Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 61

  • 47 121
  • 243
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 965
Само рапортувам за вечерна проверка, че току що влязох и просто си мечтая за леглото.
Дими - проверих кувертюра, как ще го пропусна..... Има три вида. Млечен, натурален и бял. Калъпите са като конуси - по 10 кг. Как ще го разфасоваме, незнам.....Те си го произвеждат. Естествено, казаха че е страхотен. Увит е в найлони. Млечният не ми хареса на вид. Стои един зърнест. На ситни бели петънца. Като захаросан. Попитах защо, отговора беше - Такъв си е.  Rolling Eyes . Блатовете - тези от Кедър са. Този път взех от тези за торти и пасти а не за рула. Съвсем малко по-дебели са. Още нищо не мога да кажа за вкуса. Даже не съм ги разтоварила от колата. В събота ще правя торта с тях и ще докладвам. Кръглите блатове които са в офертата са същите, но изрязани в кръг. 40 бр. в кашон - Ф25. Цената е 3.30 за ванилия, 3.40 за какао. Не си заслужава според мен, да се купуват кръгли. Въпреки че ми обясниха че от един правоъгълен не стават 2 кръгли.... намерили на кой да го кажат Grinning ..... Въобще не и обяснявах какви торти се правят от остатъци или от ленти /вертикално редени/  Wink . Яйца на прах НЯМА. Има яйчен меланж. 1 кг - 7 лв. Равнява се на 100 цели яйца. Подходящ бил за сладки и бисквити. НЕ СТАВАЛ за кексове, блатове и пандишпани.
Украсите им са зле. Някакви сачми различни цветове. Но не мога да ги нарека топченца. Безформени и грозни са. Има фарситури  - разфасовки по 1.5 кг. - 3.20/кг.
Обяснявам подробно как се стига дотам: ОТ ВХОДА, СЕ ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД. В ДЪНОТО НА УЛИЦАТА САМИЯ ПЪТ ЗАВИВА НАЛЯВО. ПРЕСИЧА СЕ ГЛУХА ВЛАКОВА ЛИНИЯ. 20ТИНА МЕТРА СЛЕД ТОВА ИМА 2РА ВЛАКОВА ЛИНИЯ. СЛЕД НЕЯ, ОТЛЯВО Е ОГРАДЕНОТО ПРОСТРАНСТВО НА МИН.ВОДА ДЕВИН. ИМА МНОГО РЕКЛАМИ И ТАБЕЛИ - ТАКА ЧЕ СЕ ВИЖДА. ВЛИЗА СЕ ВЪТРЕ ПРИ ДЕВИН. ОТСРЕЩА, ЛЕКО ВДЯСНО ИМА ХАЛЕТА НА ПОВДИГНАТИ РАМПИ. НОМЕРИРАНИ СА. ТЪРСИТЕ №15. ТАМ Е. МОЖЕТЕ ДА СИ ПАРКИРАТЕ ТОЧНО ПРЕД ВРАТАТА ИМ. СЛЕД ТОВА ИЗЛИЗАЙКИ ОТ ДЕВИН, ЗАВИВАТЕ В ЛЯВО И ПРАВО НАПРЕД Е НОВИЯ ИЗХОД НА БОРСАТА. ПРЕДИ СЕ ИЗЛИЗАШЕ ПРЕЗ ВХОДА /Ама че изказване/ .
До Кадемлия не стигнах. Подпалиха ми телефоните и не ми остана време..... Любимия обеща да отиде вместо мен че съм закъсала за кутии и подложки....... Мисля, че ако някой е много на зор с белтъците, може да звънне да пита директно в магазина.
Рапорт даден! Отивам да спя, утре рано сутринта ще разгледам и изчета всичко.....

# 166
  • Мнения: 276
Привет на всички майсторки  wavey
Момичета моля за съвет! На скоро предстои хубав празник в къщи и съм решила тортата да я направя аз и искам да изглежда страхотна! Избрала съм тортата с рула на Лео но отгоре ми се иска да бъде покрита и украсена! Обаче торти съм правила доста но такива със покритие от фондан или марципан майсторски - никога а ми се ще точно такава да бъде!
Моля ви за съвет кък какво покритие да се насоча  което да подхожда на тази торта, пък и да не е трудно защото нямам опит  Blush а хич не ми се ще да се проваля! За фигурите направих тестото - Руска мастика II вид и го сложих в хладилника да стои във фолио увито. Утре ще опитам да оцветя едната част но не знам дали ще стане със степче че не мога да намеря сладкраска боя по магазините  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително за всички съвети Hug

# 167
  • Мнения: 413
Надя, завий Руската мастика не само във фолио, но и в найлонова торбичка за по-голяма сигурност /така четох в един сайт/

Е сега да ви покажа моята Френска селска торта. Такава торта ще направя отново като бебчо е поотраснал още малко и разбира и седи мирно докато мама пече блатове...и т.п.  Grinning  Отгоре за първи път правих фигурки с Руска мастика 2, единия е Николо, а другия е Крампус /дявол трябваше да стане/ такъв празник има тук в неделя. А тортата е за колегите в службата на моя съпруг, утре ще купонясват по случай този празник
 ето /моля без много критика/ Embarassed
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294885&pid=9214095

СтефиБГ - аз от два месеца пробвам, едва оня ден налучках да правя фигурки от Руска мастика 2- защото на тортеното предизвикателство фигурките на почти всички бяха от нея направени и аз сега за първи път пробвах, от Глицерина не се напуква /беше споменал някой/ ...или прави фигурки от шоколад, на студено, не в топла стая и съхранявай тестото в хладилник - вадиш правиш фигурка и веднага пак прибираш в хладилника да стяга /аз така правих едни рози/...ама съм си новак в тортоправенето

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 22:36 от :-))

# 168
  • София
  • Мнения: 1 163
Влизам набързо само да допълня информацията на Ванчето.
 Работят само през седмицата от 8-17часа, затова и не ги намерих съботата.

