Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 9 799
  • 352
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 012


Бързи сиренки
250гр. брашно
300 гр. Кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
300 гр. Сирене
100 мл. Олио
50 гр. Масло

Смесваме продуктите в голям съд и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. С голяма лъжица оформяме сиренките и когато сме разпределили цялата смес , слагаме по кубче масло Президент по средата на всяка сиренка.

# 46
  • плевен
  • Мнения: 454
МЪФИНИ С ЯБЪЛКА И БАНАН

Чаена чаша 250 мл
4 яйца,
1 1/2чаена чаша захар,
1/2чаена чаша олио+1/2чаена чаша вода,
1-2 банана,
1 ябълка,
1 чаена лъжица канела,
1 ванилия,
2чаени чаши брашно (пресято),
1 бакпулвер,
1 супена лъжица какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа разбъркайте яйцата, захарта и олиото с водата до сняг. Нарежете банана на малки парченца, настържете ябълката и смесете с бананите. Добавяте към сместа. Разбъркайте и прибавете канелата, ванилията, брашното и бакпулвера. Отново разбъркайте до хомогенна смес с миксер продължително 3-4 минути без да спирате. В подходяща купичка малка част от готовата смес объркайте с една супена лъжица какао. Разсипете жълтата смес в хартиени формички за кексчета като ги напълните 2/3 от обема им, а отгоре изсипете по една, две супени лъжици от какаовата смес. Изпечете ги за 20 мин. в предварително загрята на 200* фурна. Проверявате дали са изпечени като го боцнете с клечка за зъби - ако излезе суха мъфините са готови.

# 47
  • Мнения: 544
Любимите ни макарони на фурна - бързо, лесно, вкусно и евтино:

Необходими съставки:
•  макарони
500 грама
(1 пакет)
•  яйца
4 броя
•  краве масло
75 грама
 (½ малко пакетче Президент)
•  ванилии
1-2 броя
•  прясно мляко
1 литър
•  сирене
1 чаена чаша
•  захар
1 чаена чаша
1.   Първата стъпка от рецептата за макарони на фурна е сваряването на макароните. Варите ги по инструкциите на пакета, като внимавате да не се преварят, защото след варенето ще бъдат подложени на допълнителна топлинна обработка. След като макароните са сварени ги отцеждате добре от водата.
2.   В купа разбивате  яйцата, прясното мляко и захарта. След това към тази смес добавяте ванилиите и натрошеното сирене. Разбърквате добре сместа.
3.   В тава изсипвате отцедените макарони, добавяте към тях яйчената смес и нарязвате маслото на малки парченца и ги разпределяте равномерно в тавата.
Печете макароните на фурна в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко порозовяване.

# 48
  • Мнения: 226
ПАМУК ПОГАЧА
продукти
1 ч.ч. (240 мл) топло прясно мляко     
1 ч.ч. (240 мл) топла вода
1 ч.ч. (240 мл) олио
2 с.л. захар 1 с.л. сол
½ пак. (20 г) прясна мая /аз сложих 1бр 7гр.-суха/
6 ч.ч. (840 г) брашно /на мен ми отиде малко повече около килограм/
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта./захарта може да намалите на 2с.л. ако не искате да ви сладни/
 Разбърква се с лъжица. Тестото се прехвърля се върху набрашнен плот. Разделя се на 2 равни части. Всяка се разточва на правоъгълен лист с размери 36 х 50 см, който трябва да се нареже на 12 еднакви триъгълни парчета. Разграфете листа на 6 равни части от двете страни и така по-лесно ще маркирате 6 ленти, които се получават. Всяка една срежете на диагонал. С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 6 см и се навиват на кифлички като се започва от широката част, а върха остава отгоре. Завитото на рула тесто се нарежда в тава намазана с олио и наръсена с брашно или с пекарска хартия.  Тавата се покрива с памучна кърпа и се оставя на топло, докато тестото втаса.. Повърхността на втасалата пита се намазва със смес от жълтък и прясно мляко. Пече се в предварително затоплена на 180°C фурна, с включени долен реотан и вентилатор. Печенето отнема около 40 минути или докато се получи приятен златист загар.

# 49
  • плевен
  • Мнения: 454
ореховки
белтъци - 3 бр.
захар - 250 г
орехи - 250 г смлени
ванилия - 2 праха
Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.
Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.
Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.
Подреждаме ореховките  в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.
Може да се слепят със мармалад или   пудинг за бисквитена торта .

# 50
  • Мнения: 2 488
Баница с праз, сирене и кашкавал

1 пакет кори за баница
3 стръка праз
200 гр. сирене
100 гр. кашкавал
100 гр. масло
чубрица
100 мл вряла вода

Празът накълцвам, без да го задушавам, директно смесвам със сиренето и настъргания кашкавал, чубрица. Всяка кора намазвам с разтопено масло, наръсвам с плънка и навивам на руло. Редят се в намаслена кръгла на спирала. Накрая се слага останалото масло на кубчета отгоре, наръсва се с врялата вода инсе поставя в загрята на 180° фурна. Става невероятно ухайна и хрупкава баница.

# 51
  • Мнения: 1 002
Напукани какаови сладки

Необходими Продукти
какао - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
ванилия - 2 пак.
яйца - 3 бр.
олио - ½ ч.ч.
бакпулвер - 2ч.л.
сол - ½ ч.л.
пудра захар - 1 ч.ч.

Брашното се пресява заедно с какаото и бакпулвера. Прибавят се солта и ванилиите.

В отделен съд се разбиват яйцата със захарта с помощта на тел или миксер. Постепенно се прибавя олиото, а след това на части се прибавят и сухите съставки.

