КОЛЕДА 2023/2024

  • 93 156
  • 1 159
  •   1
Отговори
# 555
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 753
Да,ясно. То в магазина пълно с нишесте, но не ми се ходеше. Blush каквото стане.

# 556
  • Русе
  • Мнения: 687
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.
На Стр. 1 има рецепта на Lulumba, "Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта".
Чудни стават.
Дали се отваря линка. Рецептата е в поста на Lulumba (42-ри пост).
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=801685.msg29108487;_gl=1% … uMC4w#msg29108487
Точно такива са! Благодаря!
Благодаря и за рецептата на Луси.
P.S. Майка ми е от Търновския край.

# 557
  • Мнения: 3 449
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.
На Стр. 1 има рецепта на Lulumba, "Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта".
Чудни стават.
Дали се отваря линка. Рецептата е в поста на Lulumba (42-ри пост).
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=801685.msg29108487;_gl=1% … uMC4w#msg29108487
Точно такива са! Благодаря!
Благодаря и за рецептата на Луси.

P.S. Майка ми е от Търновския край.
И моята майка Simple Smile
Същата рецепта е и нейната за негърчетата, които публикувах малко по-назад в тази тема. Стават разкошни наистина. Да ги споменем и почетем с любов!:yellow_heart:

# 558
  • Мнения: 3 279
Едни любими сладки със захар мусковадо , шоколад и орехи.Бързи и много вкусни.

# 559
  • Мнения: 6 825
ccvet  аз забравих да напазарувам вчера за украса и днес ще имам за украса само захар и ядки като орехи и лешници. Другото което имам са сушени плодове. Няма обаче да ходя пак до магазин. В събота може да се разходя максимум до открит пазар, но днес няма да е и това .
Затова попитах за тази украса. И аз знам че иначе само на тези се слагат.
Друг вариант ми е да ползвам не формички а печати и да не украсявам допълнително.

# 560
  • Мнения: 1 808

Много благодаря, ще ги изпробвам и тези, но друга рецепта търся. Питането ми остава Simple Smile Единственото, което мога да кажа е, че може би два слоя се слепват и приличаха на вафлички, но не бяха. Много ме е яд, че не си запазих рецептата. Гледах я скоро и не помня къде, може и във фейсбук, може и тук.

# 561
  • Мнения: 630
Едни любими сладки със захар мусковадо , шоколад и орехи.Бързи и много вкусни.
Скрит текст:
Може ли рецептата?

# 562
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 753
Добре станаха рохличките. Дори за пръв път само една ми се разчупи при овалването.





# 563
  • София
  • Мнения: 11 729
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
Има в СВА, също и в някои магазини за зеленчуци пакетчета по 250 г

# 564
  • Мнения: 3 279
Zizini, рецепта за сладките е. 2 1 /2 чаена чаша брашно,1/2чаена лъж.сода,1/2 чаена лъжичка сол.Всичко това се смесва заедно.120 гр меко масло,140 гр захар,100 гр захар мусковадо.Разбиват се хубаво с миксер.2 яйца се прибавят едно по едно към маслената смес.Двете смеси се прибавят заедно.Най накрая се добавят 100 гр нарязани орехи и 100-200 гр начупен шоколад.Аз слагам капки Сместа се оставя в хладилника за 30 минути.След това с чаена лъжичка се взема от сместа,пече на 190 градуса за 11-12 минути.

# 565
  • Мнения: 2 472
Здравейте,
ще правя за първи път Меденките на Джули. От тази доза, която е по рецепта, колко горе- долу излизат като бройка, защото ми се струва прекалено много като че ли...с 800 гр. брашно?
И другият ми въпрос е кога да ги украся с двата вида глазури - веднага като ги направя или няколко дена преди Коледа?
Благодаря ви!

# 566
  • Мнения: 124
И аз идвам с въпрос 😊 Линцер сладки не съм правила, но са ми в списъка за тази година. Но....търсейки рецепта попадам на тотално различни. В едните има бадемово брашно, в други е само обикновено. В едни маслото е повече, в други по малко. Много се обърках и поради тази причина се рових в рецепти по чужди сайтове. Там са с бадемово брашно... Някакъв съвет. 😊

# 567
  • Мнения: 437
Аз ги правя само с обикновено. Колежка от Чехия ми даде рецептата за мен е много сполучлива.

# 568
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 429
И аз идвам с въпрос 😊 Линцер сладки не съм правила, но са ми в списъка за тази година. Но....търсейки рецепта попадам на тотално различни. В едните има бадемово брашно, в други е само обикновено. В едни маслото е повече, в други по малко. Много се обърках и поради тази причина се рових в рецепти по чужди сайтове. Там са с бадемово брашно... Някакъв съвет. 😊

Аз ги правя с лешници, според нас са най-хубави

# 569
  • Мнения: 6 825
tunata украсяваш ли ги ?

Общи условия

Активация на акаунт