Току що нахранен квас и от остатъка направен нов, но още не съм решила за какво да го оползотворя.
В ляво квасът майка храня 1-5-5, в дясно остатъка.
Моята техника е храня си кваса веднъж седмично и след това го държа в хладилника до следващото хранене. Захранвам с каквото брашно имам под ръка. Техники и начини на приготвяне много, всеки сам да си намери, този който му допада най-много.
Когато реших да се захвана с това прочетох не малко информация. Първият път се провалих със захващането на кваса, но втория път се получи и така вече не зная колко време. Помня, че с Морена по едно и също време се похвалихме, че вече си имаме квас Купих си и една книжка ,ходих и на двудневен курс с майстор пекар в тази област, силно казано двудневен по-скоро 4 часа от любопитство и накрая намерих най-удачния за мен начин за поддържане на кваса и правене на печива от него. Винаги съм готова да науча и опитам нещо ново