Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 9 283
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 23
Здравейте! Брат ми ми е взел Ninja15 in 1, аз пък търсих аер файър да си купя. Но той ме изпреварил и ми взел Ninjata. Споделете който има Ninja, доволни ли сте. Незнам защо се притеснявам от това готвене под налягане. И може би ще я оставя на майка ми. Споделете мнение.

# 121
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Ако те притеснява готвенето под налягане, не ползвай тази функция, достатъчно други има.

# 122
  • Мнения: 1 166
И аз така се притеснявах и разпитвах, дори исках кукър без налягане. Всички ме убеждаваха, че няма смисъл ако няма налягане и че няма страшно, защото тези уреди имат много защити. Е, вярно е. Много удобен и полезен уред. Според мен си го оставете и ползвайте.

# 123
  • София
  • Мнения: 191
Нинджата е най- хубавото нещо, което съм си купувала. Всичко става изключително вкусно и бързо. Не се притеснявайте изобщо.

# 124
  • Мнения: 2 090
Кукърите под налягане имат толкова защити,че е по-вероятно да ти гръмне бойлера в банята (ако има такъв де ) от колкото кукъра Grinning ако има някакъв проблем машината изобщо няма да вдигне налягане,а ще си ври като обикновена тенджера. А след като кукъра вече е вдигнал налягане пък е напълно невъзможно нещо да стане ,тъй като нито можеш да го отвориш  ,нито да стане каквото и да било за да гръмне

# 125
  • Мнения: 2 570
Да. Тази сутрин не бях затворила добре кукъра под налягане. Свистя си, отделя си пара, докато не видя.
Спрях, затворих добре и за 4 мин пастата ми със сос се сготви.
Налягането е супер улеснение.

# 126
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
Налягането е супер улеснение.

Така си е, а за френски стар боб е направо задължително за поне 2 часа. За киснат 24ч боб говоря.

# 127
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
Питах в лидълската тема, но да питам и тук. Копирам си питанията:

Някой ползва ли лидълския мултикукър и доволни ли сте? Виждам, че има програма бавно готвене и пържене с отворена клапа и без капак. На тях би ли могъл да изпече кекс? Знаете ли колко струва допълнителна купа (иноксовата вътрешна) и откъде се поръчва? Лесно ли се намират резервни части като клапи и гумени уплътнения? Имам предвид този:

 https://www.lidl.fr/p/multicuiseur-electrique/p10010155

Предварително благодаря.

Утре го има на оферта и се чудя дали да не го купя. Имам си много луксозен мултикукър, който е чистичък, като мушичка тих и пече кекс. Поддръжката му е лесна и купата има малки дръжки. Поблазни ме цената с картата, предвид, че купата на Silvercrest е иноксова. Смятам да го ползвам когато другият е зает с друго. Иска ми се да може да пече кекс, че моят вече е на 12г и не се знае колко още ще удържи фронта.

Какво ще ме посъветвате?

# 128
  • София
  • Мнения: 1 121
Здравейте, преди време с мнения от форума се спрях на еър фраер Косори Дуал и съм много доволна. Сега искам да си взема мултикукър и отново бих искала да се допитам до форума. Логично - спряхме се на мултикукър Косори. Добър вариант ли е? За какво да гледаме когато избираме кукър? Искам да има готвене под налягане, но друго - не знам. А не искам да взимам прибързано и после да намирам кУсУри 😅

# 129
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 764
Здравейте, преди време с мнения от форума се спрях на еър фраер Косори Дуал и съм много доволна. Сега искам да си взема мултикукър и отново бих искала да се допитам до форума. Логично - спряхме се на мултикукър Косори. Добър вариант ли е? За какво да гледаме когато избираме кукър? Искам да има готвене под налягане, но друго - не знам. А не искам да взимам прибързано и после да намирам кУсУри 😅
По принцип повечето под налягане имат подобни функции.
Аз избрах Инстант пот, но за мен беше важно да е със стоманена купа и да има запичащ капак. От програмите, ползвам всички, без дехидратиране, но и нея мисля да ползвам това лято.
Моят е Дуо Крисп+Еърфрайер. Ако сега избирах, щях да взема Про Крисп+Еърфрайер.

# 130
  • Paris, France
  • Мнения: 14 030
Ако не държите на функции като печене на кекс директно в купата, запичащ капак, бъркалка, то най-добрият избор би бил Instant pot, защото купите са иноксови и целият горен капак се мие в миялна. Имат резервни гуми, купи, всякакви части. Добре е купата да има дръжки, но само големите им модели имат такива опции. Имат с 3, 6, 8 литрова вместимост. Сготвеният литраж е наполовина. Аз предпочитам да няма въртящо се копче, че бързо се развалят.

В Лидл пускат кукър с налягане. Имаше го за 40лв на промоция преди месец. Прави същото и купата е иноксова, но капакът не се мие в миялна. 

Косорито пече и кекс май и всичко се мие в миялна. Питайте в амазон пече ли кекс! Ако да и желаете опцията, мисля е добър избор. 

Cookeo е много удобен и бърз.

Olla GM ако искате печене на долен реотан.

# 131
  • София
  • Мнения: 1 121
Много, много благодаря. Оставам с впечатлението, че ИнстантПот е по-добър избор от Косорито. Ще премисля избора си. Косорито мисля не запича.

# 132
  • София
  • Мнения: 301
Потвърждавам мнението на blue.angel. Аз също съм с Дуо Крисп+Еърфрайер-много съм доволна от уреда. Харесва ми, че има официален вносител,сервиз и предлагат резервни части и аксесоари. Про крисп +Еърфрайер е най-добрия в комбинираните-може да разгледате официалния им сайт имаше сравнение между двата.Предполагам,че за Великден ще има намаления.

# 133
  • Враца
  • Мнения: 2 226
Здравейте. Не зная дали въпросът ми е за тук, но да пробвам.
Имам един уред Muhler под налягане, който от 4 месеца стои е не съм го пробвала.
Вчера ми дадоха домашен петел и аз спонтанно реших- петелът ще го готвя в уреда, защото нали е под налягане, а пък месото на петела е по-жилаво.
Обаче нито зная рецепта за такава манджа, нито зная как да го сготвя с уреда.
И сега- въпроси с повишена трудност:
Как да сготвя петела?- мислех с ориз, като печен такъв, но не съм решила още, ако дадете по-добра идея, ще се възползвам.
Второ- да сваря ли предварително месото?
Трети въпрос- ако предложите рецепта, дайте ми някакви насоки и как да се сготви, на какво програма и изобщо- какво да направя, за да не съсипя домашното хубаво месце.
Благодаря предварително за съдействието!

# 134
  • Мнения: 2 024
Може би това би ви свършило работа, като основа. Бих сварила петлето и във фурна с ориз да го довърша.
Бих добавила морков, лук, подправки. С бульона ще долея в ориза, каквото остане- супа, сос...
Времето за варене е според големината и възрастта на птицата, дали е цяла или на парчета.

https://recepti.gotvach.bg/r-192982-%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0% … D0%B2_Instant_Pot

Общи условия

Активация на акаунт