Разбърквайте с вилица и доомесете с ръце, когато сместа стане достатъчно гъста. Целта е да се получи гладко тесто, което трябва да постои поне 1 час в хладилника.

От охладеното тесто се оформят топки с желаната от вас големина и се овалват в пудра захар. Сладките се поставят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

# 52
  • Мнения: 34
За предстоящите празници с удоволствие приготвям различни сладки-линцери,меденки,мини щолени и др.,които са любими на мен и моето семейство. В тях задължителен елемент е масло Президент. Друго ястие,което задължително  присъства  на празничната трапеза  е баница с яйца и сирене. Плънката е 4 яйца, 250 гр.  сирене, малко кашкавал,1/2 чаена чаша олио,80гр. масло,1чаена чаша газирана вода или лимонада,щипка сода бикарбонат.пече се около 30 минути  на 200 градуса.

# 53
  • Мнения: 3 391
Кифлички със сирене
брашно - 600 г
мая - 20 г
олио - 4 с.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1 ч.ч.
сирене - 200 г
сусам
Масло Президент
Маята се разтваря в 100 мл топлото прясно мляко заедно със захарта и оставяме да шупне. Добавя се олио, солта, брашното и се замесва да се получи средно меко тесто. Оставя се да втасва на топло.
През това време се приготвя плънката. Белтъците на двете яйца се разбиват с вилица и към тях се прибавя натрошеното сирене, като се оставят жълтъците за намазване на кифлите.
Тестото се дели на две части. От всяка част се разточва кръгла кора и режем на триъгълници. В широката част се поставя малко от плънката и се навиват кифлички.
Отгоре се намазват с разбитите жълтъци, поръсваме сусам и се пекат на 180 градуса до златисто. Намазваме горещите кифлички с масло Президент!
Поднасяме с айран или фреш!
Да ви е вкусно!

# 54
  • Мнения: 1 159


Още е топъл ! Ей сега го врътнах...


Необходими Продукти
яйца - 4 бр.
захар - 1.5 ч.ч.
олио - 0.5 ч.ч.
ванилия - 1 бр (1/3 ч.л.)
канела - 1 ч.л.
бакпулвер - 1 бр. (10 g)
брашно - 2 ч.ч.
ябълки - 4 бр.

Включете фурната на 200 градуса, да нагрее. Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

Отделно смесете пресятото брашно с канелата, бакпулвера и ванилията.

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. На струя към тях прибавете олиото при непрекъснато бъркане.

Добавяйте от смесените сухи съставки на етапи, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая прибавете настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поставете формата в загрятата фурна.

Печете за около 40-45 минути, до готовност, като проверите за нея с дървена клечка за зъби. Извадете формата от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади.

Извадете ябълковия кекс, като го обърнете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар. Ароматен, мек и много вкусен кекс!

# 55
  • Мнения: 39 423
Хляб без месене.
500 гр. брашно,
1/2 пакетче суха мая,
малко сол
 380 мл. хладка вода.
 Брашното, маята, солта в голяма купа. Доливам от водата и мачкам с едната ръка. Трябва да се получи нещо лепкаво, с бучки и доста воднисто. Покривам купата с фолио и го забравям за няколко часа. После обръщам тестото върху набрашнен плот и леко прегъвам, за да му придам форма. Слагам го на хартия за печене и леко го подпирам, за да почне да втаса на горе, а не на страни. През това време загрявам йенски съд заедно с капака му във фурната. Фурната на макс.
Когато загрее съдът го изваждам и слагам тестото с хартията. Покривам с капака и намалявам фурната.
Идеален е. За съжаление не го чакаме никога да изстине. Винаги изчезва още топъл.
За Бъдни вечер само му добавете паричка Wink

# 56
  • Мнения: 110
Любима питка слънце
Необходими продукти
масло - 200 гр
брашно - 1 кг
мая - 1 кубче
прясно мляко - 300 мл.
кисело мляко - 1 ч.ч.
яйца - 3 броя + 1 белтък + 1 жълтък за намазване
олио - 5 с.л.
захар - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
масло - 1 с.л. разтопено, за намазване
прясно мляко - 1 с.л. за намазване

# 57
  • София
  • Мнения: 1 365
Чийзкейк с малини
за блата:
2 пакета какаови бисквити
50 г краве масло

за крема:
2 пакетчета желатин
8 с. л. вод
150 мл прясно мляко
400 г сирене „Маскарпоне“
сокът и кората от 1/2 лимон
8 с. л. мед
6 с. л. кисело мляко
100 мл компот от малини
250 г ягоди

Бисквитите се смилат и към тях се прибавя леко разтопеното масло. Разбърква се и се изсипва в тава с подвижни стени. Оформя се като блат и се оставя в хладилник, докато направим крема.
Единият желатин се накисва във водата, загрява се леко (без да завира) и се бърка, докато се получи гладка смес. Разбива се с прясното мляко.
В друг съд се смесват маскарпонето, лимоновият сок, настърганата лимонова кора, медът и киселото мляко. Прибавя се прясното мляко с желатина и всичко се разбива с миксер. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се заглажда.
Отгоре се нареждат малините.
Вторият желатин се разтваря в компота и след като започне да се желира, се изсипва върху чийзкейка. Десертът се оставя в хладилник, да стегне.

# 58
  • Мнения: 14 804
От мен едни балеринки:

# 59
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Много лесен кекс
2 яйца,2 чаени чаши захар,2 чаени чаши кис.мляко, половин чаша олио,3 чаши брашно , ванилия на вкус.В кис.мляко се слагат 2 ч.лъжички сода бикарбонат.
По желание орехи, портокалови кори, стафиди.
Печем на 180 градуса до готовност.
Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт