КЕТО рецепти

  • 14 652
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 109
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?


Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇

# 61
  • Мнения: 12 796
Скрит текст:
Тя си е по темата, просто като не е рецепта, не върши работа на никого така. И не знам защо трябва да се засяга някой от това че съм го посочила...
С бадемово брашно ще стане със сигурност, само имай предвид че него не го обезмасляват и не поема течност така както сусамовото и хуска.

Това какво е?


Все пак не е висше сладкарство.
Като човек в тази група не експериментирате ли с такива рецепти ☺☺☺🌮🍱🧇
Експериментирам, не е там въпросът. То стана наистина като из ФБ групите - кръстили я Рецепти за еди какво си, обаче ако иска човек рецепта трябва да пита за нея, иначе само снимка.
Леко е досадно, а и не виждам какво пречи да се напише веднъж, заедно със снимката а не всеки път да има още 5-10 публикации за да се уточни какво и що.

# 62
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 538
Не си спомням, кой написа рецептата за заек със сметана, но ако може да я пусне отново или тук или на лични, ще бъда благодарна. За съжаление  е изтрита от модератора.

# 63
  • София
  • Мнения: 1 110
Аз си запазих рецептата за момента, когато си купя заешко Simple Smile, ето я:

Оттук
Цитат
Тая рецепта засега държи първенството сред най-вкусните ястия, които съм хапвала или готвила. Вече не помня откъде я имам, обаче всеки път, като я направя, тоя човек го благославям  Joy

Взима се един заек и се реже на порции. Предни и задни бутчета и гръбнакът на 4 парчета. Днешният, който приготвих, беше 3.700кг  #Crazy, но аз ще напиша рецептата за стандартен заек - 1.5-2кг. Ако е по-голям, увеличавате и другите продукти  Peace

Парчетата месо се посоляват и поръсват с млян черен пипер. Запържват се в краве масло /отива около 1 пакетче от 125гр./, колкото да се запечатат. Нареждат се в глинен гювеч или друг огнеупорен съд. Може да се приготви и в тенджера, но има голяма опасност да загори.
След това в същото масло се запържват заедно 1 голяма глава счукан чесън и 3 средни глави ситно нарязан лук. Щом запръжката стане златиста, гасим със сока от един лимон и 250 мл. гореща вода. Добавяме 1 малка кофичка заквасена сметана или течна сметана за готвене. Заливаме парчетата месо, захлупваме и печем на 200 градуса час - час и половина /брои се времето след завирането/.
Месото става крехко и сочно като пилешко, а вкусът....не може да се опише.

Общи условия

Активация на акаунт