Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

  • 23 221
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 14 966
Моето е на Драгон, не помня кога съм го купувала, било е на прИмоция със сигурност. Цанила съм го явно и аз за някакви гофрети, ама така съм го и забравила. От темата се пресетих, че имам. Дори срокът му на годност не е изтекъл. Сега дълбая упорито с една лъжичка и стържа и мешам с топлото кафе. Чудничко е, вместо сметаната

# 16
  • Мнения: 7 126
Какаово масло съм използвала, когато съм си правила шоколад, в кафето също е хубаво, аз имам това, има го и в някои аптеки, включително и онлайн:
https://zelen.bg/product/bio-kakaovo-maslo-dragon-superfoods-300ml
Има го и по 100 мл. за около 6 лв. Аз хем преди доста време съм го отворила, сигурно преди две години, и още мирише на какао, като замръзнало стои, а не е в хладилник.

# 17
  • Мнения: 31 719
Росита, я сподели някоя рецепта за шоколад Kissing Heart

# 18
  • Мнения: 38
Росита, я сподели някоя рецепта за шоколад Kissing Heart
Аз го купувам от биомагазини. Преди съм правила шоколад от какаова маса, масло и еритрол, слагах и кокосови стърготини. Разтопен го сипвах в силиконови формички за бонбони.

# 19
  • Мнения: 12 791
Какаовото е много, много ароматно. Дори и съвсем мъничко да се добави в кафето, ще го направи да мирише на шоколад пак. Не си го представям в количество дето иначе се слага на бронирано кафе, поне за мен би било прекалено.
В някои био магазини продават и на грамаж, за проба е добър вариант че не е ивтино масло.

# 20
  • София
  • Мнения: 5 740
Някой в темата спомена какаово масло. Да се обозначи поименно, да му благодаря от сърце. Имах едно бурканче, намерих му приложение😍
Кафето става много ароматно ❤️

Чакай да ти разкажа за сельодка под шуба в кето вариант. Simple Smile

Чисто какаово масло купих от Била. сигурно го има и по други магазини.

# 21
  • Мнения: 7 126
Елора, ето моята рецепта, почти авторска е, само какаовото масло и какаото са от оригиналната.
Когато е за гости, съм слагала подсладител, за да не ги отвратя съвсем, а когато е само за мен - избягвам.
И да искаш, не можеш да изядеш много от него - доста натъртва и нагарча, но ти утолява желанието за сладко на момента и за дълъг момент. Аз не съм по точните мерки, повечето неща правя на око, затова давам приблизителни количества на съставки:
Шоколад
- 80 г. какаово масло + 20 г. кокосово масло - разтопени на водна баня, правила съм го и в обратното съотношение или само с кокосово масло;
- 6 - 7 с. л. какао на прах - на око слагам, може и повече, особено, ако е само с кокосово масло;
- 1 - 2 с.л. кокосово мляко на прах (и без него става);
- 1-2 с.л. кокосови стърготини - малко да абсорбират мазнината, по същата причина слагам и кокосовото мляко на прах, но без стърготините  също може;
- 1-2 с.л. смлени лешници (може и други ядки, а може и без, но с лешници става най-добре, а и са най-полезни);
- течна ванилия слагам задължително, канела също, кардамон - който каквото обича, аз всичко Simple Smile.
Разбърквам всичко и го слагам в силиконова форма  за шоколад (ако я намера) в хладилника, бързо стяга, за по-малко от два часа, ако бързаш много, може и във фризера, но не съм ползвала, нямало е чак такава спешност.
В повечето случаи го правя без силиконова форма - разстилам сместа върху алуминиево фолио във формата на шоколад, помагам си с лъжица или нож, аз си го правя тънък, и го увивам.
Последно правих за Нова година - 2 броя, много се харесаха, станаха различни един от друг. Става и за хора, които избягват млечни или имат непоносимост към лактозата.

