PH равновесието, като показатели за здраве

  • 136 560
  • 212
  •   1
Отговори
# 75
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз повече се притеснявам да не взема да направя от киселината някоя язва. Не съм се съветвала с лекар.

лим. сок действа алкално в стомаха.
няма как да се получи от него язва.

# 76
  • Мнения: 2 018
Здравейте, знаете ли от къде мога да се снабдя с лентички за измерване на Ph? От скоро се интересувам от този вид баланс и обиколих аптеките в града (Варна) -нямат нито лакмус, нито лентички с подобно предназначение.

# 77
  • Мнения: 822
Малко по-нагоре съм дала инфо.  Grinning

# 78
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Много интересна тема.

ПП склад под Баумакс, не знам подробности.

# 79
  • Мнения: 2 018
Малко по-нагоре съм дала инфо.  Grinning

Благодаря. Сериозни цени за обикновен лакмус  Laughing

ще си потърся само лакмус. Чувала съм, че и той има скАла.

# 80
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Някой пие ли алфалфа, т.е. люцерна за регулиране на РН? Аз започнах днес най-вече за подобряване състоянието на нокти и коса, но прочетох също, че пречиства кръвта и регулира РН-то.

# 81
  • Sofia
  • Мнения: 1 060
Не, а от къде я вземаш?

# 82
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Добавки купувам често от Амазон, при нас има и специализирани магазини, но за БГ не знам, съжалявам.

# 83
  • Мнения: 186
Много интересна и нова за мен тема. Включвам се с въпрос: не мога да определя покълнало жито/лимец и сушени плодове. Според вас в коя графа са?
Вече имам и PH- ленти. Ще експериментирам.
Аз пия Хлорела на прах. Вижте за всякакви "зеленилки" в Айхърб. Алфаалфа също има 454гр за 11$.

# 84
  • Мнения: 1 059
Сушените плодове са силно киселинни. Зърнените май спадат към неутрални- http://prikachi.com/images.php?images/90/7139090F.png. Но ако прибавиш лимонов сок и малко бадеми към сместа  с лимец и плодове, предполагам, че ще е по-скоро алкално ястие.
Грешка, пълнозърнестата пшеница била киселинна, значи за предпочитане са алкалните- киноа, спелта, овесени ядки, елда. За подсладител по-добре кленов сироп (или стевия), който може да замени сушените плодове.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 19:25 от Veniz

# 85
  • Мнения: 186
За лимеца се сетих, че е даже е по-кисел от пшеницата. Прибързано си зададох въпроса, но за сушените плодове съжалявам да го чуя (не че ще се лиша от тях). Добре, де, като пише "стафиди - високо алкални", не се ли отнася и за другите сушени... И смокини също са вискоко алкални според някои таблици, т.е. само сурови ли да разбираме?
Ще се поровя още малко.

# 86
  • Мнения: 2 018
от прочетеното разбрах, че плодовете, които съдържат повече захар спадат към киселинните, а киселите плодове към алкалните. Например неузряло грозде е алкално, а узрялото киселинно.
Това се отнася за бананите и за...лимона. Лимона, ако е само лимон с вода е алкален, но при добавянето на захар става силно киселинен.

самата аз страдам от ужасни киселини и ако не са много силни - изцеден лимон с вода или една ябълка ми действат като балсам.

# 87
  • Мнения: 903
Здравейте, записвам се да следя темата. И аз от скоро си следя Ph-то и стойностите ми са около 5,75 и 6,5 (на слюнката). Сега се опитвам да променя храненето си. Пия много лимонова вода и се опитвам да намаля месото. Още съм малко объркана, защото в различните таблици и статии има разминаване за някои храни, но се надявам с времето да се изуча и с повече постоянство да постигна положителни резултати.

# 88
  • София
  • Мнения: 5 200

Не срещнах много важен показател - да е прясна храната и да е естествена.


Ще се включа към вас Simple Smile
Майка ми преди много време овлядя бъбречни проблеми с тестове за урина - постоянно мереше киселинността с лентички и пиеше от една голяма кутия някакви гранули при нужда. Така отшумяха кризи с камъни и последвали проблеми. Затова напълно вярвам в този метод Simple Smile

# 89
  • София
  • Мнения: 5 200
...Още съм малко объркана, защото в различните таблици и статии има разминаване за някои храни, но се надявам с времето да се изуча...

Доста големи разлики, доста ненадеждна е информацията.
Аз искам таблица за основни продукти - варена пшеница, варена ръж, варена царевица зряла/млечна и тн
Печена мая. Печено какао/сурово какао.
Пък после да си правя изводите какъв хляб и шоколад да ям ( то аз съм си ги направила, ама искам този принцип да ми даде възможност за анализ на конкретните продукти, марки, рецепти...)

Приятелка ми беше казала, че просото е единствената алкална храна измежзу зърнени и подобни. Ама в данните тук е при киселинните. Да му се не види Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт