За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 461
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 22 867
о, това беше и моето първо пюре за бебе Николай преди 30 години Simple Smile  Кой да знае, че пасаторът не е толкова универсален уред.  Лабрекс, мама го прави с миксер, като първоначално намачка грубо картофите с вилица.

Аз варя наситнени, почти като за мусака, картофи в подсолена вода, изливам я, като са готови, бухвам няколко парчета краве масло и разбивам с миксер, като сипвам и почти вряло прясно мляко, във всеки случай горещо. И става за нула време.

# 691
  • София
  • Мнения: 4 729
На тази торта от сметана, маскарпоне и течен шоколад да сложа ли бисквити, които са натрошени?

# 692
  • При децата ми
  • Мнения: 6 133
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? Толкова много рецепти има в нета, че човек става разноглед. Правих в неделя бисквитена торта и направих такъв крем, но загоря.Sad Въпреки големите ми усилия и непрекъснато бъркане загоря.

Прием идеи и за подходящ крем за такава торта? Не ми харесва с нишесте така, както с друг крем.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 17:34 от Hrispa76

# 693
  • Мнения: 63
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? Толкова много рецепти има в нета, че човек става разноглед. Правих в неделя бисквитена торта и направих такъв крем, но загоря.Sad Въпреки големите ми усилия и непрекъснато бъркане загоря.

Прием идеи и за подходящ крем за такава торта? Не ми харесва с нишесте, така както с друг крем.

И аз мразя нишесте за крем.Бисквитената я правя с маскарпоне,сметана,течен шоколад. За да са по мекички бисквитките ги потапям в бял шоколад за пиене ,но си е тежка торта и мнооого рядко я хапваме.

# 694
  • Мнения: 39 586
На тази торта от сметана, маскарпоне и течен шоколад да сложа ли бисквити, които са натрошени?
Ако слагаш ги сложи преди сервиране. Иначе има вероятност да попие течност от крема, да омекнат и на финала да имат вкус на попара.

# 695
  • Мнения: 19 196
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? Толкова много рецепти има в нета, че човек става разноглед. Правих в неделя бисквитена торта и направих такъв крем, но загоря.Sad Въпреки големите ми усилия и непрекъснато бъркане загоря.

Прием идеи и за подходящ крем за такава торта? Не ми харесва с нишесте, така както с друг крем.

Аз яйченият крем го правя с нишесте, но има рецепти от смес нишесте и брашно, както и само с брашно. Разбивам с миксер 4 жълтъка или цели яйца (може и с по-малко, просто имам излишък на яйца, та съм слагала и по 6) и чаша захар (или по-малко, на вкус колкото обичаш да ти е сладък кремът) до побеляване. Добавям чаша мляко, разбивам, 1 пакетче нишесте или съответното количество брашно и 1 ванилия, разбивам. Слагам да заври останалото мляко - 1 литър без чашата мляко. Заври ли, изваждам млякото извън котлона, сипвам по малко от яйчената смес, разбърквайки. Връщам на котлона на ниска степен или на водна баня тенджерата и продължавам да разбивам през цялото време с миксера, както си е на котлона. Като се сгъсти, слагам малко масло, разбивам го и е готов.

# 696
  • София
  • Мнения: 11 742
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? Толкова много рецепти има в нета, че човек става разноглед. Правих в неделя бисквитена торта и направих такъв крем, но загоря.Sad Въпреки големите ми усилия и непрекъснато бъркане загоря.

Прием идеи и за подходящ крем за такава торта? Не ми харесва с нишесте така, както с друг крем.
За да направиш добър  крем, той е основен крем и всички работят с него,  се работи с нишесте, ще ти пусна рецепта,  но твоя работа.
ОСНОВЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/patisserie.html

# 697
  • София
  • Мнения: 10 992
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? Толкова много рецепти има в нета, че човек става разноглед. Правих в неделя бисквитена торта и направих такъв крем, но загоря.Sad Въпреки големите ми усилия и непрекъснато бъркане загоря.

Прием идеи и за подходящ крем за такава торта? Не ми харесва с нишесте така, както с друг крем.

Ето този крем можеш да ползваш:

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

# 698
  • Мнения: 994
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? ...
Винаги го правя по тази рецепта на супичка - http://www.supichka.com/рецепта/287/крем-ванилия, като слагам цели яйца.

# 699
  • София
  • Мнения: 3 050
Аз крема правя по тази рецепта https://www.youtube.com/watch?v=-Vp3blrM1CU

# 700
  • Мнения: 2 513
Как правите пълнените червени чушки? Някакви трикове? Не мога да ги докарам като на свекървата, направо се побърквам. 100 пъти съм я питала как ги прави, повтарям всичко и пак не стават същите! Започвам да подозирам умишлен саботаж Grinning

# 701
  • Мнения: 10 297
Кажи какво ти се вижда че не е на ред? Ориза ли ти е сух, каймата ли или нещо друго?

# 702
  • Мнения: 2 781
Hispa, ако имаш млековарка, прави крема там 👌, няма загаряне, дори и при рядко разбъркване.

Михаела, често облепям отстрани тортите у дома с натрошени бисквити, нищо им няма ....но никога не съм ползвала маскарпоне в крем, но не вярвам да се навлажнят  бисквитите повече от колкото с кремовете, които съм правила

# 703
  • Варна
  • Мнения: 14 554
Да допълня въпроса на Enter Sandman. Имате ли идеи за по- различни плънки, за пълнени чушки?

# 704
  • Мнения: 10 297
КОлко по-разична плънката да е Simple Smile От Коледа знаеш с боб, иначе със сирене и яйце. А ориза с всякакви други варива можеш да замениш. Като почнеш с елда, киноа, булгур, но на мен все на едно и също ми бият. Моя син месо не яде, на него му правя с едно от изброените + гъби+грах…..

Общи условия

Активация на акаунт