любимото тефтерче на мамамия

  • 6 207
  • 20
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0

 cookЗДРАВЕЙТЕ ОТДАВНА ПОСЕЩАВАМ ТОЗИ ФОРУМ И ИЗПОЛЗВАМ ИДЕИ И РЕЦЕПТИ ОТ ВСИЧКИ ВАС. ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ КУХНЯТА Е МЯСТОТО КЪДЕТО СЕ ЧУВСТВАМ В СВОИ ВОДИ. ОТ ГОДИНИ СЪБИРАМ РЕЦЕПТИ ОТ ПРИЯТЕЛИ И РОДНИНИ, КУПИВАМ ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ ИМА МНОГО НЕЩА КОИТО СЪМ ИЗПРОБВАЛА, НО НИКОГА НЕ СЪМ СЕ СЕТИЛА ДА СНИМАМ. ЗАТОВА СЕГА ЩЕ НАПИША ЧАСТ ОТ РЕЦЕПТИТЕ КОИТО СЪМ ПРАВИЛА МНОГО ПЪТИ И СА СЕ ХАРЕСАЛИ:

                  ВИЕНСКИ ЯГОДОВ СЛАДКИШ

  Това ми е любима рецепта не само за лятото! Flowers Sunflower
 
  Смесват се:
  100 г масло или маргарин
  100 г захар
  2 яйца
  2-3 с.л. прясно мляко
  200 г брашно
  1/2 пак. бакпулвер :  1 ванилия
   Пече се в намазнена форма за торта. След като изстине, отгоре се нареждат 1/ 2 кг. ягоди на половинки(МОЖЕ И ДР ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ, ВИШНИ, МАЛИНИ И ДР.)
   Прави се смес от:
   250 г ягодов сок
   100 г захар
   1 л. желатин, който предварително е разтворен във вода. След, като се сгъсти се изспва върху ягодите. Като изстине се изважда от формата за торта и се украсява със сметана.
   Сладкиш, който аз лично много харесвам, като се има в предвид, че не съм по сладкото. Simple Smile Flowers Rose : :

# 1
  • Мнения: 0
 
 cook
КАРТОФЕНА ПИЦА 
1 кг. полусварени картофи се настъргват и се запържват леко в 50 г. масло.
 След това се изсипват в тавичка, в която ще се приготвя пицата, оформя се като тесто. Отгоре се изсипва: 150 г настъргано сирене, 6-7 разбити яйца, сол, черен пипер. Добавят се домати, 50 г настърган кашкавал, 50 г. масло и малко колбас и се пече.

# 2
  • Мнения: 0

 cookДЯВОЛСКИ ДЕСЕРТ

 Продкти:
 100 г. натурален шоколад
  60 г. захар
  150 г. пр. мляко
  1 жълтък
  3 белтъка
  още 50 г захар
  100 г масло
  2 ванилии
  още 80 г захар
  2 жълтъка
  0,5 ч.ч. мбяко
  щипка сол
  200 г брашно
  1 бакпулвер
  1 разбита сметана
  0,50 г пудра захар
  2 с.л. какао
  2 с.л. настърган шоколад
  Тортена форма се намаслява и се посипва с брашно. Фурната се затопля добре до 180С Натуралният шоколад се разтопява, 60 г захар, 150 г мляко и един жълтък се разбиват. Трите белтъка и 50 г захар се разбиват на сняг. Маслото с ванилията и пудрата захарсе разбиват на пяна, прибавят се 2 жълтъка и 1/2 ч.ч. мляко, солта, брашното и бакпулвера. Към тази смес се прибавят белтъците на сняг и шоколадовата смес, тестотот се изсипва във форма и се пече 40 мин. Изпечената торта се оставя да изстине. Сметаната и 80 г захар се разбиват на сняг и се прибавя какаото. Тортата се разрязва и намазва с крема. Слепва се и се украсява с крема и настърган шоколад.

