За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 670
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Няма как да останат меки след първия ден. Докато са топли са меки, а после ронливи. Когато се държат затворени в кутия дълго време са ронливи, но не твърди.

# 31
  • Мнения: 14 101
Е, то с мас, брашно и вино няма как да са меки като кифлички. То в това им е чара. Твърди не ми стават, но трябва да се внимава с тестото. Ако се сложи повече брашно и изпечени ще са твърди.

# 32
  • Мнения: 9 112
Момичета и момчета,
Имам тази рецепта за пурички от майка ми.


Освен това моля за лесна рецепта за сладкиш с круши. Ако имате някоя, която включва и Sprite - още по-добре, че имам почти цяла отворена бутилка.
Бутерки "да си глътнеш езика" са със Спрайт и круши, сочни, сладки, пълна наслада за сетивата.
https://pep-4o.blogspot.com/2021/03/blog-post.html?m=0

# 33
  • Мнения: 6 764
abs тъкмо имах 1 сърце и 4 бъбречета и сутринта ги сварих ... след това от тях стана страхотна дробсърма без дроб.

# 34
  • Мнения: 4 423
Пепчо, сърдечно благодаря! Утре ще я пробвам!

# 35
  • Berlin
  • Мнения: 11 268
Благодаря! Това измий, свари, пак измий и пак свари и още десет пъти така малко ме отказва от тия бъбреци.😂

# 36
  • Мнения: 6 764
Ами защото четеш подробности. Аз като не чета си ги сварих добре, нарязах ги наситно и добавих ориз и подправки и стана супер. Не знам как би трябвало да станат ако ги бях измила 10 пъти и подсушила още 10 пъти.
И моите са агнешки и съвсем мънички и пресни.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:46 от bella-ciao

# 37
  • Berlin
  • Мнения: 11 268
Ахаха, ами чета, да. Опитът ме е научил да спазвам указанията на рецептите, импровизациите в кухнята не са за мен. Simple Smile Затова и питам.

# 38
  • Мнения: 6 764
значи имаш време Simple Smile

# 39
  • Варна
  • Мнения: 685
  Ladies, сигурна съм,че знаете каква е функцията на бъбреците  и как следва да ,,ухаят". Именно затова са тези, поне трикратни, водни процедури. Разбира се, ако са от младо животно и съвсем пресни, с повече подправки ще станат добре, както е установила bella-ciao. Wink

# 40
  • София
  • Мнения: 10 891
Освен това моля за лесна рецепта за сладкиш с круши. Ако имате някоя, която включва и Sprite - още по-добре, че имам почти цяла отворена бутилка.

Сладкиш с карамелизирани плодове

Кейк с круши

Пирог от круши

# 41
  • Мнения: 241
В брашното от спелта, намерих буболечки.Какво да го правя, да го хвърлям ли?

# 42
  • Варна
  • Мнения: 685
  Аз не бих.Пресей го два пъти и спретни хляб, добруджанки, кекс...

# 43
  • Мнения: 9 112
Благодаря! Това измий, свари, пак измий и пак свари и още десет пъти така малко ме отказва от тия бъбреци.😂
Имайки предвид,  че през бъбреците минава урината,  на някои хора и миришат дори да ги миеш 123 пъти. Майка ми е от тях. За да нямаме странни въпроси при сготвена с тях дробсарма, или чорба, аз ги мия , почиствам от ципата,  варя  цели, или пека срязани по дължината на скарата. В редки случаи изпържени с лук. Не само агнешки, а и свински и телешки. Който иска да яде. Но си се усеща Simple Smile и с подправки, и с лук.

# 44
  • Мнения: 4 423
Бутерки "Да си глътнеш езика"
Благодаря,  Пеп4о Hug
И други вкусни предложения получих, но за момента пробвах това. Ето и резултатът, горещи-горещи, още в тавата:



И в чинийка. (Липсва топка сладолед, ама...беше изяден преждевременно  Grinning )


П.П. Сложила съм 100 гр захар(вместо 150), добавих и съвсем малко канела, че много обичам. Другият път ще добавя повече  Grinning

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 16:44 от Рошличката

Общи условия

Активация на акаунт