Откриване на детски център

  • 2 194
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 38 499
От друга страна, това е лесен бизнес, който не изисква особена инвестиция от типа на машини или склад. Намираш помещение, може и обзаведено, малко мебели, един хладилник, тонколони, касов апарат и готово!
Първоначално почни с малко персонал и много реклама.

# 16
  • Melmak
  • Мнения: 2 990
Според мен темата не бива да те отказва, а да те насочи да планираш добре и да си готова за трудности.

# 17
  • Мнения: 58
Провала винаги е вероятен в тези неща, но това не е причина човек да се отказва.
В коя сфера сте сега, там няма ли възможност за частен бизнес?

Работя в администрацията на производствен завод.
И мисля за това, не защото искам да имам категорично свой бизнес, а защото виждам възможност, която наистина може да се разгърне в един много добър вариант. Просто наистина имаме нужда от поне още едно такова заведение, но ще чакам друг съгражданин да го направи. Simple Smile)


Според мен темата не бива да те отказва, а да те насочи да планираш добре и да си готова за трудности.
Именно, трудно бих планирала, внимавала и тн, когато наистина не знам какво да правя. Да, представям си го идеално: топло, слънчево, чисто, вкусна храна, добро обслужване, мило отношение, но нямам идея как се постига, а и не виждам много варианти да се науча преди да преминат "младите ми, активни" години:))

# 18
  • Melmak
  • Мнения: 2 990
Защо така се отказахте? Само заради тази тема ли?

# 19
  • София
  • Мнения: 38 499
Ами започни работа на такова място.
И пак повтарям - откажи се от идеята за приготвяне на храна, поне първоначално.

# 20
  • Мнения: 58
Защо така се отказахте? Само заради тази тема ли?
Защото страха ми и преди това беше в повече, а сега вече съм сигурна, че не съм готова.
Ами започни работа на такова място.
И пак повтарям - откажи се от идеята за приготвяне на храна, поне първоначално.
Не съм съгласна с дете на 6г да се прибирам в 23-00ч и да, според мен е друго, ако си е мое и тя е там, когато пожелае. Simple Smile В никакъв случай това, което е в главатъ ми, няма да се получи без кухня, макар и елементарна, не гурме.

# 21
  • София
  • Мнения: 38 499
Ами кухня означава оборудване на кухнята, готвач и непрекъснати проверки, тъй като ще храните деца.

# 22
  • Мнения: 1 574
Може да си потърсите друго семейство/човек за съдружници между познатите ви, някои с някакъв опит с частен бизнес, дори да не е точно с детски център, ресторанти, нещо друго.
Така може да намерите вариант и да не си напускате редовните работи, и за разходите съответно също ще ви е по-лесно, както и ще получите по-голяма мрежа от лични контакти,което е изключително важно в началото.
Също ще си спестите и главоболията с наети служители, които в такива микробизнесчета много рядко виждат мотивация да работят добре.

# 23
  • Мнения: 58
Ами кухня означава оборудване на кухнята, готвач и непрекъснати проверки, тъй като ще храните деца.
Помещенията, които гледам са затворени ресторанти, т.е. инсталирането на детски кът ще е голямата инвестиция.

Може да си потърсите друго семейство/човек за съдружници между познатите ви, някои с някакъв опит с частен бизнес, дори да не е точно с детски център, ресторанти, нещо друго.
Обмислях го това, но с тези, които си имаме доверие, не ми се рискуват личните отношения. Твърде близки сме, а със сигурност ще се стигне до напрежение. Останалите, по-далечни, не ми се ще да разчитам и споделям идеята си, обмисляна вече твърде дълго.

# 24
  • Мнения: 1 257
Има ли някаква възможност да се обърнете към вече съществуващ ресторант или сладкарница със собствено производство, с предложение за съвместен проект. Да използвате тяхното име, разрешително, касови апарати, счетоводство и кухня, просто като още един техен обект. Разбира се, срещу известно заплащане и съобразяване с политиката на фирмата-майка. Ползите са много, най-вече по отношение на това, че ще си спестите досадната административна част и ще получите много неща наготово. Недостатъци също има, разбира се, но винаги е по-лесно да имаш ракета-носител и да минеш по широкия път, отколкото сам да откриваш топлата вода и да проправяш пъртини. Проучете кои ресторантьори или собственици на сладкарници имат малки деца - освен като възможност за разширяване, хубаво е да ги привлечете и с личен елемент Simple Smile