# 3
  • Мнения: 0
 
 cook   РОГЧЕТА
Продукти:
2,5- 3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
10 г мая (суха)
сол
2яйца
сирене или извара
50-60 г масло(маргарин)
От брашното, разтопеното масло, яйцата, разбитата в топло мляко мая, се омесма средно меко тесто, което се оставя да втаса на топло. Разточва се кора с дебелина 1 см. нарязва се на квадрати. Слага се плънка от сирене, завиват се, притискат се в краищата, (да се слепят) намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.

# 4
  • Мнения: 0

 cook ПРЕДЯСТИЕ "АНАНАС"
200 г сирене
125 г омекнало но не разтопено масло
2-3 скилидки чесън
100 г фъстъци
магданоз
Сиренето се намачква добре, разбива се добре с маслото и счуканият чесън. Оформя се в чинията, като половинка ананас. Отгоре се нареждат плътно едно до друго обелените фъстъци(половинки или цели). В горния край на "Ананаса" се забождат няколко клонки магданоз. Слага се за 30 мин. в хладилника.

# 5
  • Мнения: 0

 cookСЛАДКИ "Сърца"
Продукти:
250 г. брашно
1 щипка сол
1 п. ванилия
1 яйце
150 г. масло

За пълнежа:
100 г. мармалад
За украса 50 г. орехи на половинки
100 г шоколад
Продуктите се омесват и поставят в тава застлана с хартия за печене, пекат се в умерена фурна до приятен розов цвят. Сладките се слепват 2 по 2 с мармалад по желание. Шоколада се разтопява и лицевата страна се топва във разтопения шоколад в/у него се поставя 1/2 обелен орех. Сладките са от немско списание, една приятелка ми ги е превеждала.

# 6
  • Мнения: 0

 cookТОРТА "ЛУЧАНО"
 4 белтъка се разбиват на твърд сняг с щипка сол, 1 к. ч. захар на стуя и се бърка. Един по един се прибавят4 жълтъка и 1 к.ч. брашно, като на върха на ножа се слага малко сода. Пече се в затоплена фурна.  Формата в която се пече е малка. Разрязва се на две и се пълни със сметана.Аз използвам сметана на д-р Йоткер отгоре се украсява с плодове според сезона и вкуса на всеки.  Става много лека и приятна. Блата може да се използва и за други торти. Много е сполучлив.

# 7
  • Мнения: 0
[
 :cook3:color=red] Милинки "Миньончета[/color]"
продукти:
1 коф. кисело мляко
3 яйца
мая колкото кибритена кутийка
,1 с.л. сол
1с.л. захар
брашно около килограм
1 п. масло
В кладенче, направено от брашното  се слагат , киселото мляко, 3 те яйца, разбити на пяна съсс солта, маята разтворена схладка вода и захарта.
Приготвеното тесто се оставя да втаса. Когато е готово с намазнени ръце се късат малки топчета с големината на орех. Оформят се топчета и се нареждат една до друга в обилно намазнена  с мазнина тавичка. Втасват още веднъж. Преди да се сложат във фурната се поръсват със сол и се мажат кашичка от препржено масло и брашно.

# 8
  • Мнения: 0

 cook  моята рецепта за пица
продукти:
350 г брашно
200 мл прясно мляко
 мая колкото орех
 150 г салам
 150 г лютеница или кетчуп
 10 г сирене
 20 г кашкавал
 чубрица, бучка масло
 Отбрашното, млякото и маята се замесва тесто. Разстила се в намаслена тава. Отгоре се намазва лютеница,слага се нарязаният салами няколко парченца масло. Настърганото сирене и кашкавал. Накрая се поръсва с чубрица. Пече се в умерена фурна.

