Суровоядство - втора тема

  • 86 206
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 23
danilu,понякога броя клалории,но вече толкова знам хранителните стойности на храните,че не ми се и налага много.Напоследък съм се замислила,че преди съм яла повече и не съм качвала килограми,а сега явно имам някакъв страх от това и с времето съм намалила калориите,пък и по-голямата част ми идват от зеленчуци,които не мисля,че даже трябва да броя  Thinking  Може да съм си забавила метаболизма на моменти,но и затова сега почнах да си включвам по малко въглехидрати на закуска,както преди.Ох ама ядките са ми голям страх на мен  Laughing

# 46
  • TX
  • Мнения: 591
  bouquet за темата полезна ми е

# 47
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 801
danilu,понякога броя клалории,но вече толкова знам хранителните стойности на храните,че не ми се и налага много.Напоследък съм се замислила,че преди съм яла повече и не съм качвала килограми,а сега явно имам някакъв страх от това и с времето съм намалила калориите,пък и по-голямата част ми идват от зеленчуци,които не мисля,че даже трябва да броя  Thinking  Може да съм си забавила метаболизма на моменти,но и затова сега почнах да си включвам по малко въглехидрати на закуска,както преди.Ох ама ядките са ми голям страх на мен  Laughing
  newsm78 Странно ми прозвуча заявлението ти за страха от ядките? Защо? Аз от няколко години съм им голям фен и понякога закуската ми е почти само от ядки и плод. Не злоупотребявам, естествено! Но това ,за злоупотребата, се отнася до всички видове храни.
Дано успееш да намериш равновесие в продуктите, с които се храниш, за да намериш това, което ще те зареди с енергия и няма да те натовари.
Успех!

# 48
  • Мнения: 23
Ами просто са ми много вкусни и рядко мога да спра с малко,което за мен е до 50гр.Затова по-скоро трябва да си взема определено количество или въобще да не си взимам.Все пак са си мазни,и дори и това да са добри мазнини,може да се качи някое и друго кило  Laughing Въпреки че според мен е по-важен калорийния баланс,а не толкова кое е било повече и по-малко  Wink

# 49
  • Мнения: 3 743
Десинка, все едно за мен говориш Hug
Според мен е твърде вероятно проблемът с "ненасищането" да идва от бавния метаболизъм.
Не знам как е при теб, но аз като се нахраня, трябва да стана малко гладна иначе след не по-малко от 30 мин започвам да усещам натежаване.
Затова ето какво правя обикновено, освен че се опитвам да ям бавно и да дъвча добре всяка хапка. Ставам от масата веднага щом привърша с яденето и правя нещо друго, докато се усетя заситена. Както писах, поне 30 минути.
Понякога помага просто да имам нещо в устата, което да не дъвча, това с дъвченето е много важно, т.е. за смучене, може и обикновен бонбон да е. При мен обикновено е парченце шоколад или просто малко замразено плодче или ледче.
Избягвам да пия течности 30 мин преди и след ядене, защото утежняват ситуацията, поне при мен. През другото време, т.е. когато не ям, предимно пия, на малки глътки.
Ако повече от два часа не отида до тоалетна, значи съм позабравила водата, това ми е ориентира Peace

# 50
  • Egypt
  • Мнения: 132
Момичета, а при бременност какво е положението, как става храненето? Някой дали ще може да ме насочи къде да чета?

# 51
  • Мнения: 8 163
Момичета, а при бременност какво е положението, как става храненето? Някой дали ще може да ме насочи къде да чета?
Аз бих предложила да не си 100% суровояд по време на бременността. Слушай тялото си. Ето ти един много приятен блог по темата (на английски) http://www.therawfoodmum.com/raw-pregnancy/

# 52
  • Мнения: 56
Момичета, а при бременност какво е положението, как става храненето? Някой дали ще може да ме насочи къде да чета?

Моята бременност беше основно на сурова храна, 1-2 пъти в седмицата включвах и нещо готвено. Всичко протече нормално, качих само на коремче /общо 5 кг/, родих точно на термин, много бързо и по естествен начин, кърмих 1 година. Бебето е живо и здраво и сега е на 1 година и 4 месеца. Simple Smile

# 53
  • Мнения: 3 349
От вчера и аз се включих в отбора на пиещите зелени смутита/сокове.

Сложих в блендера една нарязана ябълка, един обелен портокал, замразен спанак, малко броколи и прясна мента.
Вчера го изпих като смути, но се получи доста гъсто. Днес го прецедих с торбичката за ядково мляко и се получи страхотен и много приятен на вкус зелен сок.

По-нататък може би ще се сдобия и с подходяща сокоизтисквачка, но засега и торбичката за ядково мляко върши чудесна работа.

# 54
  • Мнения: 0
Много добра статия и мнения Simple Smile

# 55
  • Мнения: 3 349
Днешната доза сок с помощта на торбичката за ядково мляко бе от пресен спанак, замразени къпини, грозде и мента + чаша вода.
Много приятно беше на вкус, но с кошмарен цвят Laughing
Обикновено не харесвам къпините на смути заради семчиците, но в този вариант ми допаднаха много.

Как мислите, дали с този начин на направа на сок, се запазват витамините, минерали и другите му там полезности? newsm78

Имам предвид - в блендера, с вода и после прецедени през торбичката за ядково мляко.

# 56
  • Мнения: 8 163
Запазват се, Тони. Само целулозата махаш.

# 57
  • Мнения: 23
Галче,и аз така правя вече.Хапвам определеното количество и чакам да мине време за да се почувствам заситена.Вече започнах да хапвам по-малки порции и понякога по-често,ако изпитам глад.
  Тези дни разбрах за диагноза рак на дядо ми и изчетох някакви теми по въпроса за връзката хранене-рак.Искам да се опитам съвсем да спра яйцата.Млечните ги бях спряла съвсем от месеци,но вчера милата ми баба ми беше направила домашно сирене,та нямаше как да не го оценя.Но от сега нататък ми се иска да излюча 100% млечните и да хапвам само понякога по някое домашно яйце.
 Брат ми ми донесе конопен протеин на Нутива и сега си търся някакви рецепти с него.Нещо не съм много по смутитата,а напоследък са ми писнали и прословутите сурови бонбони.Сдобих се и с български уникални пресни бадеми  Heart Eyes
Мисля да взема от тези немсите хлябове на Мастермахер,които нали уж са с цяло зърно и да ги изсуша в дехидратора да станат като сухари.Пробвах с един друг хляб и се получи.От купежките хлябове само този съм хапвала преди от време на време.
 п.п.Как мислите,дали мога да направя овесени крекери в дехидратора?Овесените ядки така или иначе не са сурови  Thinking

# 58
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 801
Продължителното дъвкане на храната, около28 дъвкания на всяка хапка, е една от тайните на усещането за ситост и намаляване на количествата храна, която обикновено поглъщаме, дъвчейки непълноценно. Дъвчейки по този начин, поне аз, се изморявам и накрая спирам да се тъпча. Ако ям бързо не се усещам колко нещо мога да изям ooooh!. Има и още един трик, сервирайте ястията след известна пауза едно от друго, в смисъл, първо салатата, изчакайте малко( да дойде сервитьора, както е по ресторантите bowuu), после поднесете следващото ястие... Проблемът е, че обикновено бързаме и за да не ставаме от масата по няколко пъти, поднасяме всичко и без да сме се усетили сме излапали всичко за по-малко от 20 минути. Mr. Green

# 59
  • Мнения: 3 743
Да, но понякога времето не стига Peace. Освен това, специално аз, ако се задържа много дълго време на масата, започвам да губя усещането за ситост. Минавам на режим, "постоянно дъвкане" Blush, не знам дали някой друг има такъв проблем, за мен е трудно обяснимо, обаче е факт Blush

Общи условия

Активация на акаунт