Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

  • 21 756
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
Дара, ти си стимул за колегите! 😜

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Не съм ви изчела. Но се записвам на Втора страница. Докато чета предишната тема вий сте изписали две страници в новата. Брави!
Елора, благодаря за труда!
При мен нищо ново.  Успех на всички 😙

# 17
  • Мнения: 803
Хора един въпрос имам: след като референтните стойности на инсулина са 4-25, а моят инсулин беше 19.9 трябва ли да спазвам нисковъглехидратен режим? Лекарката каза: висок ти е инсулина, добре де ама той влиза в тия стойности. 🫣Вече така ми се иска пак да си ям каквото ми се яде, че гледам само да избягам от режима🤣🤣🤣
Извинявай, но ти как точно си представяш, че работи нисковъглехидратния режим и какво се случва след като го преустановиш?
Ще ти помогна с една аналогия. Представи си, че си алергична към фъстъци. Ядеш ги и получаваш алергична реакция. Разбираш, че фъстъците ти предизвикват проблем, за това ги спираш за известно време и реакциите изчезват. След като спреш да ги получаваш за известно време, защото не ядеш фъстъци, решаваш, че си се излекувала и започваш да ги ядеш отново и очакваш алергията ти да не се провявява повече ли?

п.п инсулин 19,9 на гладно е ужасно висок.

# 18
  • Мнения: 125
Благодарско и от мен на Елора за новата тема и за обогатения първи пост.
Долче, прекрасно изглеждащи палачинки.И моите опити за кето палачинка са много жалки на вид. Пак ще се пробва.
Елора каква рецепта имаш за бананова палачинка?
Искам да я пробвам и аз по време на МЦ ако ми се прияде много сладко. Има периоди, когато не се сещам за сладко по време на женския ми период, но има и периоди дето......
Моят инсулин на гладно също беше 19. Първата ендокриноложка ми вика, че съм в норма.Мен обаче нещо ме зачовърка и тръгнах сама да си търся информация. И добре, че не съм се доверила. На последното изследване беше паднал на 9. Пак е висок, но то няма как да стане от раз. Посоката се вижда, пътя го знам и няма връщане назад ако искам да съм здрава.Между другото от месец някъде съм спряла и бета блокера.Много се радвам. Храненето + спорт си дава резултат. Тялото си има тази способност да се самолекува стига да му дадем прсвилните условия да го прави.Та следващата ми цел е да смъкна инсулина още, антителата ТАТ и МАТ + оставащите ми килограми.

# 19
  • Мнения: 7 197
Елора, Hug

Тъкмо мислех уикенда дали да не спретна едни палачинки Grinning и идва Долчето с палачинки Grinning
Аз имам един колаген, който стои, защото като го пия на гладно ми дразнеше стомаха. Чудех се как да го оползотворя. Ако вместо протеин, бухна колаген в сместта, дали ще стане?

# 20
  • Мнения: 578
*stella, според мен ще стане в баничката с хуск.

# 21
  • Мнения: 7 197
Мануна, не се сещам точно за коя баничка става въпрос... Blush

# 22
  • Мнения: 578
Има една топ рецепта за топ баница с хуск, ще я потърся назад в постовете...
Не помня чия беше, а е важно да се знае авторът. По спомен е 3 лъжици кисело мляко с бакпулвер се добавят към 4 разбити яйца с разтопено масло. После се слагат 5 лъжици хуск, сирене, оставя се да набъбне малко хуска и се пече. Тук мисля, че може да ползваш колагена.

# 23
  • Мнения: 7 197
Благодаря! Hug
Сложна работа съм аз, млечни не ям Grinning

Абе, ще си измисля моя рецепта Grinning  квото стане.

# 24
  • Мнения: 27 546
Тъкмо мислех уикенда дали да не спретна едни палачинки Grinning и идва Долчето с палачинки Grinning
Аз имам един колаген, който стои, защото като го пия на гладно ми дразнеше стомаха. Чудех се как да го оползотворя. Ако вместо протеин, бухна колаген в сместта, дали ще стане?
Стела, не знам...какъв ти е колагенът? Вкус някакъв има ли, може ли да минава през термична обработка (ама той щом така си стои иначе и не го пиеш...)? При мен в случая протеинът на прах беше, за да придаде вкус на палачинката.🙂 Ако колагенът ти е на прах (както протеина), ще стане. Ако е без някакъв изразен вкус обаче, а искаш сладка палачинка, ще трябва да подсладиш с нещо. По-малките палачинки се обръщат по-лесно.🙂
Протеинът всъщност не е задължителен- може да се замести с кокосово брашно, бадемово брашно, кокосови стърготини...

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 19:27 от dolce miele

# 25
  • Мнения: 31 697
Палачинкова торта Radost .
В миналата тема ми хрумна като идея. Не съм опитвала ни бананови палачинки, ни такъв крем.
Значи яйца, хуск малко и банан с някакво масло ще поомеся, ще направя някак си палачинките.
Крема ще е само от заквасена сметана и брашно от рожков.

# 26
  • Мнения: 27 546
Здравейте, идвам на отчет.🙂
Днес бях доста заета. Първо хранене към 16 ч- консерва сардини (винаги ме спасяват😁🥰) и чаша чисто кафе. Вечерята беше омлет от 3 яйца в масло и с червена чушка и пушен бекон- директно сниман от тигана:

И чаша топло какао.🙂
Палачинковите торти са на път да ми се превърнат в любими. Много лесно и бързо се правят.🙂 За мен с банан, само ако го пиша много дъждовен ден обаче🙄, но пък за сметка на това съм ок със сметана, маскарпоне, ядки и шоколад.😊

# 27
  • Мнения: 745
Долче чиниите ти пленяват откъм съдържание ❤
Аз днес не вечерях. От 16 часа някъде до утре до обяд нещо като половин фаст уж 😃

# 28
  • Мнения: 27 546
Дара, понякога най-семплите чинии са най-вкусни!🥰
Защо половин фаст до утре на обяд? Че това са си 20 часа, а някои броят за фаст и 12 часа.🙂

# 29
  • Мнения: 31 697
Оф да, наистина много вкусно.
Долче, ти всъщност само от едната страна го печеш ли? И не го обръщаш?

Общи условия

Активация на акаунт