Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

  • 41 679
  • 377
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 634
Дидка на тази торта ги сложих върху фарсистура.

Може и върху шоколад.
Ани Дани,много са ти хубави тортите ,особенно ме впечатлиха обувките Hug

# 346
  • Мнения: 266
Почти нямам време да ви чета, но с голямо удоволствие влизам в тази тема само за да се наслаждавам на прекрасните ви творения и от време на време да питам за съвет за някоя торта. Някога се надявам да мога и аз да постигна поне на половина  това съвършенство. Имам доста фаворитки  тук и ви поздравявам!  bouquet
Искам да ви покажа тортата която спретнах за рождения ден на свекърва ми и да ви помоля за съвет за кошничката.
Как ги плетете тези кошнички? Като гледам на Пепи кошничките направо нямам думи, толкова са истински.
Аз тази я правих на части и отделните плетеници ги наставях направо върху тортата и не съм доволна от резултата. А и марципана нещо не ми се получи добър и се напукваше и голям зор видях, затова вързах и панделка да замаскирам положението. Сега на 12-ти пак ще има повод за торта и много ми се ще да направя хубава кошничка с цветя за да не се излагам. Ако Пепи може да се включи ще съм благодарна да ми разясни как постига този съвършен резултат. Embarassed

# 347
  • Мнения: 559
fotka -За предизвикателството имам други красоти. Stop

# 348
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Хей мацки Ели е с трето място в конкурса за чанта Simple Smile Поне така изглежда според снимката в писмото което съм получила от кейк сентрал.
Честито Ели!

# 349
  • Бургас
  • Мнения: 97
Браво Ели  smile3501 smile3501 дано спечелиш ............и да покажеш какво може една аматьорка Grinning

# 350
  • в семейството
  • Мнения: 404
Направих си регистрация, ама не знам къде да гласувам за униката на Eli_c
(Дано не е късно, че който забравя трябва #2gunfire )

# 351
  • София
  • Мнения: 2 116
Честито, Ели! Значи е възможно:) Радвам се, че този път гласувахме и се получи!!!! Освен това, този път ми харесва показаното в конкурса като цяло - добра конкуренция, добър резултат:)

Доня Коприва, пуховци са се получили добре, вече нямаш страх от моделирането, нали?

Бъхи, розите ти имат много нежни извивки. Красиви са! Пепи спомена вчера-оня ден, че отива на море, ако не отговори за кошницата, това ще да е причината, но тя и неотдавна пусна схемата за плетене...само че, нещата не опират само до схемата...трябва си и опит:) Аз това, опасявам се, още не мога да оплета:)

# 352
  • Мнения: 1 485
Браво Ели!!! smile3501 smile3501 smile3501
Ей така е като сме мафия Mr. Green Wink

# 353
  • Мнения: 1 464
Здравейте.,ТАКИВА КРАСОТИ СЪТВОРЯВАТЕ  bouquet
Аз си правя също сама тортите за празници но си знам само сметана шоколад и готови блатове Embarassedнай-много плодове в желатин да сложа.Правих тортата с рула и парфе.Това е което мога.Сега обаче искам да ми помогнете защото дъщеря ми в петък има рожден ден.ИИИпонеже са двайсетина деца и поръчах торта с понита/аз не мога да ги направя/но за тържеството с големите вкъщи иска торта с динозавър.Намерихме ето тази в нета
http://www.youtube.com/watch?v=OqzVWKJr_hI&feature=SeriesPla … =3493CAB9489502D0
кажете ми ,от какво да изпека блатовете/за пръв път ще пека/ но тя иска да я направим двете и от какво е направен крема?Може ли с фондан да се покрие,накупила съм бои,пудра захар,брашно и разни други сладкарски щуротии Crazy

# 354
  • Мнения: 225
Момичета съжалявам за спама ,но ми е много спешно.
Моля'BOBIVO1'да си изчисти съобщенията за да мога да се свържа с нея!
Пак мнооого много съжалявам.  bouquet

