук публикувайте само рецепти!

# 483
# 484
  • Varna
  • Мнения: 35
Искам да споделя една от последните ми любими рецепти, не е моя, открих я в youtube - https://www.youtube.com/watch?v=vJU_5DNYiqg

За първи път от години на НВХ хранене да попадна на добър заместител на хляба. Имайте предвид, че е напълно нормално тестото да е много лепкаво!

# 485
  • Мнения: 68 824
Хляб ... не ми липсва на мен.
Рядко правя това...като истински е, става мигновенно бързо в микровълнова...
https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1775342515875181 … 707&locale2=bg_BG

# 486
  • Varna
  • Мнения: 35
Хляб ... не ми липсва на мен.
Рядко правя това...като истински е, става мигновенно бързо в микровълнова...
https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1775342515875181 … 707&locale2=bg_BG

Тази рецепта също съм я пробвала, много е вкусна! За жалост вече нямам микровълнова, но я препоръчвам. Blush

# 487
  • Мнения: 27 623
И аз нямам микровълнова. Става си чудесно хлебчето и във фурната, и във фрайъра. Даже май съм пробвала и в тостера с триъгълни плочи и в гофретниците...😃 Просто времето за печене е различно от 90 секунди.🙂

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 16:31 от dolce miele

# 488
  • Мнения: 2 275
И аз идвам с 'ляб. Моят е хляб от месо и е оформен като салам, изпечен във фолио, отлежава в хладилника.
Рецепта
https://youtu.be/caCWsb8_hUs
....

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 21:59 от tania6

# 489
  • Мнения: 27 623

"Паста" от тиквички със сметана, босилек и чесън
Около една тиквичка- нарязах със спирализатор на по-едри спирали (така остават по-хрупкави)
За оквкусяването използвах зехтин, сметана 30%, малко червен лук, накълцан босилек, две скилидки чесън, сол и сурови слънчогледови семки. Запържих в зехтина червения лук, после добавих и чесъна, а след малко и тиквичките. Към края добавих солта, сметаната и босилек, а слънчогледа добавих в чинията. Аз използвах уок тиган, защото ми е най-удобен за подобни рецепти. Можех да отцедя малко течността, преди да добавя сметаната, но на мен ми хареса и така.🙂

# 490
  • Пловдив
  • Мнения: 40 828
И аз нямам микровълнова. Става си чудесно хлебчето и във фурната, и във фрайъра. Даже май съм пробвала и в тостера с триъгълни плочи и в гофретниците...😃 Просто времето за печене е различно от 90 секунди.🙂
вярно ли става? Че и аз няма микровеле...да пробвам Simple Smile
Макар, че и аз рядко се сещам...

# 491
  • Мнения: 27 623
Да, става, винаги така го правя.🙂 Просто следиш времето за печене. Правила съм в силиконови формички за мъфини във фрайъра и в голямата тава на фурната като блат.
Пюре от патладжан с варени яйца

Варени яйца
За пюрето- печени патладжани, малко лук, чесън, магданоз, зехтин, сол, оцет на вкус. Патладжаните намачквам с вилица или накълцвам с нож за домати, за да се усещат и парченца, така ми харесва повече.

# 492
# 493
  • Мнения: 2 165
Момичета, вмъквам се в темата за да попитам,искам да заменя традиционното олио и да готвя вкъщи с по полезна мазнина, можете ли да ми кажете за печене предимно на около 200-220 градуса какво използвате?
Харесала съм сусамово и тиквено масло, днес видях и някакво олио от гроздови семки, тъй като чета, че екстра върджина-зехтин, не се препоръчва за готвене на висока температура.

# 494
  • Мнения: 68 824
Питай в другата тема, тази е само за рецепти. Мас, краве масло и зехтин...

Общи условия

Активация на акаунт