Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 118 108
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 418
AnyHr - страхотно изглежда чушкеното сладко  newsm10 По чия рецепта го прави и не е с лютиви чушки, нали  newsm78

Аз правих миналата седмица - нищо не направих. Трябваше да стане конфитюр, смлях чушките в блендера - явно не се смляха както трябва и ... Идеята я взех от друга тема/ по-точно питах на ЛС/, но с обясненията "на око", "на вкус" нещо не се справих. Здраве да е!
Скрит текст:
Въпросната г-жа е страхотна  Peace Такива неща прави  Rolling Eyes, но рецепти никога не дава и вече е забранила опцията ЛС.
Не съм се отказала - ще го пробвам  Peace И още нещо - чушките ви дебели ли са, т.е. от тези които вече са по пазара, че аз все чаках да им дойде сезона  Rolling Eyes

# 706
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 542
Салата с печени смокини
Бавно готвена шунка с мед

# 707
  • София
  • Мнения: 3 527
Mama iasi, правих го по рецептата на pep-4o, тя беше дала линк. Ако не намериш линка, питай, може и pep4o да се включи (ако не отмаря някъде).
Чушките ги купих от Кауфланд- едни огромни, мести.  Не ям и не правя сладка, това просто се получи добре.

# 708
  • Мнения: 1 265
mama iasi - "такива госпожи" - дето се правят на велики кулинари и не си дават рецептите - аз ги отписвам въобще да ги гледам. (Моля за извинение, към никого нищо лично).
А  сладкото от чушки на Пепи - става страхотно http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post.html ; жалко само че излиза малко.
иланг-иланг - искам салатка, но и от шунката няма да се откажа Satisfied
Ани - разкошно сладко - МММ Flowers Hibiscus
Марчева - най-после Sparkling Heart се завърна.
infiniТy сладките ще се правят

Аз правих риба пане вчера (първата снимка е по рецепта на ФБ); супа от джоланче, салата




# 709
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 418
Mama iasi, правих го по рецептата на pep-4o, тя беше дала линк. Ако не намериш линка, питай, може и pep4o да се включи (ако не отмаря някъде).
Чушките ги купих от Кауфланд- едни огромни, мести.  Не ям и не правя сладка, това просто се получи добре.
Имам я  newsm10, значи и за чушките съм права  Rolling Eyes
sem - за това си я имаме тая отделна тема, да питаме и обсъждаме  Hug

Но понякога надничам ей така и в другата. "Познавам" въпросната кулинарка от няколко години/преди да се появи тази тема/ и зная че рецепти не дава. Не й се сърдя - отговори ми, но аз искам точно - мерки, продукти, начин на правене  Embarassed

# 710
  • Русе
  • Мнения: 5 274
AnyHr - страхотно изглежда чушкеното сладко  newsm10 По чия рецепта го прави и не е с лютиви чушки, нали  newsm78

Аз правих миналата седмица - нищо не направих. Трябваше да стане конфитюр, смлях чушките в блендера - явно не се смляха както трябва и ... Идеята я взех от друга тема/ по-точно питах на ЛС/, но с обясненията "на око", "на вкус" нещо не се справих. Здраве да е!
Скрит текст:
Въпросната г-жа е страхотна  Peace Такива неща прави  Rolling Eyes, но рецепти никога не дава и вече е забранила опцията ЛС.
Не съм се отказала - ще го пробвам  Peace И още нещо - чушките ви дебели ли са, т.е. от тези които вече са по пазара, че аз все чаках да им дойде сезона  Rolling Eyes

Опитай по тази рецепта

# 711
  • Мнения: 9 150
"И аз барабар Петко с мъжете"- спретнах чушкеното сладко Grinning



Скрит текст:
Трябваше малко по-ситно да нарежа лентичките...



Пробвахме с пържоли и със сирена. ММ каза "искам си боровинкoвoто сладко"...
На мен ми е... необичайно...



необичайно е, да Simple Smile има кисела нотка от оцета. Точно разади това го харесвам много с месо - и аз като ТМ  предпочитам боровинковото сладко Simple Smile - особено за панирани сирена, но на месото според менп овече върви киселата нотка от чушковото. Малко по-дребни лентички трябвало, но нищо Simple Smile В момента къкри една дозичка и у нас пак.

# 712
  • София
  • Мнения: 3 527
Пепчо, един... тъп въпрос.... Със зелени чушки става ли? Защо точно червени? ММ ми го зададе Grinning
 
Снощи за пръв път правих салата от бейби спанак, сложих зехтин и оцет, чери домати, синьо сирене, филирани бадеми (нямах други  ядки) и зелен лук нямах, само аз си ядох, но ми хареса.


# 713
  • Мнения: 9 150
ох, спаначена салата много обичам Simple Smile но май само пролет я ям, не знам 'що така. Сега като излизам ще погледна и аз за спанак.
За чушките - може.  Обаче аз в началото крих, че е от чушки, затова червено - принципно зелено сладко само от зелени смокини ядем. Иначе ако са добре изхранени, ще стане, но пък си мисля, че мамината лютеница, в която слага зелени чушки ми е леко тръпчива от тях - червените сами по себе си са сладки вече.

# 714
  • София
  • Мнения: 15 501
Дояде ми се хачапури.С масло и чесън отгоре

# 715
  • София
  • Мнения: 11 749
Девойки, благодаря, всички сте ми липсвали,  Hug  затова и от време на време ви поглеждах, но ми беше трудно, защото там в това село нета я го има, я го няма, не ми се занимава да викам да го оправят, там и не ми трябва,  а и от телефон за мен си е направо мъка, едни мънечки буквета, нещо като снимка, не си е работа,  както и предполагах изненади няма - всички сте перфектни.!!  Heart Eyes
Какво свърши Марчето днес, ще ви покажа едни краставуци  как затворих. То, не че е нещо страшно сложно,  не откривам топлата вода, предполагам, че повечето от вас ги приготвят, но за мен беше за първи път, защо ли, ам` чи `щото си нямам съдове където да ги сварявам, т.е. дълбоки тенджери за да ги покрива врящата вода , затова и не правих някаква зимнина, не че си падам толкова по зимнините, ама понякога вие като направите и аз се обливам, да не остана по назад от вас.  Wink  Освен това на котлони тази работа не става, добре, че се научих на сладкото от чушки на Лабреск, само то става перфектно, е и някое и друго сладко, примерно от малини съм сварила, фръц.. 1 кг. Толкоз.  Wink
Тези краставуци си ги нося от Гърция, видях ги на пазара, сега навръщане,  в Серес и примрях, толкова бяха красиви, мънички и тънички и защото видях и една рецепта,  точно преди да замина, тук е важното - рецептата и най-вече затварянето им, затова и се навих. Затварят се капачките и...... се стерилизират в миялната машина - на 70 градуса , това е един цикъл.  След това се изваждат, обръщат и капачката е хлътнала, готово, благодат работа, точно като за мен, щото съм мързелива.
Ето ги.. 6 бурканчета, стига ми толкова.  


Пускам ви е рецептата от източник - http://recepti.gotvach.bg/r-103289-Хрупкави_стерилизирани_краставички


# 716
  • София-Младост
  • Мнения: 23 389
Закуската ми 🙂 Палачинки с лимецово брашно

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 13:15 от Ала-Бала

# 717
  • Мнения: 766

Пържени мръвчици с карамелизиран лук за синчето на обед, а за нас за вечеря лепкави ребърца, направо от гърнето.
Може ли рецептата за ребърцата Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 718
  • Мнения: 438
От вчера: боб-яхния и мариновани вратни пържоли със салата

И "следобедна закуска" Heart Eyes Grinning

# 719
  • София
  • Мнения: 15 501
Нещо бързо за закуска. Сырные лепешки.     

Общи условия

Активация на акаунт