За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 39 590
Това не го знаех за солта. Сложих го преди час във фризера, уви. След месец може и да го изхвърля.

# 76
  • Варна
  • Мнения: 725
  Извади го от фризера - соевият сос е достатъчно солен, остави в хладилника и утре сготви.

# 77
  • Мнения: 6 941
Някой беше написал, че откакто е пробвал да прави паниран кашкавал в кори за баница , вече все така го прави . Че е лесно. Може ли да ми обясни лесно и бързичко като за неподробни, като за мен ? Simple Smile

# 78
  • Мнения: 9 139
ето Simple Smile подробно  и нагледно има в блога  https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_6.html
и кашкавал, и сирене става така.

# 79
  • Мнения: 6 941
пеп-4o мерси. просто не съм от търпеливите и не съм по рецепти и блогове. Ако няма просто обяснение , то ще си измисля нещо. Simple Smile Видях снимката и ми се струва че се сещам.

# 80
  • Мнения: 9 139
* Кашкавалът се нарязва на плочки, с дебелина по желание (~ 1,5 см).
* Корите са срязват на 4 (или на 8, зависи колко голямо е парчето кашкавал/сирене) .
* Всяка плочка се увива в кора като пакетче.
* Яйцата се разбиват с щипка сол.
* Приготвените пакетчета се потапят в разбитите яйце, задържат се 5-6 сек.  - да се напои обилно кората и се пържат в загрятата мазнина от двете страни до зачервяване.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят от мазнината.

# 81
  • Мнения: 6 941
и аз така си го представих. не съм по спазването на инструкции и затова не чета подробности и затова ми са трудни рецептите с грамажи и бройки Simple Smile
Аз обаче смятам малко да мидфицирам и някак си или да сложа мазнима в яйцата или след като ги сложа в яйцата после да им покапна малко олио от двете страни и да ги сложа в еър крисп. Защото имам доста цупещи се на пържено . ще експериментирам и ще пиша как става ако някой се интересува.
също така както гледам снимката може би ще сложа малко мазнина и на кората отвътре, че ми се вижда суха , въпреки кашкавала.

# 82
  • Мнения: 3 577
* Кашкавалът се нарязва на плочки, с дебелина по желание (~ 1,5 см).
* Корите са срязват на 4 (или на 8, зависи колко голямо е парчето кашкавал/сирене) .
* Всяка плочка се увива в кора като пакетче.
* Яйцата се разбиват с щипка сол.
* Приготвените пакетчета се потапят в разбитите яйце, задържат се 5-6 сек.  - да се напои обилно кората и се пържат в загрятата мазнина от двете страни до зачервяване.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Правила съм от този кашкавал /краднах си го от блога Simple Smile /и се получава чудесен! Обаче все пак е хубаво и самият кашкавал да е подходящ за паниране, да е по-стегнат.
Прочее, пеп-4о, да се възползвам от случая да ти благодаря за всички рецепти, които приготвям от блога ти!
Когато ме напусне музата, влизам в него, ама се забравям с часове понякога и накрая правя аламинут Simple Smile   
Реших да го препоръчам и на сина, пък той ме изпреварил и каза, че редовно те следи.

# 83
  • Мнения: 6 941
Aламинут са ми любимите Simple Smile В смисъл аламинут занимание за мен. Иначе може да си стои в някой кукър колкото си иска. Само да не ме ангажира .
Аз също обичам да разглеждам картинки, но рецептите не мога да чета. Много са ми сложни. Отказвам се още като се опитвам да сканирам грамажите на съставките . Гледам картинките, съставките отгоре и ми хрумва някоя идея как да си го направя.

Другото, което ми хвана вниманието в последните дни беше праза с маслини и ориз Simple Smile

# 84
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
Обаче все пак е хубаво и самият кашкавал да е подходящ за паниране, да е по-стегнат.
Ако ти е много топящ се кашкавалът сложи го предварително за кратко във фризера.

# 85
  • Мнения: 3 577
Aламинут са ми любимите Simple Smile В смисъл аламинут занимание за мен. Иначе може да си стои в някой кукър колкото си иска. Само да не ме ангажира .
Аз също обичам да разглеждам картинки, но рецептите не мога да чета. Много са ми сложни. Отказвам се още като се опитвам да сканирам грамажите на съставките . Гледам картинките, съставките отгоре и ми хрумва някоя идея как да си го направя.

Другото, което ми хвана вниманието в последните дни беше праза с маслини и ориз Simple Smile
Ааа, тази манджа много я уважавам, от ученически години - търновския ми дядо я готвеше - под надзора на баба, де, той не си позволяваше импровизации Simple Smile .
Аз обичам да готвя, не ми пречат дългите манджи, нямам кукър и май не смятам да имам /освен временно при ремонта и правенето на новата кухня в селската къща/.

# 86
  • Мнения: 13 359
Обаче все пак е хубаво и самият кашкавал да е подходящ за паниране, да е по-стегнат.
Ако ти е много топящ се кашкавалът сложи го предварително за кратко във фризера.
Даже не за кратко, особено ако ще е в еърфраер а не в маслена баня. Съвсем замръзнал съм слагала, той си се затопля достатъчно докато стане хрупкава панировката.
Освен че съм правила повече паниран наведнъж и част от него ми оставаше като заготовка във фризера за друг път, само да го опаковам след замръзването и после пак вадя и направо във фраера. С едно цапане - 2 - 3 пъти да ям Grinning

# 87
  • Мнения: 3 577
Обаче все пак е хубаво и самият кашкавал да е подходящ за паниране, да е по-стегнат.
Ако ти е много топящ се кашкавалът сложи го предварително за кратко във фризера.
Даже не за кратко, особено ако ще е в еърфраер а не в маслена баня. Съвсем замръзнал съм слагала, той си се затопля достатъчно докато стане хрупкава панировката.
Освен че съм правила повече паниран наведнъж и част от него ми оставаше като заготовка във фризера за друг път, само да го опаковам след замръзването и после пак вадя и направо във фраера. С едно цапане - 2 - 3 пъти да ям Grinning
Аз винаги по-крехки продукти за паниране /кашкавал особено, картофени и други зеленчукови кюфтета и подобни/ ги замразявам къде за по-дълго, къде за по-кратко - колкото да стегнат и да се работи по-лесно.

# 88
  • София
  • Мнения: 1 447
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но някой знае ли от къде мога да намеря хубава италианска трюфел паста?

# 89
  • Мнения: 585
Здравейте , някой знае ли в кой реален магазин с продават Химикали / писалки за оцветяване на  бисквитки ?

Общи условия

Активация на акаунт