За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 046
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • In transit
  • Мнения: 11 909
Здравейте.
Дайте идея какво да сготвя с буркан свинско (консервирано месо). Не искам да е тип яхния, обаче.
С ориз, на фурна. Чудно става.

# 61
  • Мнения: 2 111
Донесоха ми  от някаква лъскава сладкарница в Одрин шоколадова баклава. Изглеждаше като тази, но тук пише ,че е с течен шоколад и локум,а в онази струва ми се нямаше и съм почти сигурна,че беше с истински шоколад, а не течен защото беше още по-тъмна, вероятно правена с черен шоколад.
 Има ли някой рецепта за такава баклава с наситен шоколадов вкус?

# 62
  • Варна
  • Мнения: 706
Доли, kошнички от пармезан( + малко кашкавал) издържат 3-4 дена в кутия/плик, аз ги увивам с тънка кърпа/тензух.
  За пълнеж -каквото ти душа иска!
  Mikkey -пардон!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 16:23 от Пеева

# 63
  • In transit
  • Мнения: 11 909
Пеева, друга градска беше с кошничките, не съм аз. Grinning

# 64
  • Мнения: 3 379
Малко спам, но днес най-накрая направих торта Капрезе на Мики.
Да ви казвам ли как ухае цялата къща?
Мики безкрайно благодаря за поредната сполучлива рецепта, направи днешния ми празник още по-хубав ♥️

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 21 702
Ауу, добре че ме подсети...
Мики, благодаря! Sparkling Heart Суровото баунти е убиец! Simple Smile

# 66
  • In transit
  • Мнения: 11 909
Момичета, сърдечно ви благодаря! Sparkling Heart Много ме зарадвахте! Ze-ze, честит празник...представям си как ухае у вас. Heart Eyes

# 67
  • Мнения: 39 503
Моля за помощ! От вчера съм измила и мариновала с подправки (соев сос и суха подправка за риба) голям шаран. Срокът му на годност е до утре. Мога ли да го замразя? И как после да го готвя- трябва да се размрази, или директно го слагам да се пече?

# 68
  • Варна
  • Мнения: 706
  Не !  Защо да го замразяваш, щом е с подправки,сол,лимон и в хладилник -да чака до утре.

# 69
  • Враца
  • Мнения: 2 305
Здравейте.
Дайте идея какво да сготвя с буркан свинско (консервирано месо). Не искам да е тип яхния, обаче.
С ориз, на фурна. Чудно става.
Вече го готвя. Благодаря! Wink

# 70
  • Мнения: 4 752
Аз го готвя също с ориз , но с повечко праз, морков и суха чушка.

# 71
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 283
Донесоха ми  от някаква лъскава сладкарница в Одрин шоколадова баклава. Изглеждаше като тази, но тук пише ,че е с течен шоколад и локум,а в онази струва ми се нямаше и съм почти сигурна,че беше с истински шоколад, а не течен защото беше още по-тъмна, вероятно правена с черен шоколад.
Просто добави какао към обикновена баклава.

# 72
  • Мнения: 39 503
  Не !  Защо да го замразяваш, щом е с подправки,сол,лимон и в хладилник -да чака до утре.
Защо да не мога да го замразя?

# 73
  • Мнения: 3 452
  Не !  Защо да го замразяваш, щом е с подправки,сол,лимон и в хладилник -да чака до утре.
Защо да не мога да го замразя?
Замразяван ли е досега, включително в магазина или беше само охладен?

# 74
  • In transit
  • Мнения: 11 909
 Не !  Защо да го замразяваш, щом е с подправки,сол,лимон и в хладилник -да чака до утре.
Защо да не мога да го замразя?
Защото има сол и подправки. Риба не се замразява със сол. Солта винаги се слага веднага преди готвене. Не предварително.

Общи условия

Активация на акаунт