Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

  • 18 231
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Долче, срази ни! Висока летва, браво! Обожавам дългите фастове, но до такива висини не съм достигала. Сега у дома ми забраниха да фаствам, под контрол съм, че нещо имунната ми система се е сринала. Скоро ще се завърна при вас, момичета. Липсвате ми, но продължавам да чета! 💛

# 61
  • Мнения: 27 648
Нани, къде изчезна? 🤗 Пак ли някой вирус от децата?😕

# 62
  • Мнения: X
На практика през последните 2 години това нон-стоп боледуване при децата при мен е дало отражение върху имунната система, която от своя страна води до други “странични ефекти”. От вчера сме цялото семейство в Созопол и се адаптирам все още. Ще пусна морски снимки тези дни. Не съм забравила и съвместната среща обаче. 😜

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 23:57 от Анонимен

# 63
  • Мнения: 14 966
Нани, няма да се отървеш 🫠.
Завиждам на Пловдив, искам да " ги бием ".😄
И да се присъединят.
Най - яките, две, ама се надушиха. А ние тука само си приказваме 😜
Утре и аз съм на мероприятие.
Ето с какво ще черпя . Направих ги с голям мерак, за скъпи хора, и станаха 🥰

# 64
  • Мнения: X
Тайс, рецепта чакаме! 😍😍😍

# 65
  • Мнения: 14 966
Тайс, рецепта чакаме! 😍😍😍
Чакай да ги опитам, да  видя дали стават, и тогава 🤣

# 66
  • Мнения: 27 648
Тайс, рецепта чакаме! 😍😍😍
+1!😃
Нани, приятна почивка!🙂
Аз вечерях.🙂 "Кюфтетата" със зеленчуци са с масло помежду, върху гофретите има 30 грама кашкавал, авокадо, пастет от извара, зехтин, копър, сол, черен пипер и парченца зелена печена чушка, отгоре щедро поръсено с пушената сол от Калахари. И консерва люти сардини със сос от зехтин и ябълков оцет.🙂

Скрит текст:




 
Mакросите (*вгх са около 20 грама в действителност заради микса от лен, сусам и слънчоглед в гофретите- понеже макросите са въвеждани ръчно и фибрите в микса надвишават вгх, приложението ми го отчита като 0 грама нетни вгх и си изчислявам вгх по етикета):

А вижте каква е температурата в сенчестата ни кухня сега (без да са работили печки и подобни уреди)...🤪

# 67
  • Мнения: 14 966
Така. Знаете, че съм Шеф Тайсун, който работи с материала на око и аранжира после набързо.
В сместа има 3 яйца, ок. 100 гр.   заквасена сметана, хранителна мая 2 с.л.,бадемово брашно, ок. 150 гр., сирене зряло 100гр., една чушка и половин връзка магданоз, смлени в ел. чопър.
Между двете маскарпоне.
Другите две, за вкъщи, ги мазах и отгоре и личи какво съм сложила. Много съм щастлива, че от 4 ще стане такава солена тортичка, за каквато сме си писали в другата тема, с всякакви благинки между блатовете.

# 68
  • Мнения: 27 648
Тайс, чудесно изглеждат!😍 И ще стане и страхотна солена тортичка, определено.😃 Запазих си рецептата.😉
Това е рецептата за моите гофретки, за 4 броя:
2 яйца
2 с.л. зехтин
6 с.л. с лек връх от микса със смлени лен, сусам и слънчоглед (около 60 грама беше като тегло, има го в Кауфланд)
1/2 до 1/3 ч.л. бакпулвер
Поне 10 с.л. вода (*докато спре да прилича на лепило😅)
Около 1/2 ч.л. ябълков оцет
Сол
20 грама суров белен слънчоглед (не е задължителен)
Веднага след изпичане са много мекички и трябва да се внимава и да се вадят внимателно от гофретника.


Скрит текст:
 

# 69
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 767
Dolce miele, благодаря от :heart Ами на НВ-ВМХ режим съм. И съм с псориазис. Подозирам, че като малка съм имала глутенова непоносимост. Бях много дребничка и все по гастроентвеолози ме водеха. След тежък инцидент като малака ми преляха не знам колко кръв и после нещата се промениха значително. Заради псориазисът минах на веган хранене за около десет години, после вегетарианско и от две години минах на този режим. Избягвам всички глутенови храни, но в Сицилия често е невъзможно да се избегнат напълно.
Основният ми проблем обаче са плодовете. Не мога да ги откажа напълно. Знам, че не бива, но ми е слаб ангелът. Продължавам да чета от първа страница.
Обожавам гофрети. Днес си правих палачинка с брашно от киноа.  Само с вода. Стана мекичка и вкусна.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 22:52 от danilu

# 70
  • Мнения: 4 571
Ооо, Тайс, пуснах лига 🤓
Аз както винаги в обичайният петъчен работен ден се прибрах в 20.10. Ииии, менюто е 5 яйца.  Тва е майна. Малко овче сиренце им турнах отгоре и червен пипер.
Софиянки сте несериозни за събиране. Накрая пловдивчанки ши додим у Шопето и ше ви изкараме от къщите.

# 71
  • Мнения: 669
Шарпи, яйца ти изглеждат много апетитно. Аз моите ги ям на закуска, и все нямам време да ги направя различни от варени.
Фасулената вълна мина, сега съм на зелева. Постоянно ми се яде зелева салата.
Днес- закуска 3 яйца, домат
Обяд-черен дроб, зелева салата
Вечеря-свински врат, зелева салата.
За утре имам останала една порция дроб пак ще е със зелева салата.
Дадох си сметка, че изяждам около 500-600 грама дроб на седмица. Дали не е множко, как мислите?
Шеф Тайсун, ще ги пробвам  задължително,ама с кокосово брашно. Изглеждат много вкусни.

# 72
  • Мнения: 4 571
Cygnus_i, толкова съм се специализирала в пърженето на яйца, че по-бързо ги приготвям от варените . Пиниза ми е следния: в купичка чуквам всички яйца ( в случая бяха 5. Слагам тигана на котлона,  малко масло и като се разтопи мятам вътре яйцата от купичката. Не ги джуркам, щото ще станат бъркани. Както са си цели мяткам в тигана.  Около 4 минути се пържат и вадя в чинията. Обичам ги с по-рохки жълтъци.

# 73
  • Мнения: 13 017
Не виждам защо да е много половин кило дроб на седмица... Че нали това са 2 порции или хайде преко сили 3 ама малки. Той си е по-хранителен от мускулно месо.

# 74
  • София
  • Мнения: 1 115
Софиянки сте несериозни за събиране. Накрая пловдивчанки ши додим у Шопето и ше ви изкараме от къщите.
Ааа, нИдей така, и ние не сме за подценяване! Joy Познай кой днес ще тропка по планините и ще хапва гофретки, кето-питчици и сиренки Blush
Но това болднатото задължително трябва да стане Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт