Рецепти за конвекционна фурна

  • 74 911
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
  • Мнения: 2 596
Дунче Hug
Ти си я написала, сега видях Hug И махнах тази която аз написах отново. Златна си да знаеш Hug

# 31
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Делта-Делта

Ориза, 250 грама жасминов- муци работата. Измивам го и го забравям за известно времИ.
Пилешки гърди- 2 пеперуди- нарязани на предпочитан от вас размер, ама да не са много големи хапки, все пак Далекоизточна кухня е.
Пресен чесън- 4 стръка, нарязан на една страна- става много красиво. Морковчета, два броя, ако искате и три да не са пък гигантски Wink тях на жулиени или със оная джаджа за картофите най добре, да ви е по лесно.
Във едно тандЖуре задушавате-до зачервяване пилешкото месце и му добавяте и соев сос мъничко. ВнимателнУ щото е солен. Аз готвя почти безсолнУ. Добавяте чесъна и морковите и още малко задушавате за да останат зеленчуците хрупкави. Добавяте и ориза, разбърквате за да стане стъклен и след това добавяте 1 кубче пилешки бульон и вода. Значи водата аз на око я меря, трябва да внимавате да не стане разкашкан ориза, защото тая кухня не търпи такъв ориз.И веднага изключвате котлоня. Добавяте къри, куркума и малко черен пипер. По това време, ориза малко е поел от водата. Това нЯщУ, го слагате във една тавичка и със тавичката във Оптимумчето за 8 мин. След това поръсвате със зелената част на още един стрък чесън и леко разбърквате заради чесънО. Още 5 мин, и сте готови. Капака не го махате а оставяте това чудУ на чудесата да се задуши
Правя го вече два пъти и стана страхотно. Пиша едва сега, за да видя дали и втория път ще стане същата вкусотия.
Обикновенно Далекоизточната кухня само се пържи, но това го задуших първо и след това скоооок във НЛТ-у

# 32
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепти на малката Иви

Сега да разкажа снощи какви ги сътворих Smile Взех един пакет макарони, сирене,кашкавал, топено сирене, и от пушеното топено сирене и прясно мляко, черен пипер и пресен чесън. Сварих мАкаронкитЕееЕ, запържих чесънЕтоО и към него прибавих ситно нарязаните видове сиренца, с непрекъснато бъркане ги направих на сос и към него за да е хомогенен добавих 1/2 ч.ч. пряно мляко. Сложих сварените макарони към сос-а, и след това изсипах сместа в тавичка и директно в НЛО-то... за 10 мин. на 200 С при сервирането нарязах в една чинийка един домат с магданоз, копърец и босилек, подправени със сол и зехтин....вкусно и изядено за секунди.....

# 33
  • Мнения: 210
Eхеееееее, браво dunia53 smile3525 smile3501 , такава активност не съм и сънувала. Вярвам, че трудът ти ще бъде оценен от много хора. Като ми остане повечко време ще се включа и аз, обещавам.

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 22:23 от dolly_holly

# 34
  • Мнения: 0
Браво момичетаааааааааааааа , супер сте се сетили за страница с рецептите  smile3501 newsm51 за мен е чест и удоволствие да съм част от компанията :*

# 35
  • Мнения: 42
Пълнени патладжани


Продукти 
400 гр  патладжани
200 гр  домати
500 гр  кайма
50 гр  лук кромид стар
100 мл  олио
1 ч.л.  сол
1/2 вр.  магданоз пресен




Приготвяне
1.Срежете патладжаните на две по дължина
2.Издълбайте вътрешността им с лъжица
3.Запържете лука в олиото, прибавете вътрешността, каймата и подправките (черен пипер и чубрица)
4.С готовата смес напълнете патладжаните и ги наредете в тава
5.Около тях сипете настърганите на ренде домати
6.Запечете във фурната
7.Украсете с магданоз и поднесете с кисело мляко.


Време за приготвяне  45 минути

# 36
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Пица на Dafi-to

 В леко "мазната" алуминиева тавичка нареждам 2 бр. точени кори (от магазина) , леко намазнявам, после още 2 и пак леко намазнявам и завършвам с последни 2 и пак съвсем малко мазнина ( използвам зехтин). Прегъвам крайчетата на корите навътре и... на 230 градуса за 5, 6 мин. корите да се зачервят, после обръщам и запичам дъното на пицата за 3, 4 мин. Разбивам 5 яйца, обелвам един домат и го нарязвам на ситно, прибавям сирене, риган, ч. пипер, подправки на вкус. Разбърквам всичко и го изливам във формата от кори, нареждам маслинки и запичам. Малко преди да се опече настъргвам кашкавал.  Става и със салам, шунка и каквото ви дойде на ум . Много лека и много хрупкава,

# 37
  • Мнения: 0
Пълнени тиквички със сирене и яйца
Необходими продукти: тиквички, олио, лук,чесън,копър,магданоз,яйца,сирене, прясно мляко, брашно,сол, вълшебен вкус,кашкавал и домати.
Начин на приготвяне: Тиквичките се обелват, издълбават във вид на лодки и се слагат с дъното нагоре, за да се запекат, на високата скара за 15 мин. на 250 С. В тиган се запържва лукът,чесънът и вътрешността на тиквичките нарязани на ситно, докато водата се изпари,подправя се със сол и вълшебен вкус. В купа се разбърква прясното мляко, брашното, яйцата, сиренето, копърът и магданозът. Изтиналата смес от тиквичките се прибавя към яйчената и с тях се пълнят лодките. Така се допичат на високата скара, на 225 С за 10 мин. След това върху тях се подреждат кръгчета домати за още 5 мин., а като пиниз се слага кашкавал и се допича до готовност. Simple Smile При сервирането се поднася сос със от кисело мляко, копър и чесън! Бон апети   chef  Hug

# 38
  • Мнения: 0
Какво спретнах вчера
Закуска
"Пържени" яйца на очи: В тефлонова тавичка сложих 4 бр. яйца, и ги поръсих със сол и черен пипер.Без мазнина... на горната скара за 15 мин. на 225 С. Станаха много добре, обвиха се...след като ги поднесох в чиния добавих смес от топено сиренце, копър и маганоз.
Обяд: Пилешки шницели по виенски: Необходими продукти:
Пилшки гърди, яйца, брашно, галета, сол, черен пипер, вълшебен вкус, бяло вино.
Начин на приготвяне: Предварително за около 1 час мариновах гърдите с: бяло вино, сол, черен пипер и вълшебен вкус. След това под найлон го направих на пържолки. Готовото филе започнах да потапям 1-во в брашното, след това яйцето и галетата. Може да се направи и 2-на панировка, като се върне пак в яйцето и след това в галетата. Поставих шницелите в много леко намазнена тавичка, която сложих на горната скара на 250 С. за 30 мин. като на 15 мин. ги обърнах. А преди тази вкусотия се пържеше на фритюрник....  Sick Поднася се с лимон и салатка.
Сега е ред на десерта Simple Smile Мъфини с шоколад. Продуктите са: прясно мляко, 3 яйца, брашно, ванилия, бакпулвер,захар,олио и шоколад. Хубаво е продуктите да са със стайна температура. Брашното се пресява заено с бакпулвера,.Яйцата и захарта се бият докато се получи светло жълт цвят. Към тях се прибавя олиото на тънка струйка при непрекъснато бъркане.Следва млкото и ванилията. Лъжица по лъжица се слага и брашното, тестото е като гъста боза. Шоколадът се реже на много ситни купчета и със шпатула се слага към тестото, за да не се намали обемът му. 2/3 от него се слага във формички за мъфини. След това в тенжерето на долната скара за 10 мин. на 225 С. Това е от мен Simple Smile Вкусен ден.

# 39
  • Мнения: 0
След като изплагиатствах от тук и там, да ви кажа и аз какво измайсторих снощи:
Нарязах пангасиус на парчета, поръсих го с подправка за риба, лимонов сок и хубаво го объркоцах . Между две парчета риба сложих кръгче пушено сирене и парченце кашкавал. Това нещо го увих в домакинско фолио като бонбон. Та наредих "бонбоните" върху горната скара и ги врътнах на 250С за 20 минути. Станаха муци.

# 40
  • Мнения: 2 171
Записвам се в темата с моята рецепта за тилапия Simple Smile

Осолените филенца се заливат със сок от 1 портокал и 1 лимон. Поръсват се с 1 супена лъжица настъргана кора от лимон и 1 суп. лъжица кора от портокал. Слагат се на намазана със зехтин тавичка на долна скара и се пекат на ниски градуси около 25-30 минути.

# 41
  • Мнения: 903
Пилешки парти бутчета с доматен сос

10 парти бутчета/овкусени/
2с.л. олио
2 - 3 настъргани домати
1ч.л. червен пипер
1 к. л. черен пипер
1 к.л. чесън на прах
1 с. л. брашно
 
Бутчетата се нареждат в тефлоновата тава и се омазват с олиото и така се пекат по 15мин от всяка страна до зачервяване. През това време се стържат доматите и се смесват с подправките и брашното. Когато бутчетата са готови се вадят и в същата тавичка се излива доматената смес и се оставя за 5-10мин. да се сгъсти. Всичко готвя на 250 С.

# 42
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
ХЛЕБЧЕТАТА НА ВАЛЕРИЯ

250гр брашно
1ч.л сол
1/2 пакет суха мая
1 суп. л. масло
1 суп. л. кисело мляко
1 яйце
160мл прясно мляко

Това всичкото, бъркаш, месиш както дойде аз тази чест я преотстъпвам на машината, след това си разточвам малко тесто за една питка, слагам в намаслена тавичка на долната скара поръсена с кашкавал, чесън и масло, аз сложих сушен, но с пресен би станало най-добре на 180 гр за 15 мин.
Утре ще си взема скилидки чесън и ще сложа тестото само като ще следя като хване коричка ще го извадя да го натрия с чесъна, ще добавя кашкавала и маслото и ще допека, мисля че ще стане по-добре, ще споделя

# 43
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Крем пита на Слава1 пакет домашна юфка
6 яйца
1ч.ч. захар и отделно 250 гр. захар
1 ч.ч. брашно
1л. прясно мляко
2 пак. масло
2 ванилии
1ч.ч. орехи ( натрошени или смляни)
Юфката се изсипва в тава и се слага едното пакетче масло . Запича се във фурната .
Разбиват се 6 жълтъка 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно с 1л. прясно мляко се вари на водна баня до сгъстяване ( ако стане на бучки се прибавят 1-2 лъжици вряла вода и с миксера се разбива) .Като поизтине се слагат 2 ванилии и другото пакетче масло и хубаво се разбива. Изсипва се върху корите ( по желание може малко от корите да се отделат и да се начупат върху крема) , поръсват се и орехите. Разбиват се белтъците с 250гр. захар да станат на сняг и се намазва отгоре . Суши се на 100 градуса 2 часа , да стане като целувка.
Най-вкусна е на следващия ден.

# 44
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Сладкишът на Мамамия

200 г брашно
1 /2 с.л. какао
50 г захар
1/2 ч.л.
канела
Всичко това без захарта се пресява, разбъркват се хубаво съставките на сухо.
250 г кисело мляко
1/2 ч.л сода за хляб
1 к.ч. олио
Мокрите съставки разбити добре се прибавят към сухата смес и се слагат да се пекат20 мин на горна скара , първите 10 мин на 200С а вторите на 175 С. когато блата изстине се залива със сироп.
Сироп: 120 г заха + 250 г вода ври 5 мин. Изстиналият блат се залива със сиропа.
Важно! ако блата поеме целия сироп, значи сладкишът е станал супер и няма да е глетав.
Крем:
1 к.ч. захар се слага да се карамелизира
разбиват се2 жълтъка с малко пудра захар на твърд сняг към белтъците при непрекъснато бъркане се прибавя горещия карамел.
Сладкиша се намазва с готовия крем и се украсява по желание .С кокосови стърготини, малко нес кафе на гранули или шоколадови пръчици. Добър апетит Да ви е сладко!.

Общи условия

Активация на акаунт