Тази вечер ви представям мусака с тиквички,любима у дома. А и това май са последните за сезона,така че им се насладихме 🍽️
Нужни са:
тиквички-4 средни/нарязани на еднакви,малки кубчета/
0.700гр. мляно месо/или хубава кайма/
1 глава лук
1 морков/настърган/
1 ч.ч ориз/може и една идея по-малко/
1 връзка копър
1 равна ч.л. червен пипер
сол
В масло и олио запържвам лука и моркова,след което добавям каймата. Слагам сол и нарязаните дръжки на копъра. Готвя докато не замирише на добре изпържено месо.Прибавям измития и отцеден ориз и червения пипер. Разбърквам докато всичко се смеси добре и готвя не повече от 3-4 мин. Добавям и останалата част от копъра,ситно нарязан.
В тавата,в която ще приготвям мусаката,слагам нарязаните на малки кубчета тиквички. Изсипвам сместа,разбърквам и доливам гореща вода. Не трябва да бъде повече от 2 ч.ч,тъй като и тиквичките пускат течност по време на печенето. Слагам на няколко места отгоре бучки масло и пека в загрята фурна на 180гр.
Моите момчета не обичат заливка и затова не правя .
Добър апетит!
Заповядайте в страничката ми: https://www.facebook.com/a.todorova75/