КЕТО рецепти

  • 14 707
  • 63
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 022
Тема за кето рецепти.
Във форума не открих тема за кето рецепти, затова създавам такава.
Ще допълня първия пост с информация за кето храненето.

Шкембе чорба - кето вариант

# 1
  • Мнения: 1 998
https://www.vilistime.com/bg/category/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d … d1%82%d0%b8/keto/
Рецепти на Вили - има много интересни неща.

# 2
  • Мнения: X
Ще се радвам на рецепти за кето хляб БЕЗ хуск - отвартително мирише.

# 3
  • Мнения: 2 516
Ще се радвам на рецепти за кето хляб БЕЗ хуск - отвартително мирише.
200 гр. ленено брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
3 яйца
5 ч.л. втечнено масло
120мл топла вода

Смесват се сухите съставки. Отделно се смесват течните, като постепенно се добавят към сухите. Пече се на 180 градуса за около 30мин. На мен ми харесва на вкус, а не очаквах.

# 4
  • Мнения: 952
Има тема,но в друг подфорум.Има доста рецепти.

# 5
  • Мнения: X
Благодаря, Криси. Ще пробвам.

# 6
  • Мнения: 12 998
Ще се радвам на рецепти за кето хляб БЕЗ хуск - отвартително мирише.
Ако не те дразни сусамовият вкус, от яйца и сусамов тахан също става нелошо. На едно яйце грубо по една хубаво пълна лъжица такан, разбиваш с миксер като кекс там плюс малко сол да не мирише съвсем на яйца. Ако ти се види прекалено гъста сместа, може да капваш по малко водичка да я регулираш. Сипваш във форма и печеш. Или в малки форми и ще имаш питки.
90-секундното хлебче е също доста популярно, но него предполагам го знаеш.

# 7
  • Мнения: X
Обожавам сусамов тахан. Ще се пробва. А набухвател няма ли?

# 8
  • Мнения: 12 998
Може да сложиш и малко бакпулвер, но според мен не е особена разликата, ако го разбиеш с миксера. При толкова яйца в цялото, остава и да не бухне при печенето...

# 9
  • Мнения: 2 767
Аз хляба го правя с извара, яйца, бадеми смляни и съвсем малко бадемово брашно.

# 10
  • Мнения: 10 211
Коя е тази друга тема с много рецепти?

# 11
# 12
  • Мнения: 6 022
При пускането на следващата тема ще допълня повече информация в първи пост, както и посочените блогове + още други български, които са 100% кето, докато в посочените има повече нисковъглехидратни, отколкото кето.
https://keto-bg.com/ е сайт, където може да се научи много информация.
Имат и група във фейсбук.

# 13
# 14
# 15
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
  • Мнения: 309
Здравейте! Има ли нова тема? Имам силен интерес към разнообразни кето рецепти. ММ е с ИР и трябва да минем на този режим, за да стабилизира инсулина и КЗ.

# 16
# 17
  • Мнения: 1 116
Здравейте, може ли рецепта за блат за пица,

# 18
# 19
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 538
Момичета, дайте рецепта за заек. Търкаля ми се един във фризера и трябва да му видя сметката преди децата да са се прибрали, че ще има да мрънкат, че им мирише "необичайно".

# 20
# 21
  • Мнения: 1 116
Кето тортичка




За блатовете
- 150 гр. смлени орехи
- 4 белтъка
 40 гр. еритритол
- 1 ч.л. лимонов сок
За крема
-  4 жълтъка
- 200 мл течна сметана
- 40 гр. еритритол
- 1 с.л. лимонов сок
- 100 гр. краве масло

# 22
# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 5 024
За закуска днес правих за пръв път тази кето баница с праз и сирене. Разкошна стана!
https://www.vilistime.com/bg/keto-banica-praz-luk-sirene/

# 24
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 765
Аз правих най- обикновени гофрети с яйца и настъргана моцарела. Стана много вкусна. Само дето сместа ми се оказа повечко и се наложи да чистя после с клечка за зъби на врялата се из процепите яйчена смес. Рецептата е от RuledMe. Има и някаква майонеза за пълнеж, но аз не я направих. Зорна ми се видя.

# 25
# 26
  • Мнения: 4 176
Тъй като съм с диабет, готвя предимно кето рецепти, но без никакви плодове. Много харесвам универсалното кето тесто на AGLEU. Слагам ким и си правя соленки.
Имате ли някой любим десерт без плодове? Засега съм на кокосови топчета с крема сирене, но ми се хапва торта...

# 27
  • Мнения: 1 435
Привет на всички, записвам се с рецепта за десерт, в който съм използвала еритритол за подсладител. Дала съм и други възможности. Получи се много вкусен и макар и да не е в сърцевидна форма е чудесен за утрешния празник или който и да е друг.

Романтичен тарт малинова панакота

# 28
# 29
  • Мнения: 959
Аз много обичам да нарежа тиквички на малки кубчета, в масло да запържа леко и после задуша. След това да сложа яйца и да разбъркам и да добавя шарена сол… много ми е любимо и според мен влиза в Кето стандартите.

# 30
  • Мнения: 1 998
Много вкусно звучи!

# 31
  • Мнения: 11 554
Пилешки пържоли от бут със зеленчуци.





По рецепта от тази книга:



Скрит текст:




Пропуснах пушеният пипер, че не го харесвам и намалих балсамикото наполовина. Доста течност пуснаха зеленчуците, която по някое време отлях, но запазих, ако някой иска да си полива месото преди сервиране.

# 32
  • Мнения: 6 022
Ягодов кето пудинг от мен

# 33
  • Мнения: 398
Ягодов кето пудинг от мен



През iPhone не се отварят линковете Ви, а изглеждат много добре нещата 😩

# 34
  • Мнения: 6 022


През iPhone не се отварят линковете Ви, а изглеждат много добре нещата 😩

Пишете ми на лично за линк. От форума не дават да давам линкове...............

# 35
  • Мнения: 1 116
КетоФрети
Сместа е от яйца, крема сирене, настърган кашкавал и ситно нарязан бекон

# 36
  • Мнения: 12 998
Много добре изглеждат гофретките.
Не бих отказала рецепта, за да мога да ги пробвам. Знам че са изброени съставките, ама без количества трудно могат да ми свършат работа...

# 37
  • Мнения: 1 116
В купата на нутрибулет чуквам 4 яйца, поръсвам с щипка сол. Крема сирена от 125 гр разрязвам на две и го пускам при яйцата - поръсвам с амонячна сода. Разбивам за кратко.
Отделно настъргвам кашкавал и бекон на дребни кубчета ( кашкавала и бекона са на око). Добавям към яйчената смес.
Станаха 7 броя гофрети. Ползвахме ги като питки за бургер 😄😄😄
Правени са на сандвичарника на Силвър крест.

# 38
  • Мнения: 12 998
Благодаря, интересно звучи макар че сигурно ще пробвам с бакпулвер вместо амонячната сода, когато се наканя. И моят гофретник е от този тип, така че ми беше полезно да знам колко такива излизат като бройка.

# 39
  • Мнения: 1 116
Споделете после как са станали. 6 броя според мен са оптимална бройка. Просто ги правих за първи път и малко несигурно сипвах като количество

# 40
  • Мнения: 12 998
Ще споделя, но не знам дали ще е скоро - в момента не разполагам с блендер иле миксер, а само разбити на ръка не знам дали ще е същото. Запазих си рецептата за сега, все ще им дойде редът и на тях.

# 41
  • Мнения: 1 116
Ще стане и с телена бъркалка

# 42
  • Мнения: 1 116
Здравейте, искам да сготвя яхния - грах с картофи, но с какво да заменя картофите? 🤷🏼♀

# 43
  • Мнения: 27 636
Глава целина, селъри на кубчета, корен от магданоз (с това се получава чудесно, но сега може и да не се намира лесно), карфиол, алабаш...🙂
Бих предложила и гъби с грах от индийската кухня.

# 44
  • Мнения: 2 081
Скрит текст:
КетоФрети
Сместа е от яйца, крема сирене, настърган кашкавал и ситно нарязан бекон


 със сигурност ще ги пробвам още тези дни Simple Smile

# 45
  • Мнения: 1 116


Кето спагети от тиквички

# 46
# 47
  • Мнения: 1 116
някой да има сполучлива рецепта за тортила/питка за дюнер с малко въглехидрати Simple Smile

# 48
  • Мнения: 12 998
Бих пробвала или fathead тесто, или сместа за 90-секундното хлебче ако успееш да я разстелеш толкова тънко. Аз я ползвам за основа за пица но на теб ти трябва още по-тънко от това, чак толкова не съм пробвала. Върху хартия за печене би трябвало да стане, за да не се разкъса а да я отлепиш лесно цяла.
И двете са доста популярни кето рецепти, затова не ги пиша по-подробно. Сигурно ги има някъде по-назад и из тази тема, можеш направо и видеоклипчета да погледнеш да придобиеш представа как изглеждат.

# 49
  • Мнения: 369
някой да има сполучлива рецепта за тортила/питка за дюнер с малко въглехидрати Simple Smile

Съставки за кето тортили:
100 гр брашно от златно ленено семе
черна хималайска сол на вкус
чесън на прах
чубрица
може да използвате и други подправки на вкус
160 гр вряща вода

Рецептата е от https://keto-bg.com/keto-recepti/keto-tortila/.

