Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 156 932
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 335
Здравейте, чета ви от известно време и признавам ви - много красиви неща правите и надявам се много да сте ми полезни на един такъв абсолютен новак, каквато съм аз в момента.  Blush

Предстои ми работа с фондан за пръв път - искам да покрия бисквитки и мъфини с него  :blush, та имам няколко въпросчета, свързани с това:

1. Трябва ли да сложа маслен крем между фондана и бисквитката или някакваа алтернатива на него? Ако да - може ли да ми споделите някоя успешна рецепта за такъв - в интернет рецепти хиляди, но не ми се рискува... иска ми се да е нещо изпробвано.

2.  Ако искам да закрепя някаква декорация върху бисквитката ( Цвете да речем) с какво лепя? Глицерин ли? Алтернативи? Трябва ми някакво сладкарско лепило, което лепи фондан, перли и т.н.


3. Коя марка фондан ще ми препоръчате като за начинаещи? Някакви отзиви за FunCakes? Vizyon? Culpit? Нещо не ми се отделят средства за Satin Ice.


4. Tрябва ли ми специален пош за Royal Icing? Аз имам вкъши един уред и той е по - скоро като пистолет - шприц. Може ли да действам с него?


За сега е май това... Благодаря ви предварително!   bouquet

# 16
  • Мнения: 731
Здравейте, чета ви от известно време и признавам ви - много красиви неща правите и надявам се много да сте ми полезни на един такъв абсолютен новак, каквато съм аз в момента.  Blush

Предстои ми работа с фондан за пръв път - искам да покрия бисквитки и мъфини с него  :blush, та имам няколко въпросчета, свързани с това:

1. Трябва ли да сложа маслен крем между фондана и бисквитката или някакваа алтернатива на него? Ако да - може ли да ми споделите някоя успешна рецепта за такъв - в интернет рецепти хиляди, но не ми се рискува... иска ми се да е нещо изпробвано.

2.  Ако искам да закрепя някаква декорация върху бисквитката ( Цвете да речем) с какво лепя? Глицерин ли? Алтернативи? Трябва ми някакво сладкарско лепило, което лепи фондан, перли и т.н.


3. Коя марка фондан ще ми препоръчате като за начинаещи? Някакви отзиви за FunCakes? Vizyon? Culpit? Нещо не ми се отделят средства за Satin Ice.


4. Tрябва ли ми специален пош за Royal Icing? Аз имам вкъши един уред и той е по - скоро като пистолет - шприц. Може ли да действам с него?


За сега е май това... Благодаря ви предварително!   bouquet


1-да.Маслен крем аз правя едно пакетче 125гр масло на стайна температура хубаво размекнато и пудра захар на вкус.
2-лепя като с тънка четка за рисуване съвсем леко овлажнявам елементите с вода,някой лепят с размит фондан с вода да стане като каша.
3-фондан си правя по рецепта на Димитрана
4-не мисля,че с тъничък накрайник няма да е проблем ако имаш и със шприц да става.

# 17
  • Мнения: 46
Включвам се да помогна, ако мога на DramaQueen Simple Smile
1. Аз бисквити не покривам, но съм чувала, че за тях няма смисъл от нищо под фондана. Просто разточи една идея по-дебел и мятай отгоре.
2. Вода, водка, сладкарско лепило, вода+фондан на кашичка.
3. С две ръце Vizyon!
4. Аз не обичам пошовете.. все попадам на калпави.. а и не ползвам Royal Icing.. Сори, тук не мога да дам дори съвет.

Питай, ако имаш въпроси! Успех  Peace

# 18
  • Мнения: 335
Благодаря ви много  Hug В крайна сметка се спрях на Vizyon. Поръчах си и сладкарско лепило  Peace Значи нищо да не слагам под фондана. А как залепва тогава върху самата бисквита?

# 19
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Sunflowerss много ти благодаря за отговора  Hug и ако позволиш още един  въпрос- с колко дози от този крем украси тортата?