# 169
  • Мнения: 285
Stefibg, цялата ми торта, вкл. и цветятя - вси4ко ми е от бонбони Мар6мелоуз - само дето тука ги има чисто бели4ки и аз много им се радвам, за6тото знам 4е като се върна няма да имам под ръка бели. Много лесно се работи с тях принципно - то4но за6тото не се топят от топлината на ръцете толкова лесно като "Варната" и е еласти4но тесто - разто4ва6 си го тъни4ко и действа6! Аз засега съм работила само с "Варна" и с мар6мелоузки - разликата е невероятно голяма- мисля 4е скоро няма да забърквам марципана!

# 170
  • София
  • Мнения: 183
Мом4е6ка мама то веднага си личи, че ти е хубаво тестото. Дано да успея да намеря по магазините, че да пробвам пак, много добре изглежда. А ако направя домашни Маршмалоу и после си направя с тях тесто дали ще стане.
: -)) ще пробвам и с Руска мастика 2 дано стане.
Благодаря ви и на двете.  bouquet  bouquet  bouquet
Само да споделя, може би знаете. Ходих до една фирма на Бул. Илиянци 45 за кувертюр. Видях,че van444eto е писала и реших да ви кажа. Имаше в кофи и на капки като бонбонки. Аз си купих на капки, продават го на килограм. Към 4-5 лв струва килограма, имат натурален, млечен и бял. Много е хубав и белия е доста светъл, за разлика от бял шоколад Милка например.

# 171
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Dimi, blagodaria! Mozhe i Pinokio da e bila. Poruchka za gradskata biblioteka e Simple Smile
Drugata torta otlozhih, ne mi stigna vreme, no sum ia izmislila.

# 172
  • Мнения: 2 142
stefibgg , какво те измъчи в мойто покритие? В смисъл, ако мога да ти помогна  или поне да отговоря на въпросите ти Hug
Аааа исках да те попитам и за шоколадовите ковертюри, ти само бял ли си взе? мен ме интересува натуралния, хубав ли е?

# 173
  • Мнения: 1 965
Надя, завий Руската мастика не само във фолио, но и в найлонова торбичка за по-голяма сигурност /така четох в един сайт/

 ...или прави фигурки от шоколад, на студено, не в топла стая и съхранявай тестото в хладилник - вадиш правиш фигурка и веднага пак прибираш в хладилника да стяга /аз така правих едни рози/...
Грешка!!! Не прибирай в хладилника фигури от шоколадово тесто.  Сушат се на проветриво място. В хладилника ще се втвърдят но ще стоят влажни и няма да постигнеш желания ефект. За да станат по-добре фигурите и да не се топят и лепят по ръцете, застопори върху масата и лепи и моделирай там. Тоест, опитай се да не държиш основната фигура с едната ръка а с другата да лепиш допълнително елементи. ЕТО ТАКА и напред. Фигурите моделирай с нишесте. Там където се налага да лепиш, мазвай с четка мъничко вода.
Засега толкова.... по-късничко ще се опитам да вляза пак.

# 174
  • Мнения: 484
barcela,честит рожден ден!!!Бъди жива,здрава,много щастлива и нека всяко твое желание да се превърне в реалност!!! newsm38 newsm59

Видях и много хубави торти  Peace

# 175
  • Мнения: X
barcela, честит рожден ден и от мен!Много здраве,щастие и любов в живота!И много красиви торти!Весели празници!       bdbaloni   

# 176
  • Мнения: 1 550
barcela, честит рожден ден! Бъди здрава, много щастлива и обичана! Много сбъднати мечти! smile3510 baloni

Разгледах и последните показани торти- много нежни и хубави yes

# 177
  • Мнения: 1 491
barcela честит рожден ден  bouquet Щастие, любов, късмет и много, много здраве! Нека твоите желания са мои искрени пожелания   bouquet  bouquet  bouquet

# 178
  • Мнения: 452
irinka28 ,краси.мира ,Милен@ благодаря ви много,за мен вашите пожелания значат много.Благодаря ви,че ви има и че ми помагате да се уча на много неща от тази прекрасна тема.Незная как е при вас,но аз имах желанието за себе си да направя нещо по-така,но винаги нещо не се получава както трябва.И в крайна сметка се получи ето това:



Сега ще ме извините но ме чака торта за съпруга ми,който утре е рожденник.По-късно ще се отчета и с нея.
violetblue благодаря и на теб миличка.

# 179
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
barcela, Честит рожден ден!!!!!!

Тортата е разкошна - кажи малко повече подробности моля Praynig
Марина Хисар - много красиви торти сте направили всички  bouquet Като си помисля, че това го правят 15 годишни Shocked Кажи как беше твоето представяне? Успя ли да се класираш - тази ти торта ми харесва повече от репетицията Hug

Общи условия

Активация на акаунт