От остатъчният квас , който също трябва да се активира можете да направите мекици, палачинки, бухти, кексове и т.н.
Рецепта за мекиците, изпробвана https://cdn.bg-mamma.com/fZIa/NefC3.jpg
Фейсбук група https://www.facebook.com/groups/658678357844577
Благодаря и за рецептата за мекиците - правилно ли разбирам, че остатъчния трябва да се захрани и тогава да се меси с другите съставки? Не е ли по-добре да си ползвам пресния и активен тогава? (Не държа кваса в хладилник, защото пека през ден, а вкъщи е студено така или иначе. В хладилника е само остатъчния). Остатъчния реших вече да не хвърлям, а да събирам в буркан и искам да правя нещо с него (крекери примерно, ако не става за мекици). Ако трябва и него да захранвам, то тотално трябва да си преосмисля тактиката и програмата за печене през седмицата.
Нямам регистрация във ФБ и нямам достъп до съдържанието на групата, ще се връщам в по-задни теми тук и ще чета, а вече при въпроси - ще питам. Надявам се да не досаждам.