Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

  • 23 320
  • 751
  •   2
Отговори
# 735
  • Мнения: 922
Да дам отчет. Вчера не съм пушила, днес само една с кафето 😁. Смятам за момента да си оставя по 1-2 сутрин с кафето. Така като знам, че на следващия ден пак ще имам 1-2 по-леко го приемам. Вчера ми беше трудно, както и на всички около мен 🤣 Хем ми се пуши, хем ми се яде, а все още се опитвам да се нагодя към режима. Съответно вчера доста хапнах, но режимни неща и днес съм +200гр.

# 736
  • Мнения: 27 674
Не мисля, че съм пристрастена към кофеин.🤔 Просто харесвам аромата и вкуса на кафето. При мен няма никакви "събуждащи" ефекти, не ми пречи на съня и мога да си го пия по всяко време, което избера. Имам периоди, когато се случва да не пия кафе (без да страдам от разни симптоми), а познавам хора, които ги боли глава или са "кисели" или сънливи, преди да си изпият кафето...При първия ковид разбрах, че ми е изчезнало обонянието точно като се наведох над чашата с кафе и се опитах да вдишам аромата...😆 Много разочарована бях значи.😅 Доколкото си спомням, откарах следващата седмица почти без кафе, но и без храна...🤪
Звездичка, браво! 200 грама нищо не са, в началото е по-добре да хапваш по-често режимна храна.

# 737
  • Мнения: 4 580
Привет, банда!
Много тихо тук тази вечер. Идвам аз да дам отчет. Първо да кажа, че свърши най-дългата работна седмица за мен, точно преди отпуск. Тръгнах си от офиса в 19,30. Направо съм капнала. Крепи ме мисълта, че в понеделник отиваме на морето. Като си прибрах одеве, гледам половинът опаковал и приготвил портативния фрайър Grin
Знае, че аз без него не тръгвам. То и багажа почти си е събрал като гледам. Кво правя и струвам - аз с 3 големи сака, той с един малък. Ама женски работи....
Та тази вечер вечерята е пилешки пържоли и готов замразен микс от Лидл, щото нямаше време за рязане на зеленчуци. Този микс също много приятно ме изненада, много вкусен се оказа. Май станах фен на замразените зеленчукови миксове. Досега 3 вида опитах, и трите много ми харесаха.
Скрит текст:

А снощи как се намухах след вечерята, направо не е истина. Сложих си около 200 грама ягоди /обичайно като всяка вечер/ и съм се опънала в леглото и хапвам и чета. Ама нещо си викам ми липсва.... Какво.. Станах, отворих мойто шкафче /не на Мич с вафлите като оная вечер/ та си намерих пакет бадеми. Взех го, викам 10 бадема ше чопна. 10 ли.... изядох целия пакет /120 грама/. Ягоди с бадеми - неочаквано добра комбинация Trollface
Сутринта в тоалетната, резултатът беше идеален! LaughingLaughingLaughing Елора, давам ти идея!

# 738
  • Мнения: 31 966
Яла съм ягоди с ядки. Няма такъв ефект Joy
При мен.
Но може да са били сурови бадеми. Или пък орехи.

# 739
  • Мнения: 4 580
Аз се поср@х. Предполагам, че беше не толкова заради комбинацията, а заради количеството.
Един път так ми се случи с круши + орехи. Пак доста.

# 740
  • Мнения: 31 966
Яла съм много пъти плодове с ядки, няма такова нещо при мен. Ама аз явно не съм от тая планета.
За количеството също, ако ям повече се позапичам да ти кажа.

# 741
  • Мнения: 778
Хахаха Шарпи 😂
Аз никога не съм опитвала ядки с плод. Днес си направих омлет с 2 яйце и малко кашкавал 2 малки парчета нарязах на дребно и всичко това в еърфлаера. Отначало не искаше да става. После обаче се наду като питка и стана перфектно." 2 часа" подготовка , после чакане и накрая на 3тага хапка бях преяла😂
Искам да попитам вие каква марка еъфлайер имате?
Моят Е от Лидл най най обикновен. Омлет за 1ви път правя но малко бавно се случва готвенето в него.
Шарпи море охааа. А не е ли още хладно или вече се е стоплило.
Пак вкусни чинии са подредени 😃обаче къде ги слагаш тези количества
За кафето и захарта  отначало ми беше кофти тока горчиво но сега явно свикнах. Въобще не слагам захар  (аз между другото слагах мед на върха на лъжичката), но слагам малко ядково мляко. Съвсем само кафе не мога чисто