# 50
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 338
някой да има сполучлива рецепта за тортила/питка за дюнер с малко въглехидрати Simple Smile
Облачен хляб

# 51
  • София
  • Мнения: 1 611
Аз правя по тази рецепта и се получава страхотно. Трябват само 50 гр халуми и 1 яйце.
https://ketovegetarianrecipes.com/keto-cheese-wraps/?fbclid=IwAR … _3QYpUuzEDWfjnEeU

# 52
  • Мнения: 41
Аз ползвам тази рецепта и ми се получава 🙂https://keto-bg.com/keto-recepti/keto-obiad-vecheria/keto-tortila-bez-iaica/

# 53
  • Мнения: 1 116
Представям ви “принцеси” с кайма и кашкавал



Блата е от яйца, кисело мляко, крема сирене, хуск и сусамово брашно 🤩

# 54
  • Мнения: 12 998
Интересно изглеждат. Не бих отказала някакви пропорции за тоя блат, че така ми е трудно да си го представя.
И сусамовото брашно обезмаслено брашно от магазина ли е или смлени сусамови семена?

# 55
  • Мнения: 1 116
Малко на око го карах, но:
- 4 яйца
- около 4 пълни супени лъжици кисело мляко със сода бикарбонат
- крема сирене 125г май беше
- хусх около 2 супени
- сусамово пак около 2 супени, зависи колко ще се сгъсти от хуска.

Блата става и за пица Simple Smile

# 56
  • Мнения: 764
Мм много вкусни изглеждат. А може ли и друг тип брашно да се използва?

# 57
  • Мнения: 12 998
Колко сода е в това кисело мляко? И пак да питам сусамовото брашно какво е че има голяма разлика в това как поема течност.
То вярно на око ама все пак темата е за рецепти, без рецепта няма много смисъл от снимки само кой какво ял... има друга за тая цел.

# 58
  • Мнения: 1 116
Бих пробвала и с бадемово брашно, но в момента нямам.

Сода - една щипка, наистина не знам в грама колко излиза.
Брашното е от пакет, от ядки Начев.

Извинявам се, ако не е по темата, мога да изтрия “рецептата”.
 
Толкова кисело мляко беше останало, толкова сложих.
Също изчаквам 15 минути хуска да абсорбира течността и след това сложих сусамото брашно като просто ръся от пакета, не съм мерила с везна.
Споделих, защото се получи наистина много вкусно и е различно 🤪

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 19:04 от payla🤍

# 59
  • Мнения: 12 998
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

# 60
  • Мнения: 1 116
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?


Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇

# 61
  • Мнения: 12 998
Скрит текст:
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?


Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇
Експериментирам, не е там въпросът. То стана наистина като из ФБ групите - кръстили я Рецепти за еди какво си, обаче ако иска човек рецепта трябва да пита за нея, иначе само снимка.
Леко е досадно, а и не виждам какво пречи да се напише веднъж, заедно със снимката а не всеки път да има още 5-10 публикации за да се уточни какво и що.

# 62
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 538
Не си спомням, кой написа рецептата за заек със сметана, но ако може да я пусне отново или тук или на лични, ще бъда благодарна. За съжаление  е изтрита от модератора.

# 63
  • София
  • Мнения: 1 115
Аз си запазих рецептата за момента, когато си купя заешко Simple Smile, ето я:

Оттук
Цитат
Тая рецепта засега държи първенството сред най-вкусните ястия, които съм хапвала или готвила. Вече не помня откъде я имам, обаче всеки път, като я направя, тоя човек го благославям  Joy

Взима се един заек и се реже на порции. Предни и задни бутчета и гръбнакът на 4 парчета. Днешният, който приготвих, беше 3.700кг  #Crazy, но аз ще напиша рецептата за стандартен заек - 1.5-2кг. Ако е по-голям, увеличавате и другите продукти  Peace

Парчетата месо се посоляват и поръсват с млян черен пипер. Запържват се в краве масло /отива около 1 пакетче от 125гр./, колкото да се запечатат. Нареждат се в глинен гювеч или друг огнеупорен съд. Може да се приготви и в тенджера, но има голяма опасност да загори.
След това в същото масло се запържват заедно 1 голяма глава счукан чесън и 3 средни глави ситно нарязан лук. Щом запръжката стане златиста, гасим със сока от един лимон и 250 мл. гореща вода. Добавяме 1 малка кофичка заквасена сметана или течна сметана за готвене. Заливаме парчетата месо, захлупваме и печем на 200 градуса час - час и половина /брои се времето след завирането/.
Месото става крехко и сочно като пилешко, а вкусът....не може да се опише.

Общи условия

Активация на акаунт