Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 107
  • 243
  •   3
Отговори
# 120
  • Мнения: 413
VAN4ETO - голямо благодаря за разяснението. Поздрави от Австрия.
                  дано се сетиш коя съм /името ми е сменено с тези точка,
                  чертички/.  Ще я правя за службата на моя мъж и ще ми е
                  първия опит за Френската торта, стискай палци да стане.

# 121
  • Мнения: 7 091
Момичета, пак набързо наминавам, само да ви постна сайта на Слънчоглед, може да поръчвате и онлайн:
http://www.slanchogled.com/

Видях едни красиви пеперуди,едни пищови страхотни, едни весели снежни човеци, един чаровен динозавър, голяма красота създавате момичета! Не споменавам по имена, за да не пропусна някого, понеже всички сте се справили страхотно!

За еклеровата торта - аз правя с обикновени кремове за парфе или просто пудинги, слагам и плодове, блат отгоре и отдолу, посредата еклери. Винаги се получава и е вкусно.

Дестини, доколкото знам и Пепи, и Албена работят с готови блатове. Ако не е така, моля да ме извинят, просто си спомням че бяхме обсъждали. Не от обикновените дето са в кутии обаче, някакви други...Албена беше обяснявала май.. newsm78

# 122
  • Мнения: 1 965
===== Поздрави от Австрия.
                  дано се сетиш коя съм /името ми е сменено с тези точка,
                  чертички/..............
миииииииисля..... smile3506 ооооооооще малко мисля.......smile3516 продължавам да мисля...... smile3515 още един напън ще направя........... newsm61 Нищо не се сещааааааааааам smile3514
Карамелката - Мотора е просто перфектен.... Изпипан и много готин...... Поздравявам те!!!!
Милен@ - Каламитета е страхотен /нали така се наричаше нашествието на насекомоподобни/. Страхотни пеперудляци.... И тортичките са страшни. Колко са големи всъщност?
  Според мен минаваш за девойка в края на пубертета 
Моля, моля - Девойка СТАРША ВЪЗРАСТ съм аз. Ай` без обиди и намеци, ако обичаш.... Naughty
Диди - ЕЙ ГО МОЯ МЕТОД и следващите снимки - да не се луташ из папките и да се чудиш какво да търсиш...... Точно по тоя начин мисля да направя снежни човеци скоро.......  Wink

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Дестини, доколкото знам и Пепи, и Албена работят с готови блатове. Ако не е така, моля да ме извинят, просто си спомням че бяхме обсъждали. Не от обикновените дето са в кутии обаче, някакви други...Албена беше обяснявала май.. newsm78

Аааа, Тандури, не така бе душа. Само моделиращата маса ми е готова (ако имаше в БГ бели маршмелоуз всичко  по тортите щеше да ми е домашно  Wink ). А Албенка и тя бърка блатове.
Виж Ванчето не обича да пече  Mr. Green

А ти минавай по-честичко из темата, и не така набързо.

# 124
  • Мнения: 2 708
Клеърет, Благодаря ти, и на Румия и на Тандури за линка. Много интересна информация , поредната всъщност. Досега само за железарските магазини знаех, че трябва да посетя, сега и книжарниците включвам с тази цел Joy Joy Joy. Даже и от Шипка, като се тръгна към Шейново, май Кракра се водеше, също има много губави книжарници за художници и на там може да намина Wink Ейййй ма то много забавно Laughing

Милена, моля, огромна молба, да кажеш ти как си забъркваш твоя айсинг. Поне да видя като рецепта как е newsm78еееее ако не е тайна  Wink Не мога да спра да ти гледам и пеперудите и теменужките от предишната торта Laughing

# 125
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Много дълго става вече да се изброява пименно, момичета.
Крисче, душко, чак сега прочетох какви перипетии си имала с тия блатове - сега още по -ценни са ми, да знаеш! Ще се старая много...
И аз си копнах идеята със снежковците, с пеперудите / ще чакам рецепта за айсинга, че ме гризе любопитство/, абе изобщо все копирам идеи, пък като остарея ще ги реализирам май...
И моя синковец е болен, затова седейки вкъщи спретнах това за подарък на една дружка  /то иначе от къде време?/  http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#55
Оставам он лайн за още идеи, момичета!
Честито на Тандури и Ванчето - макар и виртуално, признанието си е признание!
И на Бамбинка - да е здрава и мнооого щастие да подарява с таланта си.

# 126
  • Мнения: 484
kaaramelka,казвай,няма проблеми! Peace
violetblue,патроните наистина са истински,но са стоп-патрони(могат да те наранят,но не и да те убият,такива имах под ръка  Wink)
момчешка мама,много симпатична торта,и цветовете много ми харесват!
Крисче,Бъни,Марулка,Дестини,благодаря ви!!! Hug
Милен@,пеперудките ме очароваха!!!
Ванчееее,да казвам ли защо ти благодаря-амииии защото ме снабди с шоколада,боичките,едни цветлета,каза ми как да си направя онзи крем-маргарин....да продължавам ли Hug
Медунка,много вкусно изглежда!!