# 25
  • Мнения: 1 252
Ей така да приготвяш храна не става, защото това подлежи на специолни регулации, но можеш да ползваш външни фирми и пак добре, ще печелиш.
Познавам хора в малък град, който имаха такъв  бизнес, вървеше повече от добре, но за да не затвориш след година, както при тях, трябва доста четене, бизнес план, разчети. Повече български бизнесмени, като почнеш от фризьорски салони, кафенета....си мислят, че е много уютно, но всъщност не е, защото и за това трябва профисионалист, а не обзавеждане и оборудване по аматьорски. Не стой само с идеята, гледай видеа, рови сайтове, виж кой какво предлага. Направи си една тетрадка, раздели на различи категории, услуги, храна, цени, видове партита, игри.....и всяко нещо, което ти е направило впечатление го вписвай в тази категория, така с времето ще се натрупа материал.  Лятото в градината на един ресторант присъствах, на детско парти за рожден ден, дойде фирма занимаваща се с такъв тип услуги,  забавляваше децата, ами доста посредствено с помощни материали от "Джъмбо", музика от телефона и отегчаващи игри. Гледам предавания по ТЛС ТВ, в едното отива професионалист и им помага да работят според стандартите, какво се предлага, като храна, цени, нещо, като "Кошмари в кухнята",
 и другото същото, но за хотели. Често ме изумява, как собственици на големи бизнеси за милиони, въобще не виждат проблемите и не могат да си обяснят, защо нямат клиенти.  И разликата, като дойде професионалист и се работи професионално.

# 26
  • Мнения: 58
Ей така да приготвяш храна не става, защото това подлежи на специолни регулации, но можеш да ползваш външни фирми и пак добре, ще печелиш.
Познавам хора в малък град, който имаха такъв  бизнес, вървеше повече от добре, но за да не затвориш след година, както при тях, трябва доста четене, бизнес план, разчети....
Съгласна съм..но професионалист се става с успехите и провалите, не само с четене МАЙ, не съм сигурна. Но смятам, че докато не се докоснеш до безброй различни ситуации и не се справиш или провалиш, няма как да станеш т нар професионалист.
Познатите Ви защо затвориха, след като им е вървяло повече от добре?

# 27
  • Мнения: 1 252
Имах предвид да се допита и да търси професионалисти, който да я съветват, за да работи професионално, визирах, като пример уютния интериор, едно е да го направи някой който, професионално се занимава с това, друго е сам да обзавеждаш и т.н. Да четеш, да се информираш и да ползваш консултанти, за мен е правилният път. Моите познати затвориха, защото имаха раздори помежду си, започнаха на шега, хаотично и напрежението ескалира, работа имаха много, защото конкуренцията е никаква.  Но е факт, услугата е търсена, стига да го искаш, да си отдаден и да го правиш качествено.

# 28
  • Melmak
  • Мнения: 2 990
Белушани, говориш много романтично. Според мен в идеята ти има много хляб, със сигурност и ти имаш много да учиш по темата с бизнеса и в това няма лошо.

Много бизнеси стартират от нулата, буквално на кухненската маса, както се казва. Нямам предвид за храна, а като цяло, имаш ли идея, винаги можеш да пробваш с нещо по-малко мащабно в началото.

Рокстар има много резон в думите си, защото ще храниш деца, има изисквания на властите за помещение, разрешение и тн. Родителите ми са били цял живот в хранителния бизнес, баща ми в производство като собственик на цехче. Изискванията са огромни и понякога смазващи за малкия бизнес, но това е храна и така трябва да бъде.

За това мисли в насока да започнеш с нещо по-малко и да надграждаш. Примерно мястото, обзавеждането, анимацията, украсата. А храната не мисли все още, потърси провайдъри.

Преди година бяхме на моминско парти в ресторант. Бяхме говорили да си вкараме тортата, защото беше специално декорирана за моминско парти. Бях я поръчала от сладкарница. От ресторанта искаха сертификат за произход, който се издава от сладкарницата. И са прави, защото ако има проблем, кой поема отговорността.

# 29
  • Мнения: 58
hechiera_ много ти благодаря за коментара, подейства ми добре наистина.
Нямах представа, че изискванията за заведение и заведение с детски кът са различни, т к  и в двете се хранят деца по принцип. А имайки предвид какви подобия съществуват...ще прочета наредбите определено.
За този кредит все по-често си мисля, че има хора с по 100-200 хиляди лв кредит за жилище, а аз се притеснявам за 50-60к, когато се очаква все пак възвръщане. Имаме земя и имоти, но никак не съм съгласна да се продадат за идеята ми.
Мисля го много време, сигурно ще го мисля още доста, но не знам как това мислене и ровене ще ме подготви по някакъв начин, когато тока или иначе не се сблъсквам със ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт