любимото тефтерче на мамамия

  • 6 203
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 0
   cookХАЙВЕР ОТ КАРТОФИ
 ПРОДУКТИ:
500 г картофи
1 яйце
1 малка глава лук
олио
лимонов сок
черен пипер
маслини
магданоз
Сварете картофите обелете ги и още топли ги стрийте  прибавете вареният и стрит яйчен жълтък, настърганият лук, нарязаният на ситно магданоз, поръсете с олио, черен пипер и посолете, подкиселете с лимоновия сок.Разбъркайте да стане гладка маса. Поднесете в подходяща чиния, а отстрани украсете с маслини, може да се използва и белтъка от яйцето нарязан на ивички.
 

# 16
  • Мнения: 0
        КЕКС С ПЕШЕНО ПИЛЕ

# 17
  • Мнения: 0
 cook  КЕКС С ПУШЕНО ПИЛЕ
   рецептата е от кулинарен журнал
100г настърган кашкавал
1 бр. пушени пилешки гърди
200 г брашно
1ч.л. бакпулвер
3 яйца
120 нл. прясно мляко
100 мл. зехтин
1 ч.л. къри
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
черен пипер
Кашкавалът се настъргва, пилешкото месо се нарязва на кубчета.
Брашното, бакпулверът и яйцата се разбъркват. Постепенно се прибавят хладното прясно мляко и зехтинът. Прибавят се пилешките гърди, кашкавалът, кърито, наситненият магданоз, сол и черен пипер.
Готовото тесто се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно продълговата кексова форма. Пече се около 45 мин. в предварително загрята до 180С фурна.

# 18
  • Мнения: 0
        cook   СЛАДКИ С ПАРЧЕНЦА ШОКОЛАД
Продукти: за 40 порции
110 г масло
100 г крема сирене
250 г захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 яйце
1 ванилия
300 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
150 г шоколад
40г орехови ядки (може и други)
Омекналото масло и крема сиренето се разбиват до хомогенна смес. Прибавят се захарта и портокаловата кора и разбиването продължава, докато сместа побелее и стане пухкава. Добавят се яйцето и ванилията и отново се  разбърква добре. Брашното се пресява с бакпулвера, содата и солта и на порции се сипва в крема със сиренето. Щом брашното се поеме напълно, се прибавят натрошеният на малки парченца шоколад и добре счуканите орехови ядки. Сместа се разбърква и се слага в хладилник за 30 мин. В тава застлана с хартия за печене,на разстояние се сипва по 1 с.л. от сместа. Сладките се пекат за 15 мин. или докато се зачервят в предварително загрята слаба фурна. Сладките стават много хубави , но не помня от къде съм взела рецептата.

# 19
  • Мнения: 0

     cook  СЛАДКИШ "НАПОЛЕОН "
рецептата е от"Кулинарен журнал[/color]"
Продукти:
1 опаковка готови кори
маргарин
За крема:
500 мл. прясно мляко
200 г захар
3 яйца
70 г нишесте
2 ванилии
Млякото се поставя на котлона да заври. Жълтъците и захарта се разбиват добр, прибавя се врящото мляко, като се бърка енергично с тел и миксер. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя към врящия крем, като се оставя да ври на тих огън за около 5-6 мин. през което време се бърка непрекъснато. След това се сваля от котлона и се прибавя ванилията. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към охладения крем. Корите се нареждат по три, като всяка се намазва с маргарин. Всяка тройка се запича отделно във фурната, докато стане леко златиста. Изваждат се и се охлаждат. Натрошените кори се отделят за украса. В съда за сервиране се поставя първата тройка кори, намазват се обилно с крем, следва втората кора, отгоре крем и т.н. Редуването продължава до изчерпването на продуктите. Отгоре се поръсват натрошените кори, отделени за украса. Преди консумация сладкишът трябва да престои няколко часа, за да поемат корите от крема.
 Сладкиша е много хубав, но според мен трябва да се увеличи млякото за крема, защото става много сладък.

# 20
  • Мнения: 0
 Copilul de Aur & Laura Vass - Cine e inima mea Copilul de Aur & Laura Vass - Cine e inima mea Copilul de Aur & Laura Vass - Cine e inima mea Copilul de Aur & Laura Vass

Общи условия

Активация на акаунт