КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 1

  • 60 159
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
alpha_beta, zabrawih da te pitam kyde mesi testoto,na Bош-а или не? Тези дни ще пробвам козунак и аз в Kenwood-a, да видя как ще се справи, че разчитам по Великден едновременно да месят и той, и хлебопекарната.

# 31
  • София
  • Мнения: 2 521
alpha_beta, zabrawih da te pitam kyde mesi testoto,na Bош-а или не? Тези дни ще пробвам козунак и аз в Kenwood-a, да видя как ще се справи, че разчитам по Великден едновременно да месят и той, и хлебопекарната.

Да да, Бош-ко меси вместо мен, много си го обичам!
ГолЕма хала е.....
Аз на ръка не мога да му Фърла толкоз труд, ръчичките са ми нежни и ме болят.......
А ако не се измеси достатъчно не стават нишки.

Ох, ужасно е вкусен, не мога да се въздържа да не ви покажа разрез

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 09:13 от alpha_beta

# 32
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
 Simple Smile Peace Браво на Бошко.  chef

Супер е козуначето, а по коя рецепта го прави?

# 33
  • Мнения: 931
Айде и тук да цопна да ви следя, имам само няколко успешни опита с козунаците , но мисля тази година да се усъвършенствам с ваша помощ.

# 34
  • София
  • Мнения: 2 521
Simple Smile Peace Браво на Бошко.  chef

Супер е козуначето, а по коя рецепта го прави?

Джемма, не помня чия е рецептата, от миналата година ми е някаква интернетска компилация на традиционен козунак
Адаптирана за по-малка доза и със суха мая вместо жива:

350-400 г брашно
суха мая 3.5 г
2 яйца
100 мл прясно мляко
100 г захар
70 г масло
ванилия
стафиди
локум

# 35
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ясно, благодаря. Hug

# 36
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте, момичета, аз не пиша активно, но много активно чета. Благодаря на всички за времето, което отделяте и информацията, която събирате. Искам да попитам дали някой от вас  е срещал от тази едрата бяла захар, която се ползва за поръсване на козунаците тук? Има един италиански магазин на Аксаков и аз понеже редовно минавам оттам, реших да попитам, но ми казаха, че нямат, имали са, но отдавна не са получавали. Така че ако някой е срещнал някъде, може да сподели

# 37
  • Мнения: 11 607
Благодаря ви, момичета! Махнах спойлера....

Въпрос:    Линковете и рецептите да бъдат:

В скрит текст    - 14 (31.1%)
Открити    - 24 (53.3%)
Безразлично ми е    - 7 (15.6%)
   
Общ брой гласове: 45

alpha_beta, подай по парче козунак през монитора, моля!

Джемма, не искам лятото да съм ти на гости.....искам да съм у вас на Рождество, послушна, тиха и...гладна в един ъгъл....няма да ти преча....само ще дегустирам.......

Еликсирче, ако знаеш как винаги те благославям като правя твоя козунак с кисело мляко......Направо ми улесни живота....че понякога ми се яде козунак, а няма прясно мляко......И твоята рецепта разрешава проблема......И като кифлички съм го правила, и като козунак........

# 38
  • Мнения: 57
Здравейте, момичета, аз не пиша активно, но много активно чета. Благодаря на всички за времето, което отделяте и информацията, която събирате. Искам да попитам дали някой от вас  е срещал от тази едрата бяла захар, която се ползва за поръсване на козунаците тук? Има един италиански магазин на Аксаков и аз понеже редовно минавам оттам, реших да попитам, но ми казаха, че нямат, имали са, но отдавна не са получавали. Така че ако някой е срещнал някъде, може да сподели

Аз не мога да ти отговоря на въпроса, но пък си направих цветна захар, която можеш да използваш за тази цел (само като идея).
И на Алфа-бета, козунака е супер. Кога ли ще се престраша и аз...  Rolling Eyes

# 39
  • Мнения: X
Маме,много ми е драго!  bouquet

# 40
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Маме, идвай на Рождество, ще има какво да дегустираш - още се търкаля една кутия сладки, които изсъхнаха вече и давам по 1 на кучето, да не стават зян Grinning

Цветна захар и аз правих преди години, но смесвах няколко цвята, ставаше разноцветна. Руските козунаци традиционно се поръсват с цветна захар, а преди нямаше по магазините и си правех, ръсих си и българските козунаци и като раздавах и черпех колежки се възхищаваха колко са красиви отгоре шаренки Simple Smile

# 41
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Miusli, комплименти!   bouquet

Разкошен козунак, конци, всичко.     newsm51  Радвам се много за успеха ти!   bouquet

# 42
  • Мнения: 57
Джемма, аз в поста съм написала, че може и в други цветове и точно това имах предвид за поръската-да е многоцветно. Иначе аз я правих в червено заради валентински бучки захар Simple Smile. И да знаеш, че ако тази година се престраша да направя козунак ще те тормозя много и на лични, както и другите момичета де Simple Smile.
Набързо да се редактирам: Алфа-бета, рецептата която си дала е само за една тавичка ли от плетеницата която показваш на снимките?

# 43
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Genoveff, ама как няма да се престрашиш, ние тук знаеш ли колко сме заразни? Който е влязъл в тая тема, без козунак не е излязъл.  hahaha

# 44
  • София
  • Мнения: 2 521
..... Алфа-бета, рецептата която си дала е само за една тавичка ли от плетеницата която показваш на снимките?
Да, рецептата ми е за това, което виждате на снимките, една плитка, тавичката е дълга около 30 см но не е много дълбока - 6-7 см, за това количество и обема който набухна трябваше да е малко по-дълбока.

И аз питам за едрата захар къде се продава, ако някой види да сигнализира моля!

Общи условия

Активация на акаунт