# 9
  • Мнения: 0
   cook ПИТКА ЦВЕТЕ

# 10
  • Мнения: 0
  :
         cook ПИТКА ЦВЕТЕ

ПРОДУКТИ:
брашно 1 кг.
1 с.л. сол
1 щипка сода за хляб
1 мая колкото кибритена кутийка
1 винена чаша прясно мляко или кисело
1 лимонада
1 с.л. олио
1 с.л. захар
От всичките продукти се замесва тесто. Втасва, а след това се разточва на кора, която се разрязва на 8 еднакви триъгълника. Всеки триъгълник се маже с масло и навива като кифла от широката част към върха. Всяка кифла се разрязва на две половини. В намазнена тава се нареждат в два кръга парчетата, така че по-широкият крайна всяко парче опира в/у тавата, а върхът е във височина.Върховете на големия кръг, които са наредени в самия край на тавата  с ръка леко се накланят към ръба на тавата. Вторият кръг се оформя в средата на тавата, там върховете стърчат във височина. Отново втасва 15 мин. и се пече в по-слаба фурна,за да не се препекът много върховете на цветето( Изпечена, леко се навлажнява и покрива с кърпа, за да се задуши. Става много вкусна!

# 11
  • Мнения: 0
Предлагам една рецепта за салата, която съм си измислила и синът ми много я харесва, затова ще и сложа име:
 cookСАЛАТА РОСИ
 4-5 яйца
 150 г сирене
 1 кут. майонеза
 Начин на приготвяне: Яйцата се варяват до твърдост, настъргват се на ситно ренде сиренето също се настъргва или намачква в зависимост от твърдината му, накрая се прибавя майонезата и черен пипер по желани. Обърква се добре, ако има нужда се прибавя сол. Става много приятна за мезе. Може да се използва и са сандвичи.

# 12
  • Мнения: 0
   cook  ПРАЗНИЧНА ПИТКА
Продукти:  за тестото
4 яйца
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 кг. брашно
мая колкото кибритена кутийка
100 г кашкавал или сирене
100 г смлени орехи
150г масло
1 с.л. прясно мляко
мак или сусам
маята се разтваря в 250 мл. топла вода .От първите 5 продукта се замесва меко тесто Сложете го в по-дълбок затоплен съд, за да втаса по-бързо тестото около 20-30 мин. След това се размесва и разделя на три топки. Всяка се разточва намазва се с масло поръсва се с кашкавал и смлени орехи и се навива на руло.Трите рула се сплитат на плитка, като козунак. Поставете питката в предварително намазана с олио тава и поръсена с царевично брашно и я оставете да втаса. Намажете питката със смес от млякото и жълтъка и поръсете с мак или сусам.  Пече се в умерена фурна. Peace

# 13
  • Мнения: 0
   cookДОМАШНА ТОРТА "КАМЕЛИЯ"
продукти за блатовете
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч олио 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
27 с.л. брашно
Всичко се смесва да стане на гладка каша  разделя се на три в едната се слага 1 с.л. какао.
Печем в предварително загрята фурна до готовност на блатовете.
:КРЕМ
1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар
6 с.л. брашно
млякото сас захрта се затоплят.Яйцата се разбиват и към тях прибавяме брашното да стане на кашичка може да сложим и малко студено прясно мляко. към млякото и захарта прибавяме яйчената каша и бъркаме докато се сгъсти крема по желание прибавяме ванилия.
Тортата се съединява, като между блатовете мажем с крем. Най-отгоре и отстрани също мажем с крем украсяваме с едро счукани орехи. Тортата е много вкусна опитайте Party

# 14
  • Мнения: 0
  cookБЯЛА ПАНИРАНА РИБА[/color
 ПРОДУКТИ:
1 голяма бяла риба може и готово филе
200мл. бяло вино(бира) брашно 2яйца индийско орехче черен пиперр сол
Почистете рибата от костите и кожата и я нарежете на парчета поръсете със сол смлян черен пипер и настъргано индийско орехче. Пригответе гъста каша  от брашното жълтъците виното(бирата) и накрая прибовете разбитите на сняг белтъци. Оваляйте всяко парче в кашата и пържете в сгорещено олио до зачервяване. Поднесете със салата според сезона и пържени картофи.

Общи условия

Активация на акаунт