Коледа 2013 - тема 3

  • 59 107
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 363
Джемма bouquet  bouquet
Утре започвам с меденките,следват Ваниловите рохли на Натали ,мноого любими ,че и Никул ден наближава...
Успех на всички !

# 16
  • Мнения: 2 787
Записче в прекрасната тема, още мисля какво да направя, следя ви отблизо и крада идеи и опит Grinning
Благодаря ви  bouquet  bouquet  bouquet
Огромни благодарности и на любезната домакиня  bouquet

# 17
  • Мнения: 232
Здравейте в новата тема, момичета!
Следя ви с интерес и се радвам на ентусиазма ви. Аз също съм нетърпелива да започна с приготвянето на вкусотии и мисля да стартирам с любимите от детството ми виненки, за които ми напомни рецептата на Uinona. Ще " загрея" с тях, а за Коледа задължително меденки, но си пожелавам да се пробвам и с Дрезденския щолен. Simple Smile
На всички- приятни занимания в кухнята!

# 18
  • Мнения: 5 385
аз скоро няма да започна - работата ми е много и вечер не ми остава време, но мине ли 21-ви ще се развихря. Винаги правя виенските сладки, рохличките, линцерите, меденките, едни чудни лимонови пръчици и още няколко вида.  До тогава ще ви чета и ще бърша лиги...

# 19
  • Мнения: 1 163
G..D.. кажи ми за тези лимонови пръчици.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 365
Много е заразен ентусиазма тук. За първи път мисля за Коледа толкова от рано.
Направих щолени и портокалови корички с шоколад. Предстоят бонбони и разни други вкусотии.
Благодаря за споделените рецепти  Hug

# 21
  • Варна
  • Мнения: 634
Мисля другата седмица и аз да запрятам ръкави. Благодаря за темата.

# 22
  • Мнения: 970
Момичета, искам да кажа че сте чудесни   bouquet
Вчера замесих 4 дози рохлички и днес след работа се развихрих  Crazy.Малката направи традиционната формичкаподкови,кравайчета,лунички Laughing-цели две тави, но и на това съм доволна-голяма помощ е за мен  Hug А аз импровизирах с тестото за ванилините кравайчета/рохлички/ на Наталина-дано не ми се сърди   bouquet
Скрит текст:




# 23
  • Мнения: 1 674
Благодаря за темата   bouquet
Аз днес правих Коледния кекс на Лулу, но не остана за снимка  Blush Препоръчвам, чудесна рецепта!

# 24
  • Мнения: 1 243

Момичета, рано ли е за линцерите?
Не искам да избързвам прекалено с нещата, но после хич няма да имам време с тези безкрайни работни дни през уикендите...

# 25
  • Мнения: 970
Благодаря за темичката   bouquet Нека е изпълнена с много положителни емоции и Коледно настроение. Аз се ровя за Джинджифилови сладки и не мога да реша кои да правя. Вие кои ще ми препоръчате?


На мен ми харесват на Зори и смятам тях да замеся  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751

scaramouche ,Наталина е посочила в началото на декември.Правиш и складираш в кутии ,два 2-3дни  преди коледа ги слепяш  Peace

# 26
  • София
  • Мнения: 5 606
Не мисля, че е рано. Аз правих първите дози в неделя, но ще слепвам няколко дни преди Коледа.

# 27
  • Мнения: X
Моята къщичка е готова, скоро ще я покажа, обаче се опасявам, че меденките няма да стигнат доо украса  Laughing, а изпекох много .

# 28
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Бихте ли споделили коя какво смята да готви?Споделете какви салати, основни, предястия?
Аз направо съм в голяма чуденка?
Ние пуйка не обичаме.Пак ми се въртят пържоли със гъбен сос.

# 29
  • София
  • Мнения: 6 284
Ако ги свариш в захарен сироп са захаросани веднага, но отнема повече време, а Джема миналата седмица ми каза, че само ги засипва и ги ползва веднага. Не съм ползвала още, но веднага напълних 2 буркана.

Аз така ги напраивх вечерта преди щолените, имам още един буркан в хладилника, че направих промишлено количество. Употребих сега в един от традиционните кексове, които правя, стана страхотно.

Джинджифиловите сладки на Зори препоръчвам, много ги обичам, но трябва да отлежат повечко.

За линцерите не е рано, но слепването 2-3 дена преди Коледа.

Май само аз не съм започнала още с приготовленията,ама все не ми остава време  Embarassed
Надявам се да успея утре да отскоча до Пикадили и да се заредя с нужните продукти за щолена.Да ви питам колко брашно ще ми трябва за 2 малки щолена?

Не знам какво разбираш под "малки щолени". Просто реши от една рецепта колко за забъркаш - половината, 1/3 и просто раздели всички продукти.

Общи условия

Активация на акаунт