Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 405
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 748
   Да дам отчет за снощната ни вечеря  Wink . Първоначално сложих парче свинско филе (около 2200-2500 грама), полях го с барбекю сос (350-400 мл.), около 20 мл. олио и го заредих за 8 часа. След 2 часа нарязах две големи глави кромид лук на тънки полумесеци и 7-8 скилидки чесън и ги прибавих в Крок Пот-а, като ми направи впечатление, че месото беше отпуснало доста вода. Осем часа по-късно всичко беше добре сготвено, но течността беше доста повече от очакваното. Отсипах част от нея и доготвих за още 40 мин. Беше много вкусно. Определено другия път ще го направя с някакво по-не така сухо месо месо или с ребра, ще нарежа двойно количество лук (беше невероятно вкусен) и няма да слагам олио. Това е, опитайте и дано да ви хареса. А и вечеря ще си имаме за утре, вероятно и за в други ден. 

# 31
  • Мнения: 5 873
Имам парче свинско,но мисля,преди да го сложа в кукъра да го запечатам на тиган. И някой картоф отстрани... Вариации много,но важното е ,че крайният резултат никога не разочарова. Heart Eyes
Вчерашният боб не опря-друг път го ядем по 3 дни,този път обаче останаха само 2 порции още на първия ден. Mr. Green  chef
Сега сложих супа топчета,за 4 ч на 2-ра степен. После ща дам отзиви. Wink

# 32
  • Там, където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 759
имам въпрос - излиза ли пара от крок пота, докато готви?

# 33
  • Мнения: 5 873
Не. На моменти само виждам леко замъгляване на места,където капака не опира плътно до керамиката.

# 34
  • DE
  • Мнения: 971
Добре де, сега ви чета и разбирам, що при мен все манджа става.
Значи, чета аз в книжката на уреда и там пише  "месото(продуктите) да е покрито винаги с вода".
Не знам си какво налягане се получавало, дрън -дрън та пляс. Щяла да се повреди тенджерата.
Чета из тукашните блогъри и гледам и те разни чорбалаци готвят.
Нищо де, аз и без това намирам приложение на излишния сос, но понякога ми се щеше едно такова задушено месце, като в тавичка във фурната.

Благодаря Ви за  съветите!
Ще пробвам с малко водичка само на дъното, пък то и месцето си пуска допълнително сок.
(Пък ако ми гръмне тенджурето, ще отворя сметка за дарения и помощи за нова hahaha)

Ванчето , пожелавам ти все вкусотийки да излизат от новата ти придобивка.
Аз бях сложила един път картофи на дъното на тенджерата. Нарязани на шайби, но дали са били дебело нарязани не знам, но си останаха полу сварени.
Опитах се на котлона да ги досваря със соса от готвеното, но след половин час врене, бяха същите подметки. Така и не можах да си обясня факта.
Всъщност си има едно химическо обяснение, но не знаех, че ще се случи точно с моите картофи.
Пеп-4о, какво ти е мнението?

ir74 , моят съвет е да не слагаш допълнително олио.
Месото си пуска мазнинка.
Аз дори след като съм запържила мръвката, отцеждам мазнината и така поставям в съда.

У нас се ядат все сухи меса. Филе, котлети, но обезкостени и почистени от мазнини.
А как ми се яде един печен сочен свински врат, ама Вожда само мръннка и човърка с вилицата из чинията, да търси къде било онова мазното, бялото...
Мрън!

# 35
  • Мнения: 9 127
тури бут тогава  Wink

Маце, нали говорим за бавноготвеща тенджера? Там налягане не става, как ще гръмне? Няма такова нещо. Аз нали ти казах как парчето гърди почти загорих. Е после намазах уреда с препарат и се почисти от загорялото де. И чорбалъци готвя, но и задушени, печени също  Peace книжката - честно, съвсем бегло прехвърлих, но там съветват да се съобразява количеството продукти и да се внимава с водата, тъй като всички отделят вода, да не стане супа.
но капака ми е керамичен и няма как да вакумира. А и всички капаци имат дупчица? или поне моите два имат - и керамичния и стъкления. Та налягането е абсурдно.

За картофите - нямам обяснение. Моите дали в манджа, или на задушено (т.е. почти с никаква вода) омекват, дори на огретен. Кажи за химическото обяснение защо така. Единствения проблем, дето имам с тях е, когато напълня тенджерата до горе с месо и картофи - най-горния ред картофи отгоре ми стават едни  newsm78 бледокафеникави, но това си го обяснявам (и ми обясниха) с избиването  на нишестето, тъй като е пълна и те остават много време без вода.

# 36
  • Мнения: 1 698
Здравейте дами. Присъединявам се към вас, защото от няколко дни имам чисто ново Крок-пот-че. много му се радвам. Правих зеле със свинско вече. Стана страхотно. Снощи направих и свинско с гъби и топено сирене. Не съм го опитала обаче, че съм на диета, но изглеждаше много вкусно. Утре мисля една супичка да спретна. Ще ви следя с удоволствие, защото не съм от готвещите по желание, а по задължение  и просто не се сещам за рецепти.  Hug

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 23:29 от mimes

# 37
  • Мнения: 5 873
mimes , честита придобивка!  Grinning  Да си я ползвате със здраве!  Peace
Сега заредих свинско със зеле.  Crazy  Колко време го пече и на коя степен? Благодаря предварително. Simple Smile

Аз готвя почти само в кукъра,при липса на кухня този уред се оказа много ценен.  Heart Eyes
Споделете рецепти моля! Ще ми бъде много полезно.  Hug

Хубав ден на всички!  Hug

# 38
  • Мнения: 1 698
Ванче, мерси.
Зелето на ниска степен за 4 часа го направих. Всичко сложих сурово вътре, само зелето претрих с малко сол и лимонов сок.
Аз правя пилешка супичка в момента.  Flutter

# 39
  • Мнения: 9 127
Ванчето май за кисело зеле пита  Rolling Eyes Rolling Eyes


Това е врат, със сос от нар и Терияки в Крок пота от вчера

# 40
  • Мнения: 5 873
Да,да,грешката е моя,че не уточних- за кисело зеле ми беше въпроса.  Simple Smile

Пепи,месото изглежда много вкусно... Crazy Grinning

# 41
  • Мнения: 1 698
Ванче, да кажеш тогава как се получи киселото зеле и как точно го направи?

# 42
  • Мнения: 5 873
Ванче, да кажеш тогава как се получи киселото зеле и как точно го направи?

Зелето стана много вкусно,обаче снощи нямах време да го запека ,а ми се искаше,затова сега,като изпека закуската на децата ще го прехвърля в една тава и ще го запека във фурната. Wink
Иначе как го направих-ами, нарязах зелето,месото,сложих в кукъра,добавих мазнина,подправки,и малко вода и сложих на втора степен за 6 часа. Simple Smile

# 43
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
И аз от миналата седмица съм горд собственик на крок пот, моделът 5,7 литра от Технополис Grinning

Дотук съм реализирала боб, телешко варено и леща Laughing Всичките ми се получиха идеално.

Много е удобен уредът, особено за шматки като мен, които се сещат, че трябва да готвят, 20 мин преди да трябва да излязат Mr. Green

И аз за зеле съм се наточила тези дни, ама гледах някаква ирландска рецепта за месо с картофи и зеле и сигурно нея ще пробвам (дано после да има кой да я яде... моите не са много по експериментите...).

# 44
  • Мнения: 9 127
аз съм по експериментите, но не бих пробвала зеле с картофи  и месо. Защо не си ги сготвиш поотделно с месото?  Peace
иначе ето кисело зеле с месо   и в кро пота. Май само заек с кисело зеле не съм готвила Rolling Eyes
месо с картофи 
пиле по ловджийски, кюфтета по чирпански, сармите,  грах със или без месо, всякакъв гювеч,  кебапи; риби задушени и плакия - стават страхотни  там.

Общи условия

Активация на акаунт