"Черешката на тортата" - 2 сезон - 3

  • 78 398
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Мнения: X
искам да попитам, как е правилно да се приготви шпиковано месо, за да не се получи сухо и твърдо като  на Иван? За какво беше тая тенджера под налягане, задължително ли е да се вари месото в такава с вино?

# 1 081
  • Мнения: 5 228
За салата на Цезар, за мен най-добрата рецепта е тази: http://www.kulinarno-joana.com/2010/02/caesar-salad/ (мног е интересен линкът към извадката на Джулия Чайлд по темата)

# 1 082
  • Мнения: 4 300
За салата на Цезар, за мен най-добрата рецепта е тази: http://www.kulinarno-joana.com/2010/02/caesar-salad/ (мног е интересен линкът към извадката на Джулия Чайлд по темата)
Да, ама пък Йоана е дала съвсем различна рецепта от тази, описана от Дж.Чайлд и цитирана в блога Simple Smile
Айсберг вместо маруля, горчица, аншоа..и дори се възмущава на марулята- "Е това вече не бих нарекла Цезар"  Thinking

# 1 083
  • Мнения: 2 199
Видях, че сте пуснали линк към тема с десерта на Иван, но той го направи в чаши, а в темата пише, че сместа от бисквити и масло се запича и имам два въпроса:
- Може ли да се направи като торта без да се запича?
- Как точно слагате в чашите сместа (ако може обяснено като са супер супер лаик в кухнята)
Благодаря.
Иначе аз отскоро попаднах на това предаване (мразя да готвя), но много ми харесва как е направено, а и е весело, та се вдъхнових  Mr. Green

# 1 084
  • Мнения: 5 228
Да, ама пък Йоана е дала съвсем различна рецепта от тази, описана от Дж.Чайлд и цитирана в блога Simple Smile
Айсберг вместо маруля, горчица, аншоа..и дори се възмущава на марулята- "Е това вече не бих нарекла Цезар"  Thinking

Сигурно защото предпочитам айсберг пред марули, затова съм й фен.  Laughing

# 1 085
  • Мнения: 6 493
Настройвам се за новата петорка. За Камелия и Славчо имам спомени от прочетено ,че са много добри кулинари.Камелия поживя в Германия ,а Славчо Пеев няколко години в Кипър,Сани е работила в чужбина,така че може да ни изненадат с интернационална кухня. Андрей смятам ,че ще е премерен в изявата си,надявам се е да е забавен ,не досаден  Laughing. Джамбазки,не ми е познат, може и да ни изненада приятно.

# 1 086
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
искам да попитам, как е правилно да се приготви шпиковано месо, за да не се получи сухо и твърдо като  на Иван? За какво беше тая тенджера под налягане, задължително ли е да се вари месото в такава с вино?

Той го шпикова добре. Проблема е, че го сложи да се вари и то във вино, а трябваше да го запечта на силен огън, след това да го изпече. Само като видях какво го направи, щях да се изненадам, ако ставаше за нещо различно от самозащита.
Аз никога не варя месо, дори на телешкото варено му бая по 12 часа във фурната, но не го варя на котлон, също и бульони приготвям на този принцип. Така просто да сложа парче сурово месо в тенджера с вода - абсурд.

Тук Г.Рамзи показва принципа с агнешко:
http://www.youtube.com/watch?v=B3Be0tpYbAw

# 1 087
  • Мнения: 1 252
Цитат
, дори на телешкото варено му бая по 12 часа във фурната, но не го варя на котлон

 Shocked Значи не е телешко варено , а телешко печено?
За първи път чувам за телешко варено на фурна?

# 1 088
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Цитат
, дори на телешкото варено му бая по 12 часа във фурната, но не го варя на котлон

 Shocked Значи не е телешко варено , а телешко печено?
За първи път чувам за телешко варено на фурна?


Напротив телешко варено е, но във фурна  Mr. Green... рецептата е от дядо ми, който е невероятен кулинар.

# 1 089
  • Мнения: 5 462
искам да попитам, как е правилно да се приготви шпиковано месо, за да не се получи сухо и твърдо като  на Иван? За какво беше тая тенджера под налягане, задължително ли е да се вари месото в такава с вино?
http://www.youtube.com/watch?v=m0YChfrmzbQ&feature=related

# 1 090
  • Мнения: 1 252
Може ли рецептата? Без да съм невероятна кулинарка знам, че телешкото варено е супа.

# 1 091
  • Мнения: 7
Да месото му беше от сорта-ако те фрасна ще ти пукна главата,ноооо това според мене беше заради виното все пак напълниха тенджерата а това е грешно....Иван искаше да го направи по крехко като го свари предварително но явно познанията му в тази област са малко грешни...

# 1 092
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Може ли рецептата? Без да съм невероятна кулинарка знам, че телешкото варено е супа.

Пак е супа в тенджера, но сготвена във фурна.

Ще ти я пусна на лични, че има да попиша доста.

# 1 093
  • Мнения: 1 252
Може ли рецептата? Без да съм невероятна кулинарка знам, че телешкото варено е супа.

Пак е супа в тенджера, но сготвена във фурна.

Ще ти я пусна на лични, че има да попиша доста.

Ще съм благодарна, много. Дето казват човек се учи докато е жив...

# 1 094
  • София
  • Мнения: 6 219
- Как точно слагате в чашите сместа (ако може обяснено като са супер супер лаик в кухнята)


С лъжица една след друга съставките.


И на мен ми е интересно за телешкото варено във фурна. Много обичам телешко варено... става ли в гювеч, защото нямам тенджера, която мога да употребя във фурна??!?!

Общи условия

Активация на акаунт