# 22
  • Мнения: 14 966
Ох, чудничко . Както имам и кокосово масло с аромат, дето отлежава 🥰.
Артемис, чакам 😀.
Днес си взех сьомгица от Кауфланд, ще е тя под шубата. Аз си купувам понякога от Берьозката, щото много обичам, не ми вдига кз , ама аз меря на втори час, да не се лиша  😀

# 23
  • София
  • Мнения: 5 740
Ох, чудничко . Както имам и кокосово масло с аромат, дето отлежава 🥰.
Артемис, чакам 😀.
Днес си взех сьомгица от Кауфланд, ще е тя под шубата. Аз си купувам понякога от Берьозката, щото много обичам, не ми вдига кз , ама аз меря на втори час, да не се лиша  😀

Заместваш картофите с целина или алабаш. Повечко риба и яйца, намалени моркови и червено цвекло. Майонезата смесена със заквасена сметана. Повечко черен пипер. Воала.

# 24
  • Мнения: 27 549
Артемис, моля, моля...искам по-точна рецепта!😛 За такива души, които не са правили досега нищо под шуба...😁
Натка, аз и на моите бронирани кафета не им слагам толкова мазнина, както гледам по американските клипове...😅 Хем си правя бронираните кафета в чаша от 450 мл и разреждам с доста вода...🙂
Около 20 ч било пълнолунието.🙂 Денят ми мина супер, никакъв глад! Смешно ми е, защото някаква велика сила упорито се опитва да ми докаже, че трябва всеки месец МЦ да ми идва на първия ден от тридневен фаст...😆 Честито ми!😄 Въпреки това си се чувствам отлично (и тортата вчера тамън ми дойде добре, като за пред цикъл🙃). Завършвам деня с две кафета с калиева сол, отделно малко кристалчета хималайска сол изсмуках като бонбончета😃, газирана вода, филтрирана и малко минерална вода. Общо над 4 литра течности.
Елора, слагам в скрит текст разрез на тортата, рецепта и други снимки.🙂 На когото не му е интересно или не иска да гледа торти, да не отваря, че малко прекалих със снимките!☺️
Скрит текст:






ПРОДУКТИ и макроси за едно парче 215 грама (1/16 от тортата):




Добавих още и от обикновените ванилии в малките пакетчета. Използвах шоколад 50% този път, такъв имах.
От предишната вечер сварих главата червено цвекло, обелих я и я смелих в чопъра заедно с няколко лъжици от водата от варенето:

Смесих смляното цвекло с 350 грама заквасена сметана, две пакетчета ванилова захар и две ванилии и прибрах в хладилника.
Междувременно започнах да приготвям блата. Настъргах поотделно два моркова- 275 грама и една ябълка. Ябълката прибрах в хладилника.
 На котлона в тиган разтопих 250 грама шоколад, 100 грама масло и кафявата захар. Когато всичко се разтопи и смеси добре, пресипах в купа. Добавих изварата, ванилия, едно намачкано презряло авокадо (не влизаше в сметките, но аз авокадо НЕ ХВЪРЛЯМ😛), настърганите моркови, яйцата, овесените трици, кокосовото брашно, двете лъжици пълнозърнесто брашно, слънчогледовите семки, щипка сол, бакпулвер. Т.е. всички продукти за блата. Изпекох във форма за торта, опакована добре с хартия за печене, около час беше печенето при мен. Не знам как се получи, но за първи път успявам да изпека толкова равен отгоре блат.😍 Само няколко пукнатини имаше отгоре, без обичайната по-бухнала част в средата...Оставих да се охлажда до следващия ден.




Кремът от "ягоди"😉🤣:
Разбих две кутийки млечна сметана 30% (2х200 грама) с миксера. Извадих от хладилника сместа от заквасена сметана и смляното сварено червено цвекло и я добавих към битата сметана. Жалко че не мога да опиша с какъв разкошен розов цвят бяха и двете розови смеси!🥰




В този момент се появи малката дегустаторка и започна да проверява с пръстче😉 как е станал "ягодовият крем" и да дава оценки "ммммм" за вкуса.😃😄
Сглобяване:
За сиропиране на блатовете използвах малко прясно мляко, ванилия, вода. Те по принцип стават сочни, така че не е нужно да се прекалява (на мен даже ми се наложи да попия една част от сиропа със салфетки😅).




Първоначалната идея беше да сложа ганаш само в горната част на тортата и щрицованото да се вижда, обаче розичките тръгнаха да се свличат настрани от тежестта на ганаша (не беше топъл, че да е от това) и смених плана в движение...🤣🤣😍 Ганашът направих от 100 грама шоколад и част от розовия крем (цвекло, ванилия и двата вида сметана)- разтопих ги в тиган на котлона, на слаба степен.


Преди да разрежа, добавих и малко замразени вишни (първоначално щеше да има смлени и вишни, за да е розов кремът, но като видях червеното цвекло, съвсем забравих за тази идея😁).🥰 Украсих с фъстъци в шоколад и 3 малки квадратчета шоколад с пълнеж ягода, накълцани.

    
Нещо за блог мернах по диагонал, че сте писали...Да, добра идея е. Ако знаех как се прави блог, щях да си направя един, че да си намирам по-лесно самата аз собствените си рецепти, хаха!😅 Често ги запилявам нанякъде...😒
Cygnus, много лесно се правят магданозените кюфтета.
Скрит текст:
Връзка магданоз 70-80 грама (от Лидъл, слагам и дръжките, защото са крехки), 3 яйца, черен пипер, сол, копър, чесън на прах може, една връзка пресен чесън (може и лук), малко режимно брашно за спойка. Това е най-общо казано за около десетина кюфтета- но според размера им. Можеш да удвоиш продуктите и да добавиш и накълцан спанак (или друго зелено), извара, сирене или кашкавал. Приготвяш в тиган с малко мазнина, аз добавям на всяка партида по малко зехтин за загар като от пържено. Слагам кюфтенцата директно с лъжица и с нея ги дооформям директно в тигана. Когато са готови от едната страна, обръщаш. Много им върви млечен доста с копър и чесън!💚😀
Ох, след тази дълга публикация дано не ме линчувате!😅🤗

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 01:41 от dolce miele

# 25
  • Мнения: 943
Долче, беше дала в старата тема макроси и снимки на нещо плоско, като хлебче, с кокосово брашно, яйца и доста семки. Само че имаше зехтин на 2 места написан. Неща по специфично да има около зехтина? Или бъркаш всичко и печеш? Че съм си взела от лидълското пастетче и много ми харесва и се чудя върху какво да го хапна. То и върху краставица става, ама.. все пак. Кокоса не се ли усеща?

# 26
  • София
  • Мнения: 5 740
Артемис, моля, моля...искам по-точна рецепта!😛 За такива души, които не са правили досега нищо под шуба...😁

Dolce, рецептата е стандартна.

Ето ти една https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D0%B3%D0%B0

Просто заместваш картофите с алабаш или целина. И, ако искаш, слагаш по-малко цвекло и морков (нали са въглехидратни), като увеличаваш количеството на рибата и яйцата. Рибата е осолено филе от херинга, има го по магазините. може и друга риба да се използва - варена на пара, даже и печена. И майонезата - или разбиваш с подходяща мазнина, ако не искаш слънчогледово олио. Или смесваш/заместваш с заквасена сметана.
Аз ръся обилно копър отгоре.

# 27
  • Мнения: 31 719
Благодаря Росита. Тоест не е течен, а твърд шоколад. Но трябва да си спретна.
Форми за шоколад обаче нямам, ще търся.
То ако се сложи повече кокосово мляко, не сухо кокосово, може да стане течен шоколад.

