За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 668
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
  • In transit
  • Мнения: 11 868
В брашното от спелта, намерих буболечки.Какво да го правя, да го хвърлям ли?
Аз би го хвърлила, не бих рискувала да изхвърля после и храната, която съм приготвила. На коя фирма е брашното?

# 46
  • Мнения: 4 423
Аз ще го хвърля, защото ме е гнус. Все ще мисля, че има още "неща" останали от бубите. Блякс Tired Face

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Сдобих се с 2кг.кокали.Ще правя бульон.
Бях чела,че преди дългото варене трябва да се запекат.
Леко запечени ли трябва да са или добре изпечени?
Мазнината,която пуснаха в тавата да я слагам ли после при варенето?

# 48
  • Мнения: 14 101
Ма как така ще хвърляте брашното с буболечки? Хич не сте в час с новостите, значи. Та това са протеини! Тепърва буболечките и хлебарките ще навлизат в менюто ни, подобно брашно е чудесна подготовка за приемането им. Няма да се делим от европейските порядки, я.
Joy Joy Шегувам се, ама то не е смешно, че какво ни чака...

# 49
  • Мнения: 6 764
Благодаря! Това измий, свари, пак измий и пак свари и още десет пъти така малко ме отказва от тия бъбреци.😂
Имайки предвид,  че през бъбреците минава урината,  на някои хора и миришат дори да ги миеш 123 пъти. Майка ми е от тях. За да нямаме странни въпроси при сготвена с тях дробсарма, или чорба, аз ги мия , почиствам от ципата,  варя  цели, или пека срязани по дължината на скарата. В редки случаи изпържени с лук. Не само агнешки, а и свински и телешки. Който иска да яде. Но си се усеща Simple Smile и с подправки, и с лук.

Не съм мног онаясно какво купувате, но това, което аз купувам от една ферма са съвсем мънички бъбречета и то ако има. Магазинчето работи само съботата половин ден и имат само съвсем пресни неща и ги разпродават веднага. Нищо не остава. Т.е. не мирише на нищо.

# 50
  • Мнения: 1 823
Доли, може би ти е късно за съвет,но все пак може да ти е полезно. За тъмен костен бульон кокалите се запичат на 160* за час и половина. След това се варят в съотношение с водата 1:4за 8-10 часа. Ако правиш светъл - сурови за 4-5часа. Мазнината също я ползваш,тя се вдига на повърхността на бурканчетата и предпазва от окисление при съхранението.

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Благодаря👍🏻
Четох доста рецепти,уж разбрах как,но не успях да го направя както трябва.Мм не спря да дудня,че много му миришело 🤨
Изпекох ги за час,варих ги обаче малко,около 2,5ч.Прецедих го добре,сега го видях-желиран е.
Значе все пак е станал 👍🏻

# 52
  • Мнения: 1 823
С кости от какво животно прави?
От тръбни става по-добър отколкото от плоски.

# 53
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Св.ребра.
Не мислих че ще стане желиран с тях,но стана 👍
Обещаха ми и телешки.

# 54
  • Мнения: 9 112
Благодаря! Това измий, свари, пак измий и пак свари и още десет пъти така малко ме отказва от тия бъбреци.😂
Имайки предвид,  че през бъбреците минава урината,  на някои хора и миришат дори да ги миеш 123 пъти. Майка ми е от тях. За да нямаме странни въпроси при сготвена с тях дробсарма, или чорба, аз ги мия , почиствам от ципата,  варя  цели, или пека срязани по дължината на скарата. В редки случаи изпържени с лук. Не само агнешки, а и свински и телешки. Който иска да яде. Но си се усеща Simple Smile и с подправки, и с лук.

Не съм мног онаясно какво купувате, но това, което аз купувам от една ферма са съвсем мънички бъбречета и то ако има. Магазинчето работи само съботата половин ден и имат само съвсем пресни неща и ги разпродават веднага. Нищо не остава. Т.е. не мирише на нищо.
Моите са домашни, прясно трупни. Миризмата не е от застояло, а вече обясних по каква причина миришат бъбреците.

# 55
  • Мнения: 6 764
Тези , които купувам , не миришат. Следващия път ще ги снимам. Може би говорим за различни животни или за азлични по възраст.
Както и да е . Вече взе да ми се отщява да купувам бъбреци след толкова натъртване за какво служели.
Въпреки че по-би трябвало да ми се отще от салатите и пресния лук, моркови и репи , които често се поливат с отпадни води. Както и от толкова други неща ...

# 56
  • Мнения: 3 372
Здравейте, за кюнефе каква моцарела трябва да взема?

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Зряла

# 58
  • Мнения: 241
    Това е брашното.Добре, че го съхранявам в добре затворен буркан, че не ми се мисли какво нашествие на шкафовете щеше да се случи.

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Имам доста меки домати.
Искам да направя доматен гъст сос с цели люти чушки рибка и да ги затворя в малки бурканчета за зимата.
Моля за изпитана рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт