Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 156 930
  • 777
  •   1
Отговори
# 30
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
момичета, моля ви, помогнете с изпитана рецепта за биксвити ли, курабиики ли, меденки ли, нещо вкусно и получаващо се лесно, което да се покрие с фондан. искам да изтренирам за рождения ден на детето. в детската не разрешаваха да се носи, но вече е ученик и може да занесе в училище да почерпи
никога досега не съм правила

благодаря
Правя по една рецепта, взех я от блог преди много години и само по нея правя, не съм имала издънки. Опитах се да намеря линка, но не успях, извинявам се на авторката  bouquet, ако някой го има запомнен ще съм благодарна да го сподели.

Рецептата е  следната : 200гр меко масло
                                   200гр захар
                                       1 яйце, стайна температура
                                    400гр пресято брашно
                                        ванилия
Разбиваш захарта с маслото на хубав крем, добавяш яйцето и накрая с брашното замесваш тестото. Аз разделяям на две и прибирам в хладилника. След час, два(случвало се е и на другият ден) изваждам едното тесте, разточвам върху набрашнена повърхност, изрязвам с формички и пека. Изпичат се много бързо, изстиват на решетка. При мен са стояли и седмица преди да ги украся с фондан, съхранявам в метална кутия и са перфектни Simple Smile


ПП Намерих го http://mka900.blogspot.com/2008/12/blog-post_17.html

# 31
  • Мнения: 46
мегало, тези меденки ми харесват много http://shtipkasol.com/recipe.aspx?rid=654

# 32
  • Мнения: 142
Здравейте, искрено моля за вашата помощ!!!

Искам да направя торта,която да подаря, но от толкова много рецепти съм объркана.
Искам да направя всичко сама - блатове, крем и т.н.
Моля за изпитана рецепта на торта,която да е със сиропирани блатове и да е сочна, с маслен или шоколадов крем.
Украсата искам да е от шприцовани рози, преди бях правила подобна украса от маслен крем, но нещо ми се разтекоха, идея за крем или е най-добре със сметана??

Предварително ви благодаря МНОГО!!!!!!!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 33
  • Мнения: 46
Дани А. , ето рецепта за сочна вкусна шоко торта с крем http://shtipkasol.com/recipe.aspx?rid=515 - елемнтарна е и е супер. А за шприцоването - ако се върнеш няколко коментара назад ще си отговориш на въпросите Wink

# 34
  • София, България
  • Мнения: 2 222
Мегало, любимото медено тесто - http://genoveff.com/2012/11/14/medenki/

# 35
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Дани А. , ето рецепта за сочна вкусна шоко торта с крем http://shtipkasol.com/recipe.aspx?rid=515 -
Извинявай, но това всъшност е Най вкусната шоколадова торта на ИринаКупенска и е хубаво да се посочи линка от където си я взаимствала Peace

Иначе потвърждавам, тортата е страхотна,лесно се прави, заменяла съм кафето само с гореща вода и пак е чудна, блатовете достатъчно сочни без да е нужно сиропиране. Аз кремът го правя само от сметана/неподсладена/+натурален шоколад и се получава перфектно.

# 36
  • Асеновград
  • Мнения: 1 552
Peace и аз само това правя. Peace

# 37
  • Мнения: 44
r.i.angelova Благодаря за подробните разяснения !!! Hug

# 38
  • Мнения: 46
Nandi, да, точно това е тортата. Но аз сигурно 100 пъти съм писала досега че правя нейната рецепта. Просто тук съм си я качила, в сайта който един приятел създаде за гаджето си и мен да си качваме рецепти двете  Joy . Не съм казала, че аз съм си я измислила Simple Smile Този разговор е воден мнооого пъти и е безсмислено да го започвам пак. Дори веднъж се опитвах да обясня в една кулинарна група във ФБ на една жена коя е Ирина и че това е нейната торта. Never mind както се казва Wink

Аз направих ей туй торте за един приятел - за майка му. Картинката е от Майчина сълза на Ангел Каралийчев. Няма нищо интересно по тортата, но ми беше много мило, че той поиска точно това Simple Smile Вътре е Червено кадифе на Лорейн Паскал. Рецептата ми я дадоха от 24 Kitchen.