Долче, брутална е Kissing Heart

# 28
  • Мнения: 12 791
Форми за шоколад по-трудно, но силиконови за бонбони лесно се намират и щом и без туй се яде по малко, мисля че ще са даже по-удобни.
А в хладилника не побелява ли тоя шоколад както купения? То не че му има нещо освен на вид, просто ми стана любопитно.

# 29
  • Мнения: 14 966
Добро утро и честит празник, българи ! Hands Muscle

Заради вашите произведения, ако знаете за какви неща се размечтах. Например, събираме се всички резистентки на кафе на ул.Шипка примерно, всяка с раница с лично изпълнени рецепти. Артемис ще е със сельодка  под шубой, Долче с торта, аз с гофрети със сьомга , Елора ще направи бонбоните хахха Stuck Out Tongue Winking Eye, Шарпи с мръвките с гарнитура,Нати ще измисли рецепта за режимна бира
Пием кафе, отиваме в Борисовата с постелки за пикник. Отваряме сергията, Елора инструктор- правим тибетци, йога, после ходим, после сядаме да лапаме, после пак ходим Blush Всеки с глюкомер и мерим Joy
Та така за срещата ни, дето се размечтах.

Сега по същество.
Ето какво имам от Невена за ПХ-то, прибрано в папка. Мисля, че още има, ще потърся, защото съм страшен " архивар" аз, всичко прибирам, ама където ми падне, за клиенти не е така, но моите лични неща са в пълен хаос и все не остава време да ги намеря, събера, систематизирам.
Все ще стане някой ден.
Скрит текст:
Монтесума, радвам се, че дойде и продължавам с коментарите на изследванията, които си показала на в твой пост на 40та страница на 7ма тема. Сега ще коментирам киселинността на урината, която е показана като pH на урина тест-лента или лента-тест в изследванията на урина. Резултатът е 5.5 и на пръв поглед в норма. Нормата е дадена между 4.8 и 7.4. 7 е неутралната урина. Това е киселинността на водата - нито кисела, нито алкална. Кръвта е леко алкална при здрави хора и тялото я поддържа в много тесни граници. Киселата урина, каквато е твоята и тази на повечето дебелаци, диабетици, алкохолици и пушачи (моят случай) пречи на тялото да слабее. Запасите от мазнини са начин да се поддържаме алкални. С времето киселината започва да се наслагва в стави, бъбреци и да ги уврежда. В условия на повишена захар организмът е кисел и ензимите, които се произвеждат от панкреаса не работят ефективно за да разградят поетата храна. Панкреасът произвежда, освен ензими, инсулин, амилин и бикарбонат. Произвежда бикарбонат от цитрат. Ако изпием бикарбонат, бикарбонатният йон се неутрализира още в стомаха от стомашната киселина. Пак се алкализираме леко от алкалните йони на калций, натрий, калий, магнезий. Мисля, че магнезиев цитрат би ти помогнал доста. Можеш да си го купиш готов, ако намериш, а може и да си купиш магнезиев бикарбонат, който да смесваш с лимонтузу. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2893060/ "Диабетиците имат по-кисела урина от хора без диабет и това ги предразполага към камъни в бъбреците и други......." https://source.wustl.edu/2015/06/a-persons-diet-acidity-of-urine … tibility-to-utis/ "Кисела урина предразполага към инфекции на пикочните система повече отколкото алкалната". Понеже захарта също предразполага към инфекции алкализираме на урината е стъпка в правилната посока. https://www.google.fr/amp/s/www.womenshealthmag.com/weight-loss/ … 32/alkaline-diet/ Алкализираща диета (кофите със зелени зеленчуци) помага да се губят мазнини. https://www.google.fr/amp/s/drsircus.com/diabetes/the-pancreas-b … d-diabetes-2/amp/ Накратко -месото, зърното, кафето, цигарите, алкохолът ни ацидифицират. Затова е важно да си ядем зеленчуците. В условия на диабет или ИР зеленчуци понякога не са достатъчни. Допълнителен прием на цитрат ни помага да намалим ИР, глюкозата, да спим по-добре, да не се инфектираме. Помощници в борбата срещу киселината са ябълковият оцет и лимоните, защото дават алкализира, нищо че са с кисел вкус. В по-тежки случаи се налага цитрат. За диабетици, хора с кисели камъни в бъбреците, отлагания в ставите цитрат е направо задължителен. Може да се консултирате с ЛЛ, занасяйки отпечатаните статии към които съм дала линк. Това е началото преди да се раздвижим Монтесума. Пам, идеи за закуска са чушки със сирене, английска закуска или шотландска, може и без яйца, авокадо с маруля, маслини и малко сирене от тип кашкавал. Шкембе чорба с оцет и мноооооого чесън ако няма да излизаш, овесени трици с кисело мляко, Ако можеш да подходим или бягаш, към работа или даже към спирката може да си позволиш сандвич с нисковъглехидратен хляб, от тези с разните ядки и кашкавал, сирене, шунка. Контесо, мръсницо и подстрекателко, такава! Тук е 2 часа през нощта. ММ има РД. Чакам тортата да изстине, та да я хакам в хладилника. И трябваше да чета за орехи и сметана. Да се похваля - получихме колет с авокадо от свекърите и от утре почвам. Сега, заради тебе и твоите писания ме налегна глад. Ако беше писала, че си хрупнала целина и чушки щях да заспивам ама заради орехите се връщам в кухнята

Качър, на разни видове сканове и ехограф, да. Има скан, който изчислява колко мазнини има в черния дроб. Галактическа, никакъв смисъл няма да пускаш изследвания в момента. Ще са отвратни всичките. Триглицеридите в началото на кето са в небесата, което е нормално. А какъв е холестерола по време на 2-3 седмици VLCD не искаш да знаеш. Имам позната в една лаборатория и си пуснах от чисто технически интерес. Бяха ме предупредили, че не са валидни стойностите. Триглицеридите са в двуцифрено число, което е нормално за такъв момент. С тях се храним докато сме в кетоза. Началото на тези диети е стрес за разбрицаните ни отвсякъде органи. Изчакай да свалиш мазнините. След края на диетата резултатите пак не са съвсем валидни. На година след нея се пускат холестерол, чернодробни, хормони на ЩЖ и полови и това на 3-5 ден от цикъла. И всеки път ги правиш на този ден. Само прогестерон се мери по-късно, на 25 ден, май беше, но не помня съвсем точно. Аз мерех в началото: 1) кръвна захар сутрин 2) кръвни кетони сутрин Глюкомера, който мери захар и кетони е на Abott. За друг подобен не знам. Лентите трябва да са за него. Купуват се от аптека или интернет. Глюкозата е важна, но и инсулинът е важен. Глюкомер с тестове за инсулин не знам да има. Май няма. 3) киселинност на урина сутрин и вечер. Тестовете се купуват от аптеката. Важно е да не се допуска кисела урина, защото трови, вади калций и магнезий от кости и скапва бъбреците. А това малко хора го следят. За тези, които пият аспирин по предписание е нужна консултация, защото цитратите вадят аспирина от организма. От натравяне с аспирин спасяват с венозно вливане на бикарбонат и така аспирина го изпикаваме.