за шоколадови блатове освен тези на Ири съм правила и тези на Люси http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2012/11/blog-post_3326.html

и аз съм в акция,на 27.09 голямата ми дъщеря има РД иска двуетажна торта покрита с фондан,направо треска ме тресе.Направих проба за двуетажна торта и успях  Grinning,сега обаче ми е много притеснено за покриването с фондана,дано се справя.Ще покажа тортата,но предупреждавам,че не търсих добър вид,даже смятах и да не я украсявам,но като я сглобих реших,че не мога да я оставя гола.Идеята беше да е Омбре,но малката се включи с поша и реших набързо да я навъртя

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 19:57 от tuty1

# 20
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
. А как залепва тогава върху самата бисквита?
Аз само навлажняване леко фонда на с вода и го поставям върху бисквитката.

# 21
  • Мнения: 154
Здравейте! Аз от доста време не пиша в темата, но преди няколко години бях активна тук. Сега само ви чета и се радвам на творенията ви. Това беше, за да ви се представя. Понеже на едно друго място проявиха интерес как моделирам лице, затова и направих клипче. Качвам го и тук, ако някой се интересува и може да му бъде полезно.
Приятен ден, момичета!

# 22
  • Мнения: 46
r.i.angelova, това "друго място" трябва да е супер happy, че ви има  Peace Адмирации! Принципът на работа е ясен, но вие сте творец!  smile3501 С какъв фондан работите?

# 23
  • Мнения: 660
Я, имало нова тема. Не съм правила торта от почти 4 месеца, но си ви чета иначе. Както се очертава в близките 2 месеца няма и да направя, но пък това не пречи да ви следя.

Клипчето е много полезно. Благодаря и аз!  bouquet

# 24
  • Мнения: 154
r.i.angelovasmile3501 С какъв фондан работите?

Благодаря! Напоследък купувам от Метро, този в кашончетата по 5кг, но го ползвам само за покриване на торти, за фигурки си правя домашен, харесвам Руска мастика, но течността си доливам на око, че по рецептата ми е много сухо. И непременно добавям тайлоза или СМС, на мястото на желатина,  за да стане по-твърдо и пластично. СМС добавям към захарта, не го разтварям предварително с вода. Тестото трябва да престои поне 10 часа, после затоплям и премесвам и чак тогава ползвам.
Харесвам и този фондан http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=1309, но не съм правила фигурки от него.

# 25
  • Мнения: 44
Привет !
   r.i.angelova видеото е много полезно.И аз благодаря ,че сподели.Според мен има значение използвания фондан.Тази ли е рецептата :
1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
 Колко тайлоза добавяш?
   Тортите ти са уникални!!!Поздравления!

# 26
  • Мнения: X
tuty1 не съм сигурна с колко дози я покрих, но със сигуност поне две.

# 27
  • Мнения: 154
   r.i.angelova Според мен има значение използвания фондан.

Пиша по памет, че аз изобщо не ползвам рецепта, слагам на око в повечето случаи. АКо ми трябва по-твърдо тесто, слагам по-малко вода, за по-меко - повечко.
2 с.л. СМС
10 с.л. вода
5  с.л. глюкоза
1кг. пудра захар
1ч.л. глицерин
Глюкозата затоплям в МВ и заедно с водата разбърквам и добавям към пудрата захар и сухото СМС, смесени предварително. Меси се до окончателна твърдост на тестото, като ако ви е твърдо добавяте по мъничко топла вода, докато ви хареса на пипане.
Престоява 24 часа и е готово за работа Ако тестото е втвърдено прекалено, се затопля леко в МВ преди употреба.
Супените лъжици са нормални, дори малко ми малеят като размер.
Само ще добавя, че различните марки пудра захар при мен поемат различно количество вода, така че, ако видя, че става твърдичко тестото, в повечето случаи добавям още хладка вода.

Благодаря за коментарите и относно тортите ми, то не съм с много талант, ама практика му е майката!  Laughing

# 28
  • Мнения: 277
момичета, моля ви, помогнете с изпитана рецепта за биксвити ли, курабиики ли, меденки ли, нещо вкусно и получаващо се лесно, което да се покрие с фондан. искам да изтренирам за рождения ден на детето. в детската не разрешаваха да се носи, но вече е ученик и може да занесе в училище да почерпи
никога досега не съм правила

благодаря

# 29
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
tuty1 не съм сигурна с колко дози я покрих, но със сигуност поне две.

много ти благодаря  Hug

и аз имам нужда от помощ,искам да направя такава украса на торта.Та питането ми е ,задължително ли трябва да покрия тортата с фондан и после да ги залепя набора или мога да ги сложа на торта измазана с маслен крем

Общи условия

Активация на акаунт