За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 496
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 14 555
С булгур и бекон се получи добре.

# 706
  • Мнения: 10 321
Аз открих булгура за пръв път в живота си. Не знам къде съм била до сега. Толкова вкусно нещо не бях опитвала. Свързвах го с това жито за помен което се прави. Може и да не е същата култутра, но така съм го запомнила и така го свързвах до сега. На скоро си  купих от турски магазин, почти на пясък, толкова дребен. И от тогава спирка нямам.....Много вкусно нещо. Ще ядем такова, докато ни омръзне.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 22:03 от vici75

# 707
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
КОлко по-разична плънката да е Simple Smile От Коледа знаеш с боб, иначе със сирене и яйце. А ориза с всякакви други варива можеш да замениш. Като почнеш с елда, киноа, булгур, но на мен все на едно и също ми бият. Моя син месо не яде, на него му правя с едно от изброените + гъби+грах…..
А, баш! Simple Smile
На нас са ни много вкусни и само с ориз.
Ето ги с яйце и сирене

# 708
  • София
  • Мнения: 11 748
Как правите пълнените червени чушки? Някакви трикове? Не мога да ги докарам като на свекървата, направо се побърквам. 100 пъти съм я питала как ги прави, повтарям всичко и пак не стават същите! Започвам да подозирам умишлен саботаж Grinning
Пълнени чушки.... хм... та то все една и съща рецептата, няма големи разлики, кажи ни ти какво слагаш, а ние ще ти кажем ние какво добавяме, предполагам ,че става въпрос за пълнени с кайма и ориз, а може да споделиш и ако са постни, на постните съм фъртуна , уникално добри ги правя.

# 709
  • София
  • Мнения: 4 739
ОСНОВЕН СЛАДКАРСКИ КРЕМ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/patisserie.html
[/quote]
Благодаря за рецептата, аз лично обикновено като искам да направя нещо и не съм наясно търся видео рецептата и правя всичко стъпка по стъпка... То не че е голяма философия, но все пак!
То не е пускане, то не е стопиране като започна нещо 😂

# 710
  • Мнения: 2 133
Да допълня въпроса на Enter Sandman. Имате ли идеи за по- различни плънки, за пълнени чушки?
Аз правя пълнени чушки с ориз, гъби и малко морковче.Стават чудесни, пробвайте! Приготвят се по обичайният начин.🌶🌶🌶😋

# 711
  • При децата ми
  • Мнения: 6 163
Момичета, кажете как правите яйчено-млечен крем? ...
Винаги го правя по тази рецепта на супичка - http://www.supichka.com/рецепта/287/крем-ванилия, като слагам цели яйца.

Точно по тази рецепта го направих, просто удвоих продуктите, тъй като правих по-голяма торта. Ето я тортата:

Аз спазих рецептата, и сложих само жълтъците. Всъщност как е класическата рецепта за приготвянето на този крем? С цели яйца, или само с жълтъци?

Марчева, имах царевично нишесте и много се колебах дали да не го сложа! Вземах го, оставях го, докато накрая не реших да правя крема точно по рецептата. Винаги бъркам, ако не слушам интуицията си!

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 09:19 от Hrispa76

# 712
  • Мнения: 2 523
Технологията на свекървата е следната: запържва лук, морков и кайма, добавя ориз с малко вода за кратко, после чуква яйца и пълни чушките. Сега едно от нещата, което играя важна роля е, че повечето пъти пълни печени чушки, които е замразявала. После налива вода в тавата и пече мноооого време на ниски градуси. Винаги са леко мазнички, но супер тия чушки, пусти му! Трябва да е една от лесните рецепти, но явно всеки си има начин. Преди да се опитам да докарам нейните използвах почти готова плънка, не доливах вода в тавата, не слагах яйца и си пълнех сурови чушки, на максимум изпичане.

# 713
  • Мнения: 9 146
Как правите пълнените червени чушки? Някакви трикове? Не мога да ги докарам като на свекървата, направо се побърквам. 100 пъти съм я питала как ги прави, повтарям всичко и пак не стават същите! Започвам да подозирам умишлен саботаж Grinning
Пълнени чушки.... хм... та то все една и съща рецептата, няма големи разлики, кажи ни ти какво слагаш, а ние ще ти кажем ние какво добавяме, предполагам ,че става въпрос за пълнени с кайма и ориз, а може да споделиш и ако са постни, на постните съм фъртуна , уникално добри ги правя.
Може да има разлика И още как
 първо от подправките второ от количеството кайма или ориз които се слагат другите зеленчуци които се добавят за ползването или не запържването на продуктите

# 714
  • Мнения: 14 170
Технологията на свекървата е следната: запържва лук, морков и кайма, добавя ориз с малко вода за кратко, после чуква яйца и пълни чушките. Сега едно от нещата, което играя важна роля е, че повечето пъти пълни печени чушки, които е замразявала. После налива вода в тавата и пече мноооого време на ниски градуси. Винаги са леко мазнички, но супер тия чушки, пусти му! Трябва да е една от лесните рецепти, но явно всеки си има начин. Преди да се опитам да докарам нейните използвах почти готова плънка, не доливах вода в тавата, не слагах яйца и си пълнех сурови чушки, на максимум изпичане.

Стана ми интересно. Яйцата не се ли изпържват от горещите кайма и ориз? Като бъркани ли стават? Чела съм, че в китайския ориз се добавяли и яйца, но нямам идея как става.

# 715
  • София
  • Мнения: 11 044
Hrispa76, този крем по принцип се приготвя с цели яйца и брашно като белтъците се разбиват на сняг и се разбъркват с готовия крем.

# 716
  • Мнения: 285
Да допълня въпроса на Enter Sandman. Имате ли идеи за по- различни плънки, за пълнени чушки?
Аз правя пълнени чушки с ориз, гъби и малко морковче.Стават чудесни, пробвайте! Приготвят се по обичайният начин.🌶🌶🌶😋


Аз правя по следния начин , слагам ориз да се вари, нарязвам лук / може да се запържат/, като е сварено до полуготовност, свалям от огъня и изчаквам около 5-10 мин и добавям подправки по желание, натрошено сирене и 1-2 яйца/ по желание и 1- с.л заквасена сметана/. Разбърквам добре, пълня чушките и слагам във фурната с маалко вода и нарязани парчета домати.

# 717
  • София
  • Мнения: 11 044
Да допълня въпроса на Enter Sandman. Имате ли идеи за по- различни плънки, за пълнени чушки?

Фасул с пълнени сушени пиперки

# 718
  • Мнения: 19 251
Аз пък запържвам ориза до стъклено с кайма, зеленчуци на ли само зеленчуци, слагам подправки и пълня, но не съвсем догоре. Преди печенето наливам вода, но в ориза не.

# 719
  • тук и там
  • Мнения: 11 717
И на мен ми стана интерсно за яйцето в каймата и ориза.За първи път срещам такава рецепта за пълнени чушки.

Общи условия

Активация на акаунт