# 355
  • Мнения: 137
БРАВО ЕЛИ!!!!!!ЧЕСТИТО!!!!! newsm20

# 356
  • Мнения: 266
dimitrina73, благодаря! И аз тази схема гледах, ама толкова дърводелска кошница сътворих, че направо ме е срам. Mr. Green Дано някои който е правил кошничка да може да ми каже каква е цаката на плетенето.Аз нещо не разбирам как става. Направо дирекно върху тортата ли се прави? И как не се свлича докато се плете , или отделно и след това се пренася? newsm78 Дали отдолу трябва да облека тортата с чаршаф преди да оплета кошницата. Предишната направо я сложих без чаршаф отдолу, направо върху  намазан конфитюр и си залепна добре и не прозираше.  Мисля да правя шоколадова торта и да пробвам шоколадовото тесто на Ванчето за покритие и да се пробвам с него да плета  кошница. Имам време до 12-ти, дано някой да се включи за помощ. Praynig
Ели,поздравления и от мен! Дано да спечелиш!!!  newsm44

# 357
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз много се кефя на коментарите за тортата на Ели
http://www.cakecentral.com/cake-photo-1445046.html

По късно ще намина да коментирам красотите които сте сътворили че сега трябва и да поработя.

# 358
  • Мнения: 310
Браво, Ели  Hug


ЧуШлИвО ЛюТе ще ти дам рецептата, по която аз правя пандишпан.Но не мога да ти кажа каква доза трябва да направиш за тази торта.Ето я и рецептата: 4 яйца, 120гр. фина захар, 120гр. брашно, 1 ванилия, 1ч.л. бакпулвер.Първо разбиваш белтъците на твърд сняг.В отделна купа разбиваш жълтъците със захарта и ванилията.Добавяш белтъците към жълтъците и разбъркваш внимателно.След това върху тази смес пресяваш брашното заедно с бакпулвера и отново разбъркваш внимателно.Слагаш хартия за печене на дъното на разкопчаващата се форма, изливаш сместа, заглаждаш я и печеш на 200 градуса.Фурната трябва да е предварително загрята и не я отваряй през първата половина на печенето.След като извадиш готовият блат го оставяш за 10 минути да изстине и тогава вече го отделяш от формата.Блата трябва да е изстинал хубаво, за да може да се реже по-лесно, Както казах не мога да ти кажа колко дози ще ти трябват за тази торта, но колкото и да сложиш трябва да знаеш че на 1 яйце се слага 30гр. брашно и 30гр. захар.Доколкото имам спомен за торта 20 на 30см използвах 12 яйца.
А за крема - в Тортената библиотека има голям избор.Успех  Peace

Atalanta какво стана с книжките?Успя ли да ги отвориш?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 17:26 от Бобсито

# 359
  • Мнения: 1 173
Здравейте.,ТАКИВА КРАСОТИ СЪТВОРЯВАТЕ  bouquet
Аз си правя също сама тортите за празници но си знам само сметана шоколад и готови блатове Embarassedнай-много плодове в желатин да сложа.Правих тортата с рула и парфе.Това е което мога.Сега обаче искам да ми помогнете защото дъщеря ми в петък има рожден ден.ИИИпонеже са двайсетина деца и поръчах торта с понита/аз не мога да ги направя/но за тържеството с големите вкъщи иска торта с динозавър.Намерихме ето тази в нета
http://www.youtube.com/watch?v=OqzVWKJr_hI&feature=SeriesPla … =3493CAB9489502D0
кажете ми ,от какво да изпека блатовете/за пръв път ще пека/ но тя иска да я направим двете и от какво е направен крема?Може ли с фондан да се покрие,накупила съм бои,пудра захар,брашно и разни други сладкарски щуротии Crazy
На този клип ползват готовите сухи смеси на Бети Крокър за блат и предполагам готовия им бадъркрийм  Sick .  С пандишпан би могло да стане ( аз масово го ползвам ) , но не сиропирай много . Можеш  да покриеш с фондан , като под него естествено си замажи с маслен крем .
Крем въпрос на вкус - зависи какво ви се хапва  Wink
ЕлиЕдно голямо БРАВО !!!

Общи условия

Активация на акаунт