ЕЛП - отчетна 39

  • 21 907
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Да ви напожелавам хубави празници ида.



# 16
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 689


Това съм аз, Льо Клер!

# 17
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
В момента пробвам джинджифиловата напитка (без водка), страхотна е! Точно за езиколюбители! Направете си, няма да съжалявате, отнема 2 мин. за правене и 5 мин. за чакане.

# 18
  • гр. София
  • Мнения: 2 530
Све4, благодаря - и за уточнението за сметаната, и за напитката  Hug

И аз отсега да ви пожелая весели празници, нищо че и утре ще съм тук, и вдруги ден и така до края на света  Laughing

# 19
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Розе, ние с теб оставаме, за да придаваме европейски вид на столицата, нъл тъй!

# 20
  • гр. София
  • Мнения: 2 530
Ан тъй! Наздраве по повода!  cheers

Ред.: не помня дали съм споделяла една рецепта, която сама си измислих преди години. Ако се повтарям, простете.

Скрит текст:
Зимна плодова салата

за 1 порция:

- 1 голяма ябълка (аз слагам Златна превъзходна)
- 1 портокал
- начупени орехи (на парченца да са, а не смлени)
- 1-2 с.л. течен мед
- лимонов сок

Ябълката и портокалът се белят и режат на кубчета. Слагат се в купа, поливат се с меда и лим. сок (той е само за убиване на прекалено сладкия вкус, който понякога се получава от сладките плодове+меда), обърква се хубаво и се поръсва с орехите.
И се яде с голямата лъжица, защото е много вкусно  Laughing

Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 20:25 от Зимна роза

# 21
  • София
  • Мнения: 6 219
Розу, може ли малко сметанка и шоколад вместо мед?

# 22
  • София
  • Мнения: 5 658
Ан тъй! Наздраве по повода!  cheers

Ред.: не помня дали съм споделяла една рецепта, която сама си измислих преди години. Ако се повтарям, простете.

Скрит текст:
Зимна плодова салата

за 1 порция:

- 1 голяма ябълка (аз слагам Златна превъзходна)
- 1 портокал
- начупени орехи (на парченца да са, а не смлени)
- 1-2 с.л. течен мед
- лимонов сок

Ябълката и портокалът се белят и режат на кубчета. Слагат се в купа, поливат се с меда и лим. сок (той е само за убиване на прекалено сладкия вкус, който понякога се получава от сладките плодове+меда), обърква се хубаво и се поръсва с орехите.
И се яде с голямата лъжица, защото е много вкусно  Laughing
Любимо, любимо, адски любимо нещо! Аз слагам и всякакви други плодове, които могат да се намерят през сезона - киви, банан, мандарини, грейпфрут, стафиди, понякога вместо мед - някакво сладко или желе (не конфитюр) и разбърквам в най-огромната налична паница. Отгоре намазвам дебел слой заквасена сметана и украсявам сквотоима. Колкото повече престоява, толкова по-вкусно става, но обикновено не му се получава престояването - свършва адски бързо   chef

# 23
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Атти, бе ти тука ли си? Нали щеше да заминаваш някъде?

Аз вече приключих с работата за днес, сипала съм си една чаша червено вино и си къркам с малко камамбер.

После лягам, че утре имам още доста неща да свърша.
А плодови салати обожавам вся-как-ви! Изобщо аз съм плодоунищожител, по аналогия на Куркумовите щерки. Единствения плод, който не обичам, е зрели джанки. Всякакви плодове под ножа! От пътуванията в чужбина най обичам да опознавам незнайните нам плодове. Въобще обичам да ям, квото ядат местните. А ММ няма никакво любопитство към храната на чуждите народи. Той яде  винаги някакви много скучни неща, което ме убива направо. И в най-интересното място си поръчва пържени яйца  или кашкавал пане, за да е сигурен, че ще може  да го яде. В Германия, какво мислите? Познахте, вюрстчета.  Тези, които приличат на нашенски кренвирши или карначета, други  -  не, би било прекалено авантюристично.
 Аз мога да опитам абсолютно всичко от растителен произход. От животински не. В Китай например не посмях да опитам скакалци, макар че после, като се замислих, и скаридите изглеждат доволно насекомски, ама ги ям. В Китай, да ви кажа, ядат абсолютно всичко. Направо е плашещо. Има там такава поговорка : "Всичко, което лети, се яде, стига да не е самолет. Всичко, което плува, се яде, стига да не е кораб. Всичко, което върви, се яде, стига да не е влак."
Гладните народи са много жестоки.

