Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 11 021
  • 158
  •   1
Отговори
# 60
  • In transit
  • Мнения: 11 906
Кубратова, бързо да се оправиш, че е неприятно така. Hug

Барбалена, Естерхази е превъзходна торта, по мое мнение. Heart Eyes

Такива гладки кремове, които стават за измазване са маслен, кремю, разбит ганаш, намелака. Сигурно има и други, аз такива ползвам.

# 61
  • Мнения: 3 451
Кубратова, бързо да се оправиш, че е неприятно така. Hug

Барбалена, Естерхази е превъзходна торта, по мое мнение. Heart Eyes

Такива гладки кремове, които стават за измазване са маслен, кремю, разбит ганаш, намелака. Сигурно има и други, аз такива ползвам.
Благодаря! Дано има оправяне, че проблемът е точно в пръстите и китката, а без тях човек е за никъде...Подцених го, когато беше време за ранна реакция. Не знам как ще си правя коледно-новогодишните торти и сладкиши, а между двата празника и синът ми има рожден ден, та обикновено всяка година имам един дълъг сладкарски период отпреди Коледа докъм 10-ти януари. Да не стане така, че ще гледам само вашите тук Simple Smile
За кремовете подкрепям. И специално вълнообразната декорация много зависи от накрайника - ако е подходящ, се получава от само себе си.  Иска се и добро периферно устройство, не като мен в момента Simple Smile

# 62
  • Мнения: 2 558
Мики, благодаря за насоките Hug Хвърлих едно око набързо. Кремю и намелака не съм ги и чувала. На български Гугъл май намира малко резултати, но след малко ще потърся по-обстойно.

Кубратова, да се оправяш до празниците ти пожелавам Hug

# 63
# 64
  • Мнения: 2 108
Момичета, помагайте,че оплесках жестоко една торта. Крема беше плануван да е маскорпоне с течен шоколад и разбита сметана. Всичко си вървеше по план гладко маскорпоне, чудесна пухкава сметана до момента в който не добавих течния шоколад ,явно нещо или той не е хубав или и аз не знам ,но се пресече целия крем. Бърках с шпатула, не би трябвало да съм пребила крема, но нямам никаква идея защо така се получи.
Ядосах се и го нашляпах вече между блатовете ,но сега седя и се чудя какво изобщо да очаквам като постои тортата и ще става ли за ядене или направо да я мятам в коша Rolling Eyes

# 65
  • In transit
  • Мнения: 11 906
В коша, чак недей...ама защо сложи сметана на крема, той се прави само от маскарпоне и течен шоколад? Да не би много да си го стоплила и да е пресякъл сметаната?
Помисли за вариант да я прехвърлиш в чаши, на порции... нещо, като шомлой галушка да се получи, например.

http://www.menumag.bg/recepta/shomloi-galushka

# 66
  • Мнения: 3 451
Момичета, помагайте,че оплесках жестоко една торта. Крема беше плануван да е маскорпоне с течен шоколад и разбита сметана. Всичко си вървеше по план гладко маскорпоне, чудесна пухкава сметана до момента в който не добавих течния шоколад ,явно нещо или той не е хубав или и аз не знам ,но се пресече целия крем. Бърках с шпатула, не би трябвало да съм пребила крема, но нямам никаква идея защо така се получи.
Ядосах се и го нашляпах вече между блатовете ,но сега седя и се чудя какво изобщо да очаквам като постои тортата и ще става ли за ядене или направо да я мятам в коша Rolling Eyes
Вероятно е от шоколада /аз отдавна не ползвам готов течен шоколад като добавка в кремове, че продават големи боклуци и с растителни масла/, но не хвърляй тортата, дори и да не се получи стягане на крема. На помощ идват тортите в купичка/чаша - приготви си някакви ядки - може и карамелизирани, озахарени плодове, натрошен шоколад, вафлени корички и подобни, натроши цялата торта, както е с крема или обери крема в купа, ако никак не е стегнал и изтича. Редувай в чаши или красиви десертни купички блат с крем и добавки на два-три пласта и декорирай отгоре с нещо подходящо.
Вече ако трябва и в тортен вид сладкиш, ще направиш нова, но поне ще оползотвориш тази.

# 67
  • Мнения: 2 108
Мики,шоколада го държах само няколко минути в топла вода за да омекне и да го разбъркам по-лесно. А що сложих и сметана, отговор нямам така ми се стори логично Grinning
Така или иначе вече е сглобена в ринга ,та може би наистина ще я сервирам с лъжица за сладолед в чаши и може би да залея с малко ганаш и крокант да замаскирам поне малко катастрофата

# 68
  • Мнения: 3 451
Мики,шоколада го държах само няколко минути в топла вода за да омекне и да го разбъркам по-лесно. А що сложих и сметана, отговор нямам така ми се стори логично Grinning
Така или иначе вече е сглобена в ринга ,та може би наистина ще я сервирам с лъжица за сладолед в чаши и може би да залея с малко ганаш и крокант да замаскирам поне малко катастрофата
Хубаво си добавила сметана - олекотила е и е направила по-въздушен крема, маскарпонето е гъсто и по-тежко самостоятелно. А беше ли вече смесила безпроблемно сметаната и маскарпонето, преди да добавиш шоколада?

# 69
  • Мнения: 2 108
Маскорпонето го разбърках със шпатула ,отделно разбих сметаната с миксера ,смесих ги двете и като сложих шоколада се пресече

# 70
  • Мнения: 3 451
Маскорпонето го разбърках със шпатула ,отделно разбих сметаната с миксера ,смесих ги двете и като сложих шоколада се пресече
Понякога при смесване на животински продукти с различна температура /а сметаната задължително е била силно охладена, за да се разбие, докато маскарпонето трябва да се отпусне на стайна температура, за да се разбърка лесно/, може да се пресекат, но в конкретния случай явно е било от шоколада и не точно самия шоколад, а разните в него добавки. Просто ми се искаше малко да задълбаем и изясним, че за всички ни е от полза всеки опит.

# 71
  • Мнения: 6 836
Може би и затопления шоколад да е дал своето за пресичането. Аз бих разбъркала първо маскарпонето с шоколада и накрая да добавя разбитата сметана, за да даде въздушност и да олекоти малко крема.

# 72
  • In transit
  • Мнения: 11 906
Кубратова, аз и бях казала за крем от маскарпоне и течен шоколад. Получава се идеална гъстота, като за крем за торта, затова я попитах за сметаната.
Нищо и в чаши ще е оригинално. Hug

Затопля се шоколадът, за да може да се спои по-добре и лесно с маскарпонето. Леона правилно го е затоплила съвсем леко, за мен сметаната е объркала нещата.

# 73
  • Мнения: 6 836
Mikkey, възможно е и сметаната да е проблема.
Аз никога не затоплям шоколада. Слагам го заедно с маскарпонето в купата и на ниска скорост с миксера ги разбивам за кратко. Не съм имала проблеми. Ползвала съм го и само така, но понякога съм добавяла и сметана. Не се е пресичал.

# 74
  • Мнения: 2 108
Аз от страх да не  пресека в миксера маскорпонето го бърках на ръка ,пък крайния резултат пак е пресечен крем. Сега я гледах, крема е стегнал  и естествено колкото и да се надявах на някакво чудо не е станал гладък ,но поне не тече Grinning Тортата ще е за домашна употреба и не гоня да е перфектна ,но много се дразня така като ми се провали нещо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт