Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 156 935
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
  • Мнения: 1 604
Ivaelina_78Аз пазарувам доста неща от сайта,но никак не ми изглежда изгодно,цената е само за 1 бр.,не за всички.

# 46
  • Варна
  • Мнения: 15
Права си, никид,  уж гледах опаковки, но нещо не съм прочела правилно, много благодаря!

# 47
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
babybu  благодаря ти мила  Hug направих я/малко по различна/,доста игра падна,но се изложих с втория етаж.Не изчаках достатъчно да изсъхне фондана преди да я поставя върху първия етаж и станаха едни дупки ,едно чудо,с опит да я загладя стана още по зле,абе с една дума изложих се много  Sad


но пък следващата торта/и двете са правени в един ден/ми върна самочувствието,на живо е доста по хубава-стъблата са три нюанса на зеленото

# 48
  • Мнения: 153
Здравейте! И както повеляват правилата, създадени от старите майсторки в темата, първо ще изкоментирам няколко торти...
tuty1 не си изчакала хубаво да ти стегне на горния етаж фондана, но стои и адски неравна отгоре, което означава че си искала бърз резултат, но ще трябва да се научиш на търпение  Simple Smile Иначе ми харесват цветята, личи си че имаш дарба. Аз бих заменила този  "розов борд" със златен, като бих сложила и малко от него по края на листенцата за да стои всичко като едно цяло.
stefina много ми хареса тортата, единствено ме дразни как ръцете не си ги слепила хубаво към тялото, но това сигурно се вижда на самата снимка, иначе не  Wink и това което е около окото му трябваше да е една идея по-дебело или издадено.
teditoS тортата сърце- хмммм много мило ми стана и на мен. Едни такива хубави и топли цветове- БРАВО! Но.....трябвало е да изрежеш още малко от картинката, нали?
vesi21харесва ми тортата, това което ми боде в очите е ниския долен етаж  Flutter
Аз нали правя торти през 2-3 месеца най-малко  Joy. Идеята тръгна от там, че мога да ги правя само нощно време /след 11, когато децата спинкат, иначе изяждат тестото  Rolling Eyes/, затова реших да заложа на фигурките и всичко да е готово, само тортата която ще се яде да я покрия и украся бързо през деня.За мой късмет валеше, беше студено и все ми се пречкаха...Беше ми втръснало от размазания Свен, затова направих светещ замък,Елза /любимката ни заради роклята/ и един трол. Използвала съм перлен дъст почти навсякъде за максимален ефект при снега / нали все на реализъм ме избива  Joy/ Заиграх се и с украсата.Всичко е ръчен труд т.е. принтиране, наместване, рязане, лепене на снежинки, коронки. Това, което не ми харесва е "нагънатия" сняг между тортата и основата, но минало вече. Качила съм още няколко снимки, може да ги видите и тях. Ще чакам критики, друго е погледнато отстрани  Wink

http://donikadineva81.snimka.bg/other/moite-torti.540419.34112820

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 15:43 от donika dineva

# 49
  • Мнения: 731
Момичета може ли някой да ми каже как се правят от онези футболните обувки-бутонки?Някой да е правил?Клипчета или постъпкови снимки някъде да се намират?

# 50
  • Мнения: 9 790
Момичета може ли някой да ми каже как се правят от онези футболните обувки-бутонки?Някой да е правил?Клипчета или постъпкови снимки някъде да се намират?

https://www.youtube.com/watch?v=kX5JK9l_zjs

# 51
  • Мнения: 44
donika dineva много красива торта !!!Сигурна съм ,че Лора е била много щастлива.Заслужава си безсънните нощи.Може ли подробности за скалата най отгоре как е направена,дали случайно имаш постъпкови снимки за Елза?Светещия замък как го направи ? Много ефектно изглежда!!!
tuty 1цветята на двуетажната торта много ми харесаха.Маргаритките на другата според мен имат нужда от още изтъняване и малко дъстване.
стефина все пак си я покрила успешно!Много весел е миньона !!!
теди много ми харесаха цветовете на тортата сърце !!!

# 52
  • Мнения: 153
vilana постъпкови снимки този път нямам, освен на Елза където слагам шлейфа
http://donikadineva81.snimka.bg/other/moite-torti.540419.34141620. Най-трудно ми беше да намеря светещия механизъм и доста се чудих как да го закрепя. Всъщност това намерих   Взех един картон, прегънах го на Г, за да може да е като основа и за правата част, изрязох "прозорчета" и ги залепих с тиксо към картона. Преди това обаче си очертах къде и как ще ми е замъка и скалата.След това започна вече рязането му на ленти и наслагване на тестото около него за скала, като леко намазвах с глюкоза. Всичко съм го правила по нощите, до към 2-3 и не ми се снимаше въобще. А Елза- долната част в основата си е конус в/у който сложих пласт тесто, след това налепих нещо като ленти за да стои така по-разчупена и пак вече лист тесто, но оформено първо леко с нож за пица на ленти /уж за гънки/. Засега си пазя замъка, фигурките / и от минали торти също/, затова си позволявам да използвам и помощни материали за тях. Накратко горе-долу е това  Wink

# 53
  • Мнения: X
Доника, а как правиш очите изглеждат като стъклени?

# 54
  • Мнения: 153
 Simple Smile нищо особенно, просто директно рисувам върху тестото- очертавам първо окото, зенницата, след това си разтварям бяла боя на кашичка-попълвам, после леко и цвета му правя.Само бялата точица е тесто. Може да ти изглежда така от перления дъст, който използвах навсякъде, но нещо на снимките много не си личи.

# 55
  • Мнения: 44
donika dineva много благодаря за разясненията!Елза е много сполучлива ,тортата е разкошна!!!

# 56
  • Мнения: 790
donika dineva аз торта не съм показала,май си ме объркала с друг!  hahaha
Но пък твоята торта е уникална,БРАВО!!! Много е хубава,заслужавала си е труда!

# 57
  • Мнения: 153
babybu  #Crazy ужас , КАКВО СЪМ ГЛЕДАЛА ПЪК АЗ  Embarassed поправям си поста веднага.

# 58
  • Мнения: 3 279
Здравейте дами къде изчезнахте всички  newsm78.Отдавна не съм правила торта с фондан и затова само следя темата.teditos и тук да ти кажа че тортата много ми харесва особено цвета.Каква е боята която използва?stefina вярвам че голяма борба е паднало с тази висока торта но резултата ми харесва.Tuty1 Не мисля че проблема ти е бил фондана ами не си измазала добре тортата и затова е неравна.donika чудесна торта.Ето и моята торта която не е нищо особено

# 59
  • Мнения: 13
Здравейте! От толкова време искам да се присъединя към вас, но все нямам време за интернет, а съм сигурна, че доста по-бързо бих напреднала с тортите, ако не бях тотално самоука. То за малко и сега да не успея да се включа, понеже от 15 минути гледам втренчено ледената торта на donika dineva и се опитвам да постигна някаква членоразделност  Crazy

Та имам конкретен въпрос сега (имам много де, ама ако ви ги плясна всички накуп, ще ме екстрадирате моментално). Досега все съм измазвала тортите с маслен крем и ако е имало някакви несъвършенства, съм ги замаскирала с декорацията. Обаче сега ми трябва перфектно гладка основа и искам да измажа с ганаш. Четох в тортената библиотека, но не намерих много ясно обяснение как точно се прави и в какви количества. Трябва ми за 3-етажна торта, с не много голям диаметър (Ф=22-16-10 см). И да ме ориентирате какви продукти е най-добре да използвам - шоколадът кувертюр ли е и има ли значение марката като качество, сметаната - растителна, животинска?

Общи условия

Активация на акаунт