Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

  • 18 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: X
Болят ме венците и то много, особено отдолу. Мерси за инфото, Долче! Днес ще ми донесат клеевата тинктура, нямам търпение! ☺

# 691
  • Мнения: 14 966
Нани, мм никога не е имал висока кз. По време на инфекцията беше 6, 7, след изписване от болтицата прави профил по инициатива на лл. Гликираният му беше 6, 1 😁. И това със сигурност беше от боледуването. Та при здрав човек се вдига, какво остава за нас.

# 692
  • Мнения: X
Тайс, аз също за ТМ се сетих. Ще мине и това, но в момента сезонът на болести и вируси започна е в разгара си. Мислех, че съм минала леко, а то ще ме повтори без време… 🥴

# 693
  • Мнения: 14 966
Оф, дано да грешиш💚.
Мен след ковид ме удари в ушаците, та реално ме довърши 😀.
От тогава все ми се запушва ноздрата, та футкам един схрей с морска вода от близо месец профилактично.

# 694
  • Мнения: 183
В началото на месеца и  аз минах през ковид, потвърден с тест , и все още не се чувствам напълно здрава. В края на месеца имам среща с ендокринолога за обичайният  преглед и изследвания  на 6 месеца . Притеснявам се ковид инфекцията да не се отрази на изледванията и те да не са показателни . Според вас трябва ли да изчакам повече?

# 695
  • Мнения: X
Лошото е, че удря вече къде ли не- ушаци, черва, кръвно, либидо… Аман!
mimmibo, мериш ли КЗ у дома с глюкомер. Имаш ли покачване? Аз също ту съм ОК, ту гроги. Постоянно имам активиране и деактивиране на вируса.

# 696
  • Мнения: 183
Аз бях на легло три-четири дни с температура и много болки в мускулите. Сега доста се уморявам  и все още гъгна  .Не меря КЗ , нямам глюкомер. Имам ИР и  няколко автоимунни .От година и 9 месеца съм на режим , свалени доста кг и  съответно от 6 месеца без глюкофаж.
Но за първи път боледувах от ковид и много се притеснявма да не ме върне обратно.

# 697
  • Мнения: 27 666
Mimmibo, хубаво е по възможност да се изчака поне месец след боледуване и тогава да се правят изследвания. Не можеш ли да отложиш часа малко? Иначе конкретно в твоя случай може и да няма отражения в изследванията, при всеки е различно. Мен първият ковид в края на 2020 година най-много ме "удари", поне половин година след това имах безсъние, вариране на КЗ и др.
Храната днес беше малко по-нестандартна😁- мазно кафе, две консерви люти сардини с броколи и карфиол и топъл сос от останалата водичка от зеленчуците, яйце, мас, сметана 30% (много ми хареса🥰):
Скрит текст:
Броколите и карфиолът в мас, сметана и малко вода, сол, черен пипер също много добре се получиха- сочни, крехки, запазиха си цветовете.😍 Този тип задушаване ми е любимо за зеленчуците.
 

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 19:35 от dolce miele

# 698
  • Мнения: 183
Да , ще се срещна с еднокринолога / този час съм го записала от два месеца /и ще направя по-късно изследванията, тъкмо ще коментираме дали е нужно да се изледва и нещо друго.
Днес е Световен ден за борба с остеопорозата. Правели  ли сте си скоро измерването на костната плътност?

# 699
  • Мнения: 14 966
Долче, а това яйце как го внедри, пресече ли го, или на водна баня ?

Миммбо, на твое място ще се обадя на ендото, защото имаш и др, освен ИР, за да и кажа какво е положението. Аз, ако хвърля глюкофажа веднъж, бих се стремяла да е завинаги.

# 700
  • Мнения: 183
Да и аз не искам да се връщам назад,направо изпитвам панически страх , сигурно като много от вас.Затова четенето на темата ми действа много упокояващо, че не съм сама. Е ,и научавам много неща разбира се

# 701
  • Мнения: 27 666
Тайс, правих соса /и въобще цялата храна/ като за мързеливи булки.😅 Тази седмица при мен няма сложнотии в готвенето! Извадих готовите зеленчуци от касеролата (вътре останаха само малкото подсолена вода- около 1 пръст височина- и стопената мас), дръпнах извън котлона. После добавих вътре две супени лъжици сметана 30% и едно яйце, разбърках добре с тел. След това няма водна баня, директно на котлона на ниска степен бъркам сосчето до сгъстяване- все едно правиш най-обикновен крем.😆 За по-бързо, по едно време увеличих на по-висока степен почти до завиране, като пак си разбивах с телта. Бързо стана, за минутки, тя водата от зеленчуците си беше топла. Аз в повечето случаи си спестявам водната баня.😃
Сега, сигурно бих сложила масло в соса при други обстоятелства, но имам хубава мас и тя ми беше по-наблизо. Дори аз нямаше да разбера, че вътре има мас, ако не знаех. Отделно си имаше и вкус и от карфиола и броколите- приличаше доста на карфиолен сос със сметана.🙂
Дано на никого не му се налага да започва метформин, след като веднъж вече го е спрял!

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 18:17 от dolce miele

# 702
  • Мнения: 31 955
Долче, ще си почина. Имам нужда.
Обаче от първото нещо и кръста понаболява, но не знам всъщност. Винаги от мц ме боли и кръста.
Ще видим.

Не знам как ще го правя тоз карфиолен огретен. Първа проба ще ми е. Мисля карфиола да го надробя, да сложа подправки, яйца, извара, сирене. Подправки - чер пипер, чубрица, за червения се чудя, ама що пък не. Мисля и чесън стар да сложа. Или пък кромид или праз, не знам.

Нани, каква е тази бокс тренировка, я дай линкче нещо да видим. Стяга ли ръцете и това?
И кое ти е любимото за талия? Това първото което показа ли, подобно на клек с приплъзване?

А тоя ковид може и мен да ме ударил, не знам. По-странни бяха разболяванията. Последните две.
Как па не удари в магистралата да отпуши тоя албански път.

# 703
  • Мнения: 27 666
Как па не удари в магистралата да отпуши тоя албански път.
🤣
Значи карфиола няма да го бланшираш или запичаш предварително?

# 704
  • Мнения: 31 955
О не, начупвам го на дребни парчета и да се пече колко ще. Нито ще пасирам, нито нещо друго. Бъркам всичко накуп и пъхам във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт