Ежедневен план за бързо готвене, почистване и организиране на дома?

  • 21 133
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 38 632
Дойде време да пускам сушилнята...

# 241
  • Мнения: 13 122
О да, топчетата за са много удобна заготовка, неслучайно ги има и да се продават готови направени. Стига човек да не е постоянно зает, щото все пак и те искат време да се направят. Могат да се делегират на домочадието де, тях и децата лесно могат да ги оформят. На повечето деца май им харесва даже.

# 242
  • София
  • Мнения: 373
Моите родители сушат коприва и аз след това я готвя.Уникално вкусна е.


[/quote]

Може ли някоя рецепта за сушена коприва, имам доста и съм в чуденка Simple Smile)))

# 243
  • Мнения: 2 266
Моите родители сушат коприва и аз след това я готвя.Уникално вкусна е.



Може ли някоя рецепта за сушена коприва, имам доста и съм в чуденка Simple Smile)))
[/quote]



Разбира се,че може.Но аз зная само една и само нея си я правя.Други не ми трябват.
  Слагам вода(на око) в тенджера да заври.След като водата заври слагам копривата.Варя я около 2-3 мин.Преди да я отмахна от котлона слагам чесън,разбито яйце и сирене.

# 244
  • Мнения: X
Аз обичам да добавям стрита сушена коприва в боба на фурна. Добавям я малко преди да е напълно готов.

# 245
  • София
  • Мнения: 6 010
А продава ли се някъде сушена коприва?

# 246
  • Мнения: X
В магазините СВА на щандовете за биохрани съм виждала.

# 247
  • Мнения: 11 555
На мен също ми е тегаво правенето на топчета за супа, защото обикновено все нямам време и бързам. Мъжът ми в стремежа си да ме облекчи беше купил  прибор правене за топчета, но за съжаление с него стават твърде големи за супа и твърде малки за яхния и така и не ми влезе в употреба.
Скрит текст:
.

# 248
  • Мнения: 13 122
А продава ли се някъде сушена коприва?
В магазините СВА на щандовете за биохрани съм виждала.
В Берьозка също съм вземала малки пакетчета, пишеше май копривено брашно на тях. 50 грама да бяха, не са хич големи но то и си е доста концентрирано. Стоят при разните семена, канела не помня какво имаше още на този рафт.

# 249
  • София
  • Мнения: 38 632
Аз си купих два пакета сушени зеленчуци за супа и съм много доволна.

# 250
  • Ст.Загора
  • Мнения: 683
Аз си купих два пакета сушени зеленчуци за супа и съм много доволна.
Може ли снимка и къде да ги търся . Нямам време да се занимавам със сушене . Благодаря предварително.

# 251
  • Мнения: X
На щанда с подправките в Кауфланд има сушени зеленчуци само със сол, без глутамат и т.н. На Радиком са.

# 252
  • София
  • Мнения: 38 632
Аз намерих на Алто - в Хит и на Пикантина - във Фантастико.

# 253
  • Мнения: 300
Замразявала съм лук и моркови настъргани за супа , в торбички за една супа и няма разлика във вкуса. Също така и топчета за супа , взимам повече кайма , правя я на топчета едната част правя в момента , другата замразявам в тавичка , след като замръзнат ги разделям в торбички за 3-4 супи. Спестява ми време когато бързам .

И аз много пъти съм се замисляла да направя така. А когато ги замръзяваш убрашнила ли си ги  или не?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 08:56 от Desislava Rangelova

# 254
  • Мнения: 8 961
Не съм готвила сушена коприва, но предполагам, че ще се получи и по моята рецепта. Тя е следната :
В сгорещено олио задушавам на ситно нарязан лук, добавям червен пипер и сол, малко вода. Подправката ми е джоджен/гюзум. Като заври водата, слагам копривата да омекне. След това изваждам отцедената коприва в тавичка. Идеята е да не е много течно.  Добавям 2-3 яйца, 2 лъжици брашно и натрошено сирене. Пека във фурната до готовност.

Ще си потърся сушена коприва, за да пробвам.

Ежедневният ми план за по-бързо почистване и организиране се свежда до това своевременно да слагам нещата на местата им и да не допускам да настане пълен хаос!!!

За бързо готвене често ползвам тенджерата ми под налягане. Манджи, които ще ми отнемат час, в тази тенджера стават за 20 минути. Горещо препоръчвам. Картофите се варят за 6-7 минути и стават супер.

Тенджерата не е подходяща за готвене на ориз!

Ето някои от любимите ни рецепти:
- пиле с картофи, пресен лук и пресен девисил. /По нашия край много се ползва тази подправка, препоръчвам ви да я опитате, трябва да е прясна./  Време за готвене 20 минути от намаляне на котлона.

-пиле с картофи и моркови. По желание с лук, без лук. Подправка джоджен/гюзум;  Време за готвене 20 минути от намаляне на котлона.

- на същия принцип правя и ядене със свинско месо - с картофи, моркови и т.н. Време за готвене 30 минути от намаляне на котлона. Времето за свинското е малко повече.

-свинско варено на супа - картофи, маркови, пипер, лук, глава целина.  30 минути от намаляне на котлона.

-варени картофи - обелени, нарязани на едро. 7 минути от намаляне на котлона.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 09:07 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт