Суровоядство - трета тема

  • 54 341
  • 369
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
  • Мнения: 3 254
Благодаря ти, значи няма как да имам недостиг, аз само такова ям  Blush

# 61
  • Мнения: 6 395
Само да покажа , може и да сте пробвали, ама днес сме на тема угощение с детето и си спретнахме ето това.........уникално вкусно , освен с моркови , направих за нея и с тиква.......ями ями


http://lakomnik.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0 … B4%D0%B8-news3894.html

# 62
  • Мнения: 5 713
Вери, ти си някакъв виртуоз, много са ти завъртяни манджичките Simple Smile
Не си единствената, която го казва/пише.  Laughing
Но ние така предпочитаме. Още повече, че става дума за цялото семейство освен мен - мъж и две деца тогава. А и половинката активно готви, не отговарям само аз за този процес. Simple Smile

Иначе през повечето дни тогава едното хранене беше термично обработено.

Относно диетоложката - нея имах предвид.
Хубаво е, че не се доверяваш на всичко в нета, дори и да е написано от някой си с "титли".

Аз изкарах нормална и добра бременност, без неразположения и забележки.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 02:14 от Вери

# 63
  • Мнения: 8 163
Вери и мъжът 'и определено са изключително добри в гурме суровоядската кухня. На фона на техните произведения, моите измишльотини са направо невзрачни... И не на 100% сурови. Но аз и никога не съм претендирала за 100% суровоядство.

Въпреки това публикувам три днешни манджички  Mr. Green

Сурова доматена супа (домати, чушка, пресен лук, резене) с бакла и пита чипс



Сандвич от домат, веган бъргър и микрозелении



Салата от диня, боровинки и резене

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 15:11 от Фея Кръстница

# 64
  • Варна
  • Мнения: 3 254
Благодаря ви момичета, страхотни сте!Подсетихте ме, че отдавна не съм хапвала сурова супичка.Аз всъщност повече харесвам полу-суровия вариант с варени картоф и морков, но за лятото може и без тях. Зимата просто не мога да се пречупя да ям сурова супа.  Blush

# 65
  • Мнения: 2 962
Да попитам - какво пчелно млечице и пчелен прашец  купувате? И как покълвате лимеца?

# 66
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 776
Доколкото ми е известно, сурови зеленолистини не се препоръчват за бременни Thinking Или поне трбява да се киснат във вода със сода бикарбонат.
Лимец съм покълвала, когато правех житният режим на П.Дънов. На мястото на житото. Залагах три блюда, през ден, за да мога да имам за целият период. През първият ден накисвам за няколко часа във вода, да се покрият зърната. После изплаквам и покривам с капак. Оставям на тъмно. Изплаквах поне веднъж на ден. Сега обаче е  много горещо. Има толкова вкусни сурови продукти. Ако не ти е спешно отложи покълването за по хладни и бедни на пресни зелении сезони Hug

# 67
  • Мнения: 2 962
Благодаря, danilu! До сега не съм правила кълнове.

# 68
  • Варна
  • Мнения: 3 254
Съгласна съм, че трябва да се мият добре (което всъщност се отнася за всяка храна), но определено смятам, че по-полезна храна от зеленолистните и кълновете няма, пък било то и по време на бременност. Най-голям дял в храненето ми всъщност имат зеленолистните, голяма козичка съм  Blush

# 69
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
Да кажа от собствен опит, внимавайте със зеленолистните, ази си докарвам болки в бъбреците, не са толкова безопасни, особено за бременни.Трябва да се киснат и добре да се измиват, защото имам проблеми иначе и съм ги ограничила.

# 70
  • Мнения: 12 473
Да кажа от собствен опит, внимавайте със зеленолистните, ази си докарвам болки в бъбреците, не са толкова безопасни, особено за бременни.Трябва да се киснат и добре да се измиват, защото имам проблеми иначе и съм ги ограничила.

Това защо се получава?

# 71
  • Мнения: 5 713
Покълване на лимец - накисване за 8 часа, пускане на кълн от 24 часа до 3 дена; кълнът да не е по-голям от зрънцето; изплакване 2 пъти на ден. Зърнени и бобови покълвам най-лесно в сито; може и в торба тип тензух.

Тема за кълновете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483772.0;topicrefid=4

Фея. мерси! Simple Smile
Пускай снимки, няма лошо!
На мен в скоро време няма да ми се случи - няма време. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 14:53 от Вери

# 72
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 776
Ако не са измити добре зелелнолистните могат да съдържат паразити. Това имах предвид!
Иначе са много полезни, но трябва да се миат или попарват леко, за да предпазим не само себе си от евентуални проблеми. Hug
Благодаря, danilu! До сега не съм правила кълнове.

О, дай, не е страшно. На мен ми е забавно и докато плакна зрънцата им говоря Embarassed Така никнат по-бързо Peace

# 73
  • Варна
  • Мнения: 3 254
На мен все по-трудно ми се прияжда сготвено. Бях правила кокосов хляб, който се прави с яйца и реших да го доизям 2 дни след като го бях направила. Намазах си го със слънчогледов пастет със сушени домати и магданоз, ммм фантазия... ей щях да пукна - ужасно ми се гадеше, чак главата ме заболя. Вчера пък правих прясно зеле на фурна със соеви хапки, опитах малко и отидох да си направя салата... Малкото фъстъче явно съвсем ще ме откаже от готвеното  Laughing

# 74
  • Мнения: 8 163
И аз съм така, Диди.

Общи условия

Активация на акаунт