НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

  • 41 741
  • 841
  •   1
Отговори
# 810
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Аз редовно пълня чушки със сирене и яйце.

# 811
  • Sofia
  • Мнения: 26 387
Сурова чушка напълнена с режимни неща ми е много удобно похапване когато съм в движение и няма време за друго.

# 812
  • Мнения: 2 751
Долче, уточнявам, че са по-едри чушките и съм им предвидила 1кг. кайма, 2 яйца, 250 настъргана моцарела(пакетчетата от лидл), 1 стрък праз нарязан наситно + подправки, според предпочитанията. Всичко обърквам в купа, пълня чушките и ги слагам в тавичка с мъничко вода, фолио отгоре и 1 час на 180 градуса. После още мъничко допичам да се зачервят.
Вземам такива червени чушки:
Скрит текст:

Днес правих палачинки, не са лоши, но ще опитам друга рецепта:
Скрит текст:
6 яйца, около 200 гр. готварска извара и 2 с. л. кокосово брашно, намазани са с разтопен черен шоколад с мъничко кокосово масло и сметана

# 813
  • Мнения: 1 376
А, тия камби от Лидл са топ, при все че не съм фен на чушките. Трябва да ги пробвам и с кайма.

# 814
  • Мнения: X
Аз днес направих "кето лазаня" болонезе, но с но с кори от патладжани.

# 815
  • Мнения: 5 798
Заради режимното си хранене заглеждам по-внимателно съдържанието на храните. И съм потресена - няма продукт в кутия/буткан, който да не съдържа царевично нишесте, брашно или картофено такива. За лютеницата отдавна знам, но вчера открих нишесте в пастета, днес - в майонезата /с небългарски произход/, преди седмица 60% от състава на пакетче шарена сол беше печена, мляна царевица. Е това, ако не е геноцид, не знам кое е. Не можем всички, които искаме качество на живот и които можем да си го позволим да си зарежем почивката и в извънработно време да бъркаме специалитетите на нашите баби! Лошото е, че аз не вярвам и в домашното производство.

# 816
  • Мнения: 5 080
Домашна майонеза е изключително лесна за правене  (е и дом. яйца си иска),  а за лютеница дебни промоции на "Велика" Дерони  (от Метро пазарувам аз). Също така е лесно домашно пресносолно сирене да се прави от прясно мляко и мая за сирене.

# 817
  • Мнения: 12 821
И шарената сол баща ми си я смесва сам, та в неговата няма царевица. Тъкмо си я прави солена колкото той иска, а не колкото са я осолили фабрично. Майонеза ям толкова рядко, че когато толкова ми се прияде просто си затварям очите за олиото в нея за един път и не повтарям скоро пак. Не ми е ежедневна храна, така че не ми пречи толкова, нали ще изям 1-2 лъжици, не буркана.

# 818
  • Мнения: 1 376
Аз купих една месна консерва без нишесте със свински гърди и дроб, но от био магазин и не беше евтина. Не съм я пробвала още. Иначе, рибите в собствен сос май нямат добавки. Ужким.
А на бабички и био фермери и аз не вярвам, че са почтени.
Шарена сол и да има царевица, колко ще сложиш в яденето? Не е нещо фатално.

# 819
  • Мнения: 7 745
В джоланчето в стъклени бурканчета от лидл май няма нишесте

# 820
  • Мнения: 27 571
То в изброените неща не съм учудена, че има вгх добавки, дори в печените ядки има...Далеч преди да мина на този режим ми беше ясно.
Тити, мерси. Колко чушки пълниш с тази смес (от големите)?

# 821
  • Пловдив
  • Мнения: 1 033
Здравейте момичета, и аз реших да се храня по този начин и започнах от 05.01. Спрях тесто, сладко, картофи и ориз. Въпросът ми е как се храните, когато сте на работа? От вкъщи ли си носите и какво, ако няма наблизо свястно заведение за хранене? Благодаря предварително!

# 822
  • Мнения: 12 821
Нося си от къщи предимно, повечето неща които са налични наоколо не ме устройват и/или биха ми излизали скъпо за всеки ден.

# 823
  • Мнения: 39 380
Въпросът ти е индивидуален. Зависи от твоите нагласи, от това какво предлага като удобства фирмата в която работиш, от храната в близките заведения.

# 824
  • Мнения: 1 329
Здравейте.
От скоро съм на този режим, като го комбинирам с фастинг.Ям от 12 до 18 или 19, но само 2 пъти.В началото нямаше проблеме(е, имаше, но от двете теми, които следя по темите-помогнахте).
Но, сега имам следното питане-в началото можех да издържа до вечерята, но сега доста по-честичко чувствам глад.Ям основно месо, топено сирене, кашкавал, кис.мл. пия или ям от скоро, яйца включвам чат пат.Защо се чувствам гладна?И, все още не чувствам е-ята, за която пишете.Не ям хляб, сладко, ориз, картофи...А, вие съвсем ли ги изключвате тези храни или от време на време ги хапвате?И, сякаш вече почва да ми се повдига от месото, днес ядох шунка към яйцата-едвам я изядох, направо  ми се  ...

Общи условия

Активация на акаунт