Разприказвах се. А изпих едва половин чаша вино.

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 00:01 от svetal4o27

# 24
  • София
  • Мнения: 5 658
Тук съм още, утре ще заминавам, но това няма да ви спаси от мен, понеже аз си ходя с портативната техника - лаптоп, рутер, телефон. Понякога се налага да реагирам спешно на служебни нужди, за щастие този път няма да е така (или поне се надявам), но вече така или иначе съм се оборудвала.

Приказвай още, Светалчо, можеш и за чернослив в шоколаде да говориш спокойно - вчера изисках по спешност един набег към Берьозката  Twisted Evil  Mr. Green

# 25
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 147
Атти, Роз, на вашите плодови салатки, добавете малко стафиди, боровинки, сушени кайсии (нарязани) и други любими сушени плодове, накиснати в коняк.  Sunglasses няма да съжалявате Sunglasses

анги и 100..00 пъти да кажа Благодаря! пак ще е малко  Blush

елхата е украсена, подаръците са подготвени, част от постните храни са готови, питката ще се пече след обяд...
става ми коледно някак  Blush

и забравих  Laughing снощи ме изненада възмутен вик:

"Мамоооооо, тати яде украсата, а на мен не ми даваш!"

Скрит текст:
да не си помислихте, че пасат елхата? цъ! купичките с ядки са много по-притегателни

# 26
  • гр. София
  • Мнения: 2 530
Розу, може ли малко сметанка и шоколад вместо мед?

Може, но тогава няма да е Розината зимна плодова салата.  Laughing Опитай както съм написала, няма да съжаляваш.  Wink

Атти, Добри, и с добавки съм я правила, но това си е оригиналната първоначално измислена рецепта. Иначе е ясно, че каквото и да се сложи вътре от изброеното от вас, все ще е прекрасно на вкус.  Grinning

Понякога се налага да реагирам спешно на служебни нужди

Не искам да те уча, но за служебни нужди ги препращай към служебната тоалетна. Ай шимсеневиди! Ще те притесняват по прзниците!

# 27
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Леле, Добри, ми ти в ранни зори си на крак бе, душко! Аз тоз подвиг не го мога. Мога да седя до 2-3 ч. да си свърша нещо, но сутрин рано.....не! А пък ранно пиле рано пее....

Аттюшка, даже много се радвам, че си се оборудвала, та колчем избягаш за малко от празничните радости и сладости, да надникнеш туканка при нас.
(За чернослива - кво да ти кажа, домашният е различен, не е чак толкоз затрътващо сладък, пък и сливата е слива, не е мармалад.)

Розинка, с таз плодова салата ме присети, та снощи на всичките курабета, бисквиДи и други сладкотии, дет ги мъдря цяла седмица вече, си забърках и малко Розова салатка, гаче съм бременна,тъй ми се прияде. ММ каза, че ще ми спре интернета, ако продължавам така...

Сладурчета мои сладки! Влизам да ви пожелая едно чудничко прекарване на Коледните празници, да сте весели, да се пръснете от смях, от хилеж и кикотене, да се изпонарадвате на близките хора, които виждате само по празници, и, разбира се, много любов!


 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 10:21 от svetal4o27

# 28
  • София
  • Мнения: 6 219
Скъпи мои! Имам голям проблем. (за незапознатите, ако има такива - моите проблеми винаги са драматични и огромни). Реших да подаря книга на свеки. Знаете - между нас кипят любов, разбирателскво и ред други неща... в казани... но Ваньов трябва да се отсрами! Спрях се на Руски хумор за ценители и Елиф Шафак. Имате ли други предложения (без брадва, меч и отрова за мишки, с които да я оправя)? Благодаря!

# 29
  • гр. София
  • Мнения: 2 530
Све4, хареса ли ти?  Simple Smile

Ване, какъв тип книги чете жената?

Общи условия

Активация на акаунт