Тиган за палачинки?

  • 7 492
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 53
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате хубав незалепващ тиган за палачинки?  newsm78

# 1
  • Мнения: 3 748
нямаш ли някакъв тиган с незалепващо покритие , тиган само за палачинки не бих си купила, имам на тефал стандартен и го използвам и за палачинки

# 2
# 3
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 321
Аз имам тиган за палачинки на Тефал и съм много доволна.

# 4
  • Мнения: 11 747
Имах на Тефал,ползвах го 10 години и го съсипах зорлем, хубав беше.После си купих от Кауфланд, евтин, пак върши чудесна работа. Много е лесно с тиган за палачинки.

# 5
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
  • Мнения: 834
Тефал.

# 6
  • Мнения: 7 006
И аз съм с този.Хубав е,евтин,широк диаметър,удобна дръжка и най-вече лек.Аз когато правя палачинки,правя по 30-40 бр. и преди имах един на тефал,който ми беше тежък и ме заболяваше ръката.С този се родих..И покритието е стабилно,вече 3 та година го ползвам,а правя палачинки доста често

# 7
  • Мнения: 14 506
При все коментарите за вредността на тефлоновите съдове, как препоръчвате такъв?

Аз ползвам керамичен на делимано, специално за палачинки и съм много доволна. На промоция ги пускат за по 25 лв. Peace

# 8
  • Мнения: 4 459
А тя керамиката колко е безвредна та няма на къде Sad.
Първата тема за посуда ,която е хем функционална хем безвредна бе пусната от мен и мога да кажа че няма нещо написано по този повод с което да не съм запозната.
Извода :Няма напълно безвредни палачинки! Rolling Eyes
Аз ги правя в стоманен тежък тиган с мъничко масълце(колкото едро грахче)за всяка.
Не го препоръчвам за начинаещи в кухнята.Аз въртя палачинки повече от 35г.
Мечтая си за такъв:
https://www.amazon.de/Mauviel-MH%C3%A9ritage-6535-25-Cr%C3%AApes … itage+M%27150b+26

http://www.lavabg.eu/4800-2/#
Обаче все ми се досвидява Embarassed

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 16:42 от mamamari

# 9
  • Мнения: 7 006
При все коментарите за вредността на тефлоновите съдове, как препоръчвате такъв?

Аз ползвам керамичен на делимано, специално за палачинки и съм много доволна. На промоция ги пускат за по 25 лв. Peace

С мерак.

А тя керамиката колко е безвредна та няма на къде Sad.
Първата тема за посуда ,която е хем функционална хем безвредна бе пусната от мен и мога да кажа че няма нещо написано по този повод с което да не съм запозната.
Извода :Няма напълно безвредни палачинки! Rolling Eyes
Аз ги правя в стоманен тежък тиган с мъничко масълце(колкото едро грахче)за всяка.
Не го препоръчвам за начинаещи в кухнята.Аз въртя палачинки повече от 35г.
Мечтая си за такъв:
https://www.amazon.de/Mauviel-MH%C3%A9ritage-6535-25-Cr%C3%AApes … itage+M%27150b+26

http://www.lavabg.eu/4800-2/#
Обаче все ми се досвидява Embarassed



И аз с масло,задължително.
Правя големи количества и съхранявам в халдилник
Сутрин само ги мятам за секунда-две върху горещия сух тиган и стават като току - що изпържени,именно заради маслото.
Никога не ги топля в микровеле,то аз и нямам такова де,но съм пробвала на село при родата,станаха като варени..Глетави и гадни..

# 10
  • Мнения: 53
Благодаря на всички! А случайно някой да има мнение за този тиган https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-7419752 ?

# 11
  • Мнения: 4 459
Ще свърши работа. Peace
Хич не е лош!
Само като се поочука да се подменя и само дървени бъркалки  Peace.
http://www.tefal.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7% … Simple/p/R-Simple
 Де във всички ресторанти да ползваха изправни (не надрани) такива...

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 15:30 от mamamari

# 12
# 13
  • Мнения: 726
Първата тема за посуда ,която е хем функционална хем безвредна бе пусната от мен и мога да кажа че няма нещо написано по този повод с което да не съм запозната.
https://www.amazon.de/Mauviel-MH%C3%A9ritage-6535-25-Cr%C3%AApes … itage+M%27150b+26

http://www.lavabg.eu/4800-2/#
Обаче все ми се досвидява Embarassed[/size]

Въпрос към mamamari, тъй като гореспоменатите съдове са по възможностите на малцина, коя друга марка или вид посуда би препоръчала като по-малко вредна? Благодаря  chef

# 14
  • Мнения: 4 459
...
Извода :Няма напълно безвредни палачинки! Rolling Eyes
Аз ги правя в стоманен тежък тиган с мъничко масълце(колкото едро грахче)за всяка.
Peace
 Всеки тежък стоманен тиган би трябвало поне на теория да свърши работа. Компромиса е в употребата на маслото.Проблема е че тиганът за плачинки се открива на принципа проба грешка докато се открие подходящ.
Моят е на WMF от преди много години.Най-прост модел от стомана с многослойно дъно.Няма го в продажба за да го покажа. ThinkingЧела съм противоположно мнение от потребителки за същия като моя модел и ми е било странно че не им се получава. Shocked newsm78
На вид е като :
https://www.amazon.de/ProCook-Tri-Ply-Induktion-Edelstahl-unbesc … s=Pfannkuchen+wmf
Не всички многослойни тежки дъна обаче не загарят! Последния ми опит с тенджера на марката КАPP bistro  от метро свърши зле. Confused
Идеята на многослойното дъно е да разпределя топлината РАВНОМЕРНО,но това е в праяка зависимост от изработката и вложените материали и не винаги се получава така обаче.
Стоманата е доказано най-нереагираща Rolling Eyes с храната при всякакви температури за готвене.
Съхранението е препоръчително в стъкло.

Общи условия

Активация на акаунт