Ето и разрез на тортата-http://prikachi.com/users/irinka28/33c.jpg  Много съм горда със себе си  Embarassed,на тази торта всичко и се получи добре  Grinning

# 127
  • Мнения: 1 491
Ай` без обиди и намеци, ако обичаш.... Naughty

Какви обиди  Shocked  Ти кипиш от енергия и при всички положения си в пъти по жизнена и активна от мене... ох ние старите...  Joy Joy Joy Не бих могла да издържа на твоето темпо посмъртно  Naughty

Иринче, да знаеш, че ще копна патроните, че аз наистина все съм си ги представяла по иначе...  ooooh!

medunka  браво, много ми допадна тортата   bouquet

# 128
  • Мнения: 7 091
Аааа, Тандури, не така бе душа. Само моделиращата маса ми е готова (ако имаше в БГ бели маршмелоуз всичко  по тортите щеше да ми е домашно  Wink ). А Албенка и тя бърка блатове.
Виж Ванчето не обича да пече  Mr. Green
А ти минавай по-честичко из темата, и не така набързо.

Извинявам се тогава, явно нещо не съм разбрала.   Embarassed newsm78 Може да съм се объркала, но си спомням че Албена специално нещо обясняваше за блатовете, та за това.  Peace Споделете тогава кога намирате време да ги печете, защото това е по-интересно  Laughing
Аз да наминавам, ама ме е хванала Коледна треска Simple Smile Покрай училището на дребния се носят 20 вида бисквитки, тази година още нищо не съм спретнала, ама и това ще стане Simple Smile

# 129
  • София
  • Мнения: 2 113
VAN4ETO - голямо благодаря за разяснението. Поздрави от Австрия.
                  дано се сетиш коя съм /името ми е сменено с тези точка,
                  чертички/.  Ще я правя за службата на моя мъж и ще ми е
                  първия опит за Френската торта, стискай палци да стане.

Тъкмо се чудех къде се изгуби:)))) ама защо така мина в нелегалност, с ново име и не споменаваш? всъщност, не мога сега да си възстановя стария ти ник, но мисля, че скоро друг от Виена не е писал в тази тема, така че едва ли греша в предположението си...Simple Smile))

Милена, чудесни са пеперудите, с роял айсинг ли са? Нещо като този run out, за който неотдавна се говореше тук в темата ли е, първо очертаваш контури с по-гъст такъв и след това запълваш с по-разливащ се...много е ефектно това с цветните фигури вътре в очертанията...Нямам търпение да поразкажеш за техниката и за рецептата.

Румя, може и тези дни да намина, че планирах ходене до Женския пазар, ама то оттам колку му е да отскочи човек да Слънчоглед:))) Ще докладвам обстойно, само не разбрах как тези 3-4мм ще се ползват - не е ли ужасно малко това....но нищо не пречи да огледам, само този "дивайс" като как да го нарека, за да ме упътят, че хич не ми се лута по рафтовете и етажите...

Медунка, много изискано изглежда тортата, цветята истински ли са? Карамеленото причудливо украшение в средатата придава много финес, а и на фона на тази обстановка - чудесно!


Нещо не мога да се съсредоточа...май някого изпускам...Сънчо ме зове...Лека нощ на всички и до утре:))))

# 130
  • Мнения: 285
Благодаря Ви за отзивите, Моми4ета! Не бях правила торта от доста време и ме сърбяха ръ4и4ките ве4е!Някой пита6е за крема - пудингово-маслен крем с есенция ром - доста вкусен се полу4и. а колкото до подложката Ван4е, разбирам за какво говори6 - то4но и затова краи6тата на тортата са във въздуха и леееки4ко висят въпреки многото крем. ОБА4Е......Явно сте пропуснали ВЪПРОСА ми и пак 6те нахалствам за отговор: За6то блата ми не се надигна? Правих го по рецептата на Тането,сложих вси4ко уж, ама о4аквах да бухне доста-все пак има бакпулвер вътре, а от снимката виждате колко е тънък в действителност. Споделете по коя рецепта Вие правите блатове, или пък аз съм в гре6ка newsm78

# 131
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
мом4е6ка мама, утре ще пиша за блатовете.
Тандури, успех с бисквитките. Като остана по-свободна ще обяснявам

# 132
  • Мнения: 413
Ванче, Оранжево небето - благодаря за информацията и помоща на ЛС.
Димитрина - ти ме разконспирира. Загубих се известно време, защото имах малки здр.проблеми, които се  baby_neutral отшумяват. Но пак идвам на ринга, че има един празник в неделя "николо и крампус" /нещо като господ и дявола май  newsm78/ и мъдря едни фигурки, след малко захващам да правя дявол  ooooh!...ще има снимки след два дни.
   А после ще има едно коледно парти с много български деца и там ще изненадам с една коледна торта с къщички, борчета, снежничовеци....още нямам муза, но трябва да се справя и там....та с една дума "блудния син се завръща"  Wink и се надявам да имам повече време за четене и писане.

# 133
  • Мнения: 1 550
Карамелка, страхотен мотор си изработила, сега го видях. Много достоверно Wink.

Момичета, благодаря за отзиви Hug

dimitrina73, аха, точно така се правят тези пеперуди. Постарах се да го обясня колкото може по- ясно. За тези от вас, които проявихте интерес, тук може да прочетете какво съм писала. Ако нещо не ви е ясно, питайте.
Тук и един сайт със снимки, но е на холандски. Въпреки това е нагледно. Като го отворите, горе на менюто пише Werkbeschrijvingen / How to .... , клик и по надолу са снимките.

# 134
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Момичета, много надобрявате напоследък!!!  Големи красоти и вкуснотии видях, а пеперудите са прекрасни!

Аз пак с молба идвам, но нямам време за повече. Може ли да ми кажете как да видя пак тортата, която преди време беше пуснала една майсторка - с нещо като хартия отгоре, май беше като отворена книга. Може ли линк или направо снимка. Мисля, че я няма в галерията.

Общи условия

Активация на акаунт