За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 820
  • 649
  •   2
Отговори
# 210
  • Мнения: 9 121
beauty_magnolia, виж в блога на Пепчо рецептата "Салата с орзо и пилешко". Много я харесваме вкъщи. Препоръчвам.
Съгласна Simple Smile  и тези рецепти са с орзо/ арпа фиде https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%9E%D1%80%D0%B7%D0%BE&m=1

# 211
  • In transit
  • Мнения: 11 907
Здравейте ,дайте някоя сполучлива рецепта за Свинско по ловджийски ...освен гъби и кисели краставички д-р какво се слага ?

Заповядай, свинско по ловджийски


Бюти Магнолия, ето и от мен няколко рецепти с критараки.

Ефибуш, намажи корите с масло или със смес от масло и вода, слагаш сирене за плънка и завиваш. Може да изпечеш и на тиган. Тази я правя и без яйце, става точно, като уличните банички.

# 212
  • София
  • Мнения: 4 717
Здравейте ,дайте някоя сполучлива рецепта за Свинско по ловджийски ...освен гъби и кисели краставички д-р какво се слага ?

Заповядай, свинско по ловджийски
[img width=600 height=450]//cdn.bg-mamma.com/zehl/zWnCS.j
Направих го по тази рецепта ,защото нямах време да се рова но и вашата ще я пробвам ,сега въпроса е какви подправки ще му отиват ?
https://www.mish-mash.recipes/2018/09/pork-stew.html

# 213
  • In transit
  • Мнения: 11 907
Станислава, не разбрах за рецептата на Жана от Миш-маш ли питаш или за моята. И в двете има сложени подправки, искаш нещо допълнително ли да му слагаш?

# 214
  • София
  • Мнения: 4 717
Станислава, не разбрах за рецептата на Жана от Миш-маш ли питаш или за моята. И в двете има сложени подправки, искаш нещо допълнително ли да му слагаш?
За нейната

# 215
  • In transit
  • Мнения: 11 907
Станислава, не разбрах за рецептата на Жана от Миш-маш ли питаш или за моята. И в двете има сложени подправки, искаш нещо допълнително ли да му слагаш?
За нейната
Ами то си пише - магданоз. Simple Smile

# 216
  • София
  • Мнения: 4 717
Пресолих я и едно картофче спаси положението

# 217
  • Мнения: 1 610
Здравейте, знаете ли по какъв начин да панирам калмари, така че панировката да си остава хрупкава? Овалвам ги само в царевично брашно с подправки и пържа на силен огън за кратко, хрупкави са само няколко минути и после много бързо омекват.

# 218
  • Мнения: 9 121
сложи лъжичка бакпулвер. Ако можеш, пържи ги и в царевично олио.

# 219
  • Мнения: 13 107
Аз на нещо само оваляно в брашно по принцип дори не му казвам панирано. То е толкова тънък слой че трудно да остане хрупкав, прекалено лесно омеква.
Можеш също да видиш как се приготвят зеленчуци темпура и да пробваш в такава смес да панираш. Те обикновено остават хрупкави по-дълго, мисля си че ще стане и с калмарите. Да кажа обаче че това не съм го пробвала, аз такова животно не ям и няма как да кажа от опит.

# 220
  • Варна
  • Мнения: 703
  +1 за темпура.

# 221
  • In transit
  • Мнения: 11 907
Здравейте, знаете ли по какъв начин да панирам калмари, така че панировката да си остава хрупкава? Овалвам ги само в царевично брашно с подправки и пържа на силен огън за кратко, хрупкави са само няколко минути и после много бързо омекват.
Заповядай, хрупкави калмари по гръцки. Стават чудни!

# 222
  • София
  • Мнения: 10 924
Мислите ли, че в софийските паркове е възможно да вирее див лук? Днес излязохме да се разходим и попаднахме на това растение, което страшно много прилича на него - дълги, тънки и кръгли перца с миризма на лук/чесън. Реших да изкореня няколко и видях, че има и миниатюрни луковички. Взех си малко, за да си засадя вкъщи, но не съм сигурна какво е?

# 223
  • Мнения: 52
Здравейте!! Когато се заменя бялата захар с кафява в сладкиши, същото ли количество по рецепта се слага? Вкуса променя ли се?

# 224
  • Мнения: 9 121
И текстурата може да се промени,  зависи каква е кафявата захар. Но определено трябва да сложиш повече количество , опитвай.

Общи условия

Активация на акаунт