# 742
  • Мнения: 23 087
Умирам за ядки с плодове. 😀

# 743
  • Мнения: 778
Умирам за ядки с плодове. 😀

Леле е значи е вкусно. Ще взема да пробвам 😂

# 744
  • Мнения: 4 580
Всичко слагам в търбуха 😊
За морето, хладно, не хладно, имаме резервация а и аз обожавам да съм на морето. Каквото ще да става. Миналата година ходихме покрай 24.май, още сезонът не беше открит, но случихме на хубаво време. В Пловдив тогава се скъса да вали. В София също.
Фраерът ми е също най-обикновен, аз см го показвала тук. От емаг го купих, няква кучи марка Star light. И съм много доволна от него, готви бързо и вкусно. И е голям литраж - 5 литра. Портативния ми е марката на Кауфланд, също готви бързо, но го ползваме само по почивки, щото е малък литраж. Толкова неща съм готвила на фраера, само омлет не съм. Не ми е хрумвало просто, щото в тиган си става супер бързо, а във фраера ще имам после повече миене.

# 745
  • Мнения: 13 090
Омлет пък защо във фраера? Така де, освен ако хич няма друга опция, ама омлет за мен си е в тигана. И си го правя от 3 яйца, големи 😆 Ако е от 2 ще трябва и да си дояждам с нещо. И нямам предвид салатата дето ще е отстрани, тя е само гарнитура.
Във фраера бих направила ако са т.нар. яйчени мъфини - то си е пак омлет но насипано във форми за мъфини и сготвено във фурната. Те са и по-подходящи за в кутия за работа и от сорта.

# 746
  • Мнения: 778
Във флаера се пече, а на тиган се пържи ..избягвам пържени храни тк имам камъни в жлъчката и много дразни. Иначе някой тук беше споделил за омлет там и аз реших да пробвам. На дъното сложих хартия за печене дефакто като я изхвърлих нямаше нужда от почистване никакво.
natka аз боря и висок холестерол и затова консумирам по-малко яйца. Често и само белтъците 😁

# 747
  • Мнения: 27 674
Днес направих 24+ ч фаст. Забавих се по магазините...дали заради утрешната Задушница или винаги е така в петък по това време🤔, но трябваше да вляза в три магазина за различни неща и навсякъде беше лудница и чаках.😅
Вечерята- голямо печено пилешко бутче, салата от ранно зеле и краставица и квадратче /12,5 грама/ лидълски шоколад 56% с какаови зърна (извън кадър; страхотен е🥰, усещат се доста парченца какаови зърна и мисля, че точно те свалят вгх в съдържанието, не са твърди като целите какаови зърна):


Дара, ние сме с два фрайъра ( единият от Лидъл, а другият е от Кауфланд и е тип фурничка). Лидълският пак се развали (периодично му сменяме един прекъсвач и после пак работи, но е и купуван преди около 6 години и много експлоатиран). Не е проблем да се пече омлет във фрайър, но зависи от мощността му и градусите как и за колко време ще се изпече.🙂

# 748
  • Мнения: 4 580
Във флаера се пече, а на тиган се пържи ..избягвам пържени храни тк имам камъни в жлъчката и много дразни. Иначе някой тук беше споделил за омлет там и аз реших да пробвам. На дъното сложих хартия за печене дефакто като я изхвърлих нямаше нужда от почистване никакво.
natka аз боря и висок холестерол и затова консумирам по-малко яйца. Често и само белтъците 😁
Дара, не знаех за този твой проблем,  явно съм пропуснала. Но да, по-добре всичко печено. Само бройките яйчица да увеличиш. Поне 3 на едно омлетче.

# 749
  • Мнения: 31 966

За кафето и захарта  отначало ми беше кофти тока горчиво но сега явно свикнах. Въобще не слагам захар  (аз между другото слагах мед на върха на лъжичката), но слагам малко ядково мляко. Съвсем само кафе не мога чисто

И аз така мед на върха. То първо беше 4 лъжици захар. После купих кафява и станаха три. После станаха две. После мъничко мед, после още по-мъничко мед. После една айриш сметана. Която е подсладена.
После навън се наложи да пия чисто кафе без нищо.
На другия ден моето кафе с нещо си там ми беше гадно и приключих. Сега чисто кайвенце.
И ти можеш без нищо, просто не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт