Юле, ето рецептата за агнешки гулаш, която писах, че ще преведа
Продукти:
900 гр. обезкостено агнешко месо нарязано на кубчета със страна около1 см
2 с.л олио
1 голяма глава лук, нарязана на едро
5 смачкани скилидки чесън
3 големи зелени чушки, с махнати семки, нарязани на ленти
2 с.л. червен пипер
2 консерви по 400 гр. нарязани домати
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
1 с.л. нарязан на ситно майоран
2 с.л. брашно
4 с.л. студена вода
Сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
1. Олиото се загрява в тиган и месото се запържва да 5-8 минути или до златисто от всички страни. Поръсва се с черен пипер и сол
2. Добавя се лукът и чесънът и се готви още 2 минути, преди да се добавят чушките и червеният пипер
3. Добавят се доматите и ако е нужно вода, толкова че да се покрие месото. Добяват се магданозът и майоранът. Ястието се оставя докато кипне. Премества се в гювеч и се пече около час, час и половина на 180 градуса във предварително загрята фурна, или докато месото омекне. Алетрантивно може да продължи да се готви на много бавен огън на котлона под капак
4. Брашното се разтвая със студената вода и се слага в задушеното, разбърква се и се оставя да кипне отново докато сосът се сгъсти. (тази стъпка лично аз бих я пропуснала)
И да не съм съвсем оф-топик, една хубава статия за режима на кърменото бебе
http://www.namama.bg/article-rezhimut-na-kurmenoto-bebe/99
Хубав и спокоен празник и от мен
P.S
И още един линк, с хубаво видео на български за това как протича едно кърмене
http://www.namama.bg/article-video-kurmeneto-purvi-stupki/167