Да, щом пише калиев бикарбонат е точно това. Е501 е номера на калиевите карбонати. И аз имам буркан с аскорбинова киселина (витамин Ц) и добавям и от нея към бикарбоната, освен лимонена, та става цитрат + аскорбат. В организма кръвта е винаги леко алкална с pH 7.32-7.42. Различните органи имат нужда от различна киселинност за да работят добре. Черният дроб поне работи добре в киселинна среда. В постоянно кисела среда отслабването е трудно. Алкохол, цигари, захар, протеини, кафе, Метформин дават киселина. Мазнините са неутрални, като от тях могат да се произведат мастни киселини. Зелени треви и зеленчуци са алкални. При ИР и особено диабет има недостиг на бикарбонат. Той се произвежда от цитрат в панкреаса. Ако изпием направо бикарбонат, той се неутрализира от киселината в стомаха и алкализира само с положителния йон на натрий, калий, магнезий или калций. Вредно е за стомаха, защото, особено на кисела диета от протеини трябва силен стомашен сок. Бъбреците спомагат за алкализация, като изхвърлят кисела урина. Пиенето на повече вода разрежда урината и я прави по-малко кисела. Киселата урина дразни пикочния мехур и затова непрекъснато ни се пикае. Леко алкалната го успокоява. Кетоните са кисели. Когато се храним кетогенно има голяма опасност от кисели камъни в бъбреците, които в нашия случай са претоварени. Когато КЗ се вдигне над 10, както Рися писа, се включват бъбреци да я изхвърлят. Затова не бива да се допуска толкова висока захар в никакъв момент. При кетогенни и нисковъглехидратна диети цитрат е задължителен. Ползува се калиев, тъй като се губи калий, а и той е най-алкализиращ. Същото след активен спорт. Доза не мога да дам, защото не знам колко ви е кисела урината. Продават се лентички в аптеките и може да си я измерите. Ако е 6.8-7.2 е идеална. Ако е по-ниска - цитрат. За пикаещите често - преди да купите огромни буркани с лимонена киселина и калиев бикарбонат, сипете малко сода за хляб, натриев бикарбонат и сложете сока на един лимон. Допълвате с вода, около 400мл и пиете. Бикарбонат на върха на чаена лъжичка, 1/8 от лъжичката, примерно и лимонов сок, колкото поеме за да не шупти. Това сутрин и на обед. Ако забележите, че не ви се пикае много често, пикаете по-рядко, но по-големи количества - бинго. Това е. Може да сложите сутрешна урина в две чаши. В едната слагате 4-5 зрънца бикарбонат. Ако почне да шупти и прави мехури урината е кисела. Ако не шупти, в другата чаша слагате 2-3 капки оцет и ако шупти е алкална. Лесно. Имам калиев бикарбонат и 1кг аскорбинова киселина от български сайт. Имах и 1кг буркан с лимонена киселина, но свърши и сега купувам от турски магазин 500гр в плик. Става и с тази от супера, но е малко и излиза скъпо. Магнезият ми е във форма на хлорид. Мажа го под мишниците вместо дезодорант, краката си мажа понякога. Поема се и през кожата. Линкове към проучвания няма да давам. Като напишете bicarbonate citrate insulin resistance diabetes 2 urine pH излиза доста информация. Мързи ме да я търся пак. В 7-8 тема съм ги дала. Nuclear, пиенето на малко вода е голяма грешка в твоето положение. Пий повече вода. Ако тестваш цитрат, ела, моля те и сподели как се е отразило. Би трябвало да усетиш разлика веднага, но три дни е времето за успокояване. Редакция - купувам аскорбинова киселина и лимонена киселина от български сайт, в пластмасови буркани от 1кг. Доставят ги със Спиди до български адрес. Като си легне домочадието, което няма да е скоро ще ида да погледна адреса. В стар пост съм го писала. Фирмата е в Пловдив.


Раковите клетки не могат да оцелеят в алкална среда, богата на кислород. При рН 7,4 раковите клетки са в летаргия и при рН от 8,5 нагоре, раковите клетки умират. Когато тялото е киселинно може също да има тенденция към гастрит, язва, склонност към диария и / или запек, кожни проблеми, артрит и други. Прекалено алкална среда за по дълъг период от време също може да създаде проблеми, като слабост и много тежко обезводняване на организма. През повечето от времето, нашето тяло трябва да има слабо алкална или близо до алкална среда. Много е важно организма да може да превключи към слабо киселинна среда за да може имунната система да функционира добре. Така се извършва почистване, ликвидиране на вредни бактерии и ракови клетки, рязко насищане на тялото с вода, което способства за изхвърляне на токсините, за да се справи с различни заплахи и др. и след това организма отново се връща в алкална среда. Кръвта трябва да бъде слабо алкална 7.35-7.45. Ако храната, която приемаме създава киселинна среда на тялото, това се отразява и на кръвта и тялото се опитва да балансира pH. Koгато това е проблем, различни минерали се вземат от много важни органи за да неутрализират киселините и те да се изхвърлят от тялото. От това организма започва да страда и това доста често не се забелязва с години и често довежда до сериозни болести. Ако pH на урината е между 6.0-6.5 сутрин рано и 6.5-7.0 вечер преди вечеря нашето тяло се намира в сравнително добро състояние. pH теста на урината ни показва как нашето тяло се освобождава от киселините и как асимилира полезните минерали като калций, магнезий, калий и натрий. Тези минерали играят ролята на буфери, които подържат pH баланса на тялото. Aкo киселинността ни е много висока за продължително време, трябва да се храним само с зеленчуци, плодове, да пием минерална вода и да се откажем от бял хляб, червено месо, газирани напитки, черен чай, кафе, алкохол и захар. Медикаментите създават силно киселинна среда. За да си възстановим здравето трябва да приемаме 80% алкално формираща среда храни и 20% киселинно формираща среда храни.

Някои други начини за подобряване на pH на тялото:
Tracelabs Alcabase - Mineral Salt Supplement (Минерални соли) 250 гр.
За балансиране на pH на тялото, добавката е съставена от основни натурални (alkali) соли, които прочистват тялото и изхвърлят токсините.
Една ч.л. (2.5 гр) съдържа:
Калий (Potassium - citrate) 216mg
Калций (Calcium - citrate) 90mg Магнезий (Magnesium - citrate) 24.2mg
Желязо (Iron - citrate) 3.42mg Манган (Manganese - citrate) 0.4mg
http://www.nationalnutrition.ca/detail.aspx?ID=2761

Алкализиращи формули - Ted's Alkalizing Formulas
Формули за повишаване на pH-то, които можете да използвате. Всека една от тях има предимствата и недостатъци.

1 Формула
 - При киселинни храносмилателни проблеми и екстремна киселинност:
1 / 4 чаена лъжичка сода бикарбонат (сода за хляб) и 1 / 2 чаша вода взети след всяко хранене. Може да се взема два пъти на ден. Това ще помогне на храносмилането и ще спре запека (констипация).

2 Формула
 - Алкализираща кръвта 1 / 4 чаена лъжичка сода бикарбонат се добавя в 1 / 2 чаша вода. Това се приема веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане.

3 Формула - Ябълков оцет и сода бикарбонат. Две супени лъжици ябълков оцет плюс 1 / 4 чаена лъжичка сода бикарбонат. Взема се 2-3 пъти дневно на празен стомах. Повишава енергията на организма. рН на тази формула е около 7.0.

4 Формула
 - Лимон и сода бикарбонат. Тази проста формула ще нормализира много биологични параметри, рН, ORP (Oxidation reduction potential, ниво на оксидация), фосфати, бикарбонати и антиоксиданти от витамин С. Това е една чудотворна течност. Един цял прясно изцеден лимон. Добавя се содата бавно, малко по малко, докато съскането спре. След това се добавя половин чаша вода. Взема се обикновено два пъти на ден, веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане на празен стомах.
Забележка: Лимон/лайм формулата е също добре и за хора, които се страхуват от задържане на натрий. Лимонът е с високо съдържание на калий, и прибавянето на натрий неутрализира киселината, както и създава натриево калиев баланс.

5 Формула - При проблеми с натрия
а)  1 / 8 чаена лъжичка сода за хляб (сода бикарбонат), 1 / 16 чаена лъжичка калиев бикарбонат 1 / 4 чаена лъжичка лимонена киселина. Добавя се половин чаша вода. Взема се два пъти на ден веднъж сутрин и вечер на празен стомах. Това се прави, за да се избегне диария, ако се приема заедно с храна.
б) Същата формула, но се използва един цял прясно изцеден лимон или лайм (lime, вид лимон, зелен на цвят) и се добавя бикарбонат докато съскането спре. Прибавя се натриев бикарбонат и калиев бикарбонат в съотношение 1:1. За съжаление, натрий трябва винаги да има, за да се постигне нещо като натриев / калиев баланс. Взема се два пъти на ден веднъж сутрин и вечер на празен стомах. Това се прави да се избегнат проблеми с диария, ако се приема заедно с храна. Внимание: Трябва да се пие достатъчно вода. Водата ще позволи на храната да бъде правилно рН неутрализирана. Водата е естествен неутрализатор. Често най-доброто време да започнете може да бъде сутрин, в ранния следобед, или късно вечер. Следобедните часове или вечер рН на организма има най голям проблем. По мое мнение най-добрата формула е лимон и сода.

Предупреждения: Содата бикарбонат (сода за хляб) трябва напълно да се разтвори във вода (зависи от рецептата) и тогава да се приема, за да няма проблеми със стомаха. Не трябва да се взима на пълен стомах. Трябва да се взима 1 час преди хранене или между храненията. Сода бикарбонат не трябва да се приема продължително време(1-2 седмици макс.) Имайте предвид, че при някои може да има положителен ефект, а при други отрицателен. На сайта има също коментари на хора, които я използват продължително време при някои симптоми без проблеми. Всеки от нас има различна биохимия на тялото!
Превод от сайт:  http://www.earthclinic.com/Remedies/alkalizing_formulas.html

Зеленчуков сок с ленено семе и елда:
 2-3 моркова, половинка червено цвекло, 1-2 см корен от джинджифил (ginger) и една ябълка. Може да добавите 2-3 скилидки чесън. Използвате сокоизтисквачка (juicer). Може да изстискате и малко лимон. Прибавете към сока 1-1 1/2 с.л. смляно ленено семе и 1-1 1/2 с.л. смляна елда (гречка, припечена елда - kasha). Използвайте кафемелачка. Объркайте сока и смлените семена и го изпийте веднага. Ако сместа е много гъста добавете половин чаша вода. Действа алкализиращо и е много добре за червата, както и здравословно и очистващо на целия организъм.

Не е добре да алкализираме организма за дълго време, защото може да произведе отрицателни резултати. При силно киселинна среда е необходимо да спазваме съотношение киселинни храни 20% и алкални 80%. Когато се нормализира средата съотношението трябва да бъде киселинни храни 40% и алкални 60%.

Зеленчуков сок с ленено семе и елда:
 2-3 моркова, половинка червено цвекло, 1-2 см корен от джинджифил (ginger) и една ябълка. Може да добавите 2-3 скилидки чесън. Използвате сокоизтисквачка (juicer). Може да изстискате и малко лимон. Прибавете към сока 1-1 1/2 с.л. смляно ленено семе и 1-1 1/2 с.л. смляна елда (гречка, припечена елда - kasha). Използвайте кафемелачка. Объркайте сока и смлените семена и го изпийте веднага. Ако сместа е много гъста добавете половин чаша вода. Действа алкализиращо и е много добре за червата, както и здравословно и очистващо на целия организъм.

Не е добре да алкализираме организма за дълго време, защото може да произведе отрицателни резултати. При силно киселинна среда е необходимо да спазваме съотношение киселинни храни 20% и алкални 80%. Когато се нормализира средата съотношението трябва да бъде киселинни храни 40% и алкални 60%.

Всичко е взето от тук http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/ph.html можете да прочетете пълната статия.

Общи условия

Активация на акаунт