Heart cake by teodorastefanova, on Flickr

# 39
  • София
  • Мнения: 779
Здравейте,

тедито много нежна е станала тортичката.

Някой ме пита какъв е крема, който съм ползвала за покриване на тортата без фондан - Italian meringue. Белтъци с горещ захарен сироп, малко е капризен, но супер много го харесвам на вкус, а става и с карамел. ДАже на един рожден ден бяха измазали тортата с него под фондана.

Аз влизам с един въпрос, нали ще правя сватбена торта и съм се спряла на нещо такова

https://www.facebook.com/AnandasForYou/photos/a.431522273588010. … ype=3&theater
гледах много клипчета  как се правят цветя от вафлена хартия, но тук четох доста коментари и не съм убеднена, че тази която  продават в бг е същата като тази, която ползват по клипчетата.

Ако някой е ползвал вафлена хартия за цветя, може ли да ми прапоръча каква е купувал и от къде.

Другото - според вас първия етаж тортата с вафлена или фонданова хартия е обличана? Трето някой знае ли от къде мога да намеря подобни принтове - идеи за сайтове, досега не съм ползвала и ще ми е полезно?

Много ви благодаря за помощта и се надявам да успея да направя хубава сватбена торта

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 21:45 от vesi21

# 40
  • София
  • Мнения: 1 358
Здравейте.
Отдавна не съм писала, но Ви следя редовно.
Мегало- тортата на Хелоу Кити се е получила много интересна и в приятни пастелни цветове.
Вилана- тортата кутия за бижута изглежда много добре, дори и така претруфена.
Радост- първата ти торта с фондан се е получила повече от добре, все едно ти е 10-та торта.
Р.Ангелова- много хубав клип, ама дой още един с очите ,устата. Wink
Сънфлауърс-много са красиви и двете лилави торти.
Веси 21-чудесна е станала тортата ти.
Тедито С-имаш голяма производителност на торти-браво.Барбито е добре направено, но е трябвало малко да се издялка полата в талията,така стои неестествено.Тортата сърце и Японската са чудесни, бебешката също.На мен лично цветните букви ми идват в повече,дори свързани с гасеницата и мечето.

Сега да Ви покажа една торта, която правих юли месец. Пак беше инфарктна за мене,срокът за направата и беше само 2 дена..Но на момиченце, отказвам вече 3 години торта, защото то все се сеща последните дни преди празника си и мъжа ми ми каза да и направя този път.Не сам особенно доволна от резултата, но бях притисната от времето.За пръв път покривах торта над 20см. и се оказа ужасно трудно.Покрих я за 1ч.30м слeд н-ти опита Shocked-вече щях да ревна.

Minion cake by tedi75, on Flickr

# 41
  • Мнения: X
Знам, че постове от типа "запис" не са желани, но засега съм далеч от бутиковите торти, а темата си я чета и не ми се иска да ви изпускам.   Simple Smile
Така че, моля за благосклонност     Hug   и разрешение да се запиша.

# 42
  • Мнения: 277
благодаря на всички за рецептите, почвам ги една след друга

хубава седмица

# 43
  • Мнения: 790
tuty1  аз правих такъв борд,задължително тортата трябва да е облечена с фондан,абсурд е на маслен крем да го закрепиш.Голяма играчка,но има доста клипчета ,които са голяма помощ.

# 44
  • Варна
  • Мнения: 15
Здравейте момичета!
Прекрасни творения, не знам ако поименно започна да ви хваля дали няма да изтърва някой за това ще кажа браво на всички, защото и от прекрасните шедьоври и от не до там изпипаните може да се вземе идея или поука. И все пак teditoS аз като майка съм много впечатлена от тортата.
Въздържам се да публикувам все още, защото тортите ми са за семейството предимно, но ме сърбят ръцете за нова и ако става за показване ще споделя.
Искам да ви попитам поръчвали ли сте бои от Китай, защото сега преглеждам един сайт, от който си поръчам резци и вижте на какво попаднах: http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-1pcs-lot-send-cake- … g/1893017151.html
Според вас безопасно ли е, от два дни цената е на половина, но т.к. ще ги консумираме малко ме е страх? Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт