Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 16 197
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 14 708
Наистина е много вкусно и едва ли ще чакаш две години.Просто много ти се е събрало сега,че си се юрнала след почивката да пържиш.Чакаме отзиви.Smile

# 76
  • софия
  • Мнения: 25 660
Охххх, ами аз опитах преди малко. Много е вкусно, а още не са поели добре!
Ужасни сте ❤️
Ще пържа навън като ходим на вилата. Много мразя свинщината, която става. Възможно е и да не правя нещо добре, защото нямам добър опит с приготвяне по този начин.
Колко дебели режете филийките? Моите бяха около 1 см, но ми се струва, че може да са малко по-дебели.

# 77
  • София
  • Мнения: 3 041
Аз не ги пържа.Тигана леко намазвам с помощта на силиконова четка(при всяко обръщане).Пробвай така следващия път ако ти харесат на вкус(май ти харесаха).Не  взимай нов тиган.

# 78
  • София
  • Мнения: 10 958
Ха-ха, а пък аз сега съм на почивка и само ви чета коментарите. Радвам се, че има толкова доволни от рецептата!

# 79
  • софия
  • Мнения: 25 660
Колкото повече седят, толкова по-вкусни стават. Първия ден ми бяха леко безсолни. Явно трябва хубаво да преседят и стават идеални. Наистина е голяма вкусотия.
Това, което установих:  обелих патладжаните на лентички. Няма да го правя вече, ще ги беля изцяло. Маринатата направих с ябълков оцет. Следващия път бих сложила малко повече, съвсем малко още, ако пак ползвам него.

# 80
  • Мнения: 3 131
   И аз мразя да пържа и така съм си адаптирала почти цялото готвене, че да става без пържене. Но смея ли да променям хубавата рецепта - нещо като си е добре изпипано, не трябва да се разваля Simple Smile Все пак, тази година ще пробвам и някакво малко количество печени на скара, за експеримент. Смятам пак еднократно да направя двайсетина буркана към края на август и ще пиша после. Миналата есен направих около 12-13 средни и вече съм си ги изяла...

# 81
  • Мнения: 22 867
Сетих се, че duhi_puhi беше ги правила печени на грил.

# 82
  • София
  • Мнения: 1 163
Поздравления за рецептата. Заглавието е сгрешено.  Трябва да е "Божествени патладжани". Сега ги хапвам със сирене. Ммм. На вкус- все едно ям екзотични мариновани гъби.  Пак ще направя, пърженето не ме притеснява- за 5 мин. на двора в уок тиган от дискова брана. Чакането ме притеснява,  че хладилника ми не е с заключване:smile:.

# 83
  • Мнения: 22 867
И аз сто пъти писах, че имат ей тоз един-единствен, ама голям дефект - три денЯ чакане. Обаче, намерих му цаката, слагам по-голямо количество и ги почвам от ден първи. Остават и за ден трети, все са ми вкусни.Joy

# 84
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 748
Ето ги и моите - не са пържени в много мазнина, както една друга съфорумка сподели само ги намазвам с мазнина и така “запечатвам” на тигана. По-хрупкави са, но с ММ са ни чудна гарнитура или мезе.

# 85
  • софия
  • Мнения: 25 660
Вчера взех поредните странни за мен патладжани. Този път са тънки и дълги. Жената каза, че били по-сладки на вкус. Идеално.
Скрит текст:
Ще ходим на вилата и ще се пържи 😂 Хрупкави патладжани не харесвам. Тиквички - да. Мисля, че някъде бях чела, че не е много полезно патладжанът да не е добре сготвен.
Първата партида беше унищожена. Дори половинът, който е силен традиционалист и не обича нови неща, хапна с кеф, че и иска пак.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 05:55 от zvаnchе

# 86
  • София
  • Мнения: 3 041
И аз сто пъти писах, че имат ей тоз един-единствен, ама голям дефект - три денЯ чакане. Обаче, намерих му цаката, слагам по-голямо количество и ги почвам от ден първи. Остават и за ден трети, все са ми вкусни.Joy
Една идея ти давам.На втория ден направи още една доза,на третия още и така........И ще ти стоят по 3 дни,а и ще имаш постоянно Wink

# 87
  • Мнения: 14 708
Аз направих в събота.Става,но мин.год.,по-ми харесаха.Сега патладжаните ми бяха по-малки.Нямах време да ходя на др.място за по-големи.Нарязах ги и на по-тънки парчета и не се усеща така плътно вкуса.Следващият път няма да правя компромис.

# 88
  • Мнения: 22 867
Да, не бива съвсем тънко да са нарязани. Понеже вкъщи ММ се занимава с Бьорнера, като ми ги нацъка тая година едни люспи, да се гледам през тях. Пак си ми бяха вкусни, отидоха за нула време, но по-дебелшките са определено  по-добре! Не прекалено, като за пържен патладжан.

# 89
  • Мнения: 673
И аз ги направих. Чудни станаха. Благодаря за рецептата! Моите са тънки, но станаха добре.

Общи условия

Активация на акаунт