2.В крокпота може да сложиш вода и само на дъното, ако това те устройва, от там нататък може да го напълниш с вода докъдето искаш, някъде до към два пръста от горния край е максимумът, иначе може да излезе навън. От там нататък готвиш както искаш, дали тиквата, месото или там каквото сложиш ще е покрито до половината или цялото ще е под вода е въпрос на вкус, резултатите са различни, както и рецептите.
3.Месо в крокпота може да готвиш по различни начини, може да е супа, може да е яхния, може и да е тип печено (без да се "запича" като на фурна, но и без да кисне в течност), със или без гарнитура. Колко вода ще слагаш зависи от това какво искаш да сготвиш.
4.Най-добре започни със следване на рецепти за крокпот, не че има кой знае какви особености, но поне